Για την υπεράσπιση όσων συμπολιτών μας έχουν ανάγκη

lep niri 

ένα πλούσιο και ποιοτικό τριήμερο στην Λεπτοκαρυά με θέατρο, μουσική και εισηγήσεις

του Αντώνη Κάλφα

«Το να σκέφτεσαι έναν άνθρωπο/ είναι σαν να τον σώζεις» έγραφε ο σπουδαίος ποιητής Ρομπέρτο Χουαρόθ (ο μακαρίτης Αργύρης Χιόνης που τον μετέφρασε στα ελληνικά, τον θεωρούσε εφάμιλλο του Μπόρχες).

Πέρα λοιπόν από τις συνηθισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Πιερία (σωματειακοί χοροί και τραγούδια, ανταμώματα και περατζάδες θεατρικών σχημάτων) να και κάτι με αυξημένο κοινωνικό ενδιαφέρον αφού πρόκειται για εκείνους που φροντίζουν— σώζουν δηλαδή— και περιθάλπουν άτομα με αναπηρίες: τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει μετά τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου Ιουνίου–Αυγούστου 2018 το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, στην Κατασκήνωση Λεπτοκαρυάς Πιερίας «ΝΗΡΗΙΔΕΣ», για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα από τα 12 Κέντρα που προέκυψαν από τη συνένωση όλων των πρώην Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας (προνοιακά ιδρύματα περίθαλψης ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων ατόμων) με σκοπό να συμβάλλει στην προστασία της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της τρίτης ηλικίας, των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σκοπός του Κέντρου, όπως μας ενημερώνει η σχετική ιστοσελίδα, είναι να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας και κλειστής περίθαλψης σε άτομα με αναπηρία, λειτουργικής, κοινωνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, χρόνιας νοσηλείας, αλλά και λειτουργίας εξω-ιδρυματικών δομών όπως ξενώνες αποκατάστασης και στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης μέσα στη κοινότητα. Υλοποιεί θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, άθλησης και ψυχαγωγίας, εθελοντισμού, έρευνας και συμβουλευτικής ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Εφαρμόζει προγράμματα ημερησίας φροντίδας και βραχύχρονης φιλοξενίας για άτομα με αναπηρία που διαβιούν με τις οικογένειες τους.

Το τριήμερο εκδηλώσεων θα αρχίσει την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, με τη θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ «Η πεντάμορφη και το τέρας». Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6:00 το απόγευμα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με μουσικοθεατρικά σχήματα παιδιών και ενηλίκων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21.30, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία του καλού τραγουδοποιού Δημήτρη Ζερβουδάκη (μαζί του θα είναι η Ευτυχία Μητρίτσα).

Το τριήμερο εκδηλώσεων στην Κατασκήνωση Λεπτοκαρυάς Πιερίας «ΝΗΡΗΙΔΕΣ» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) θα ολοκληρωθεί με την Επιστημονική Ημερίδα «Το ίδρυμα, τελευταίο σταθμός;», την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης στις 10:00 το πρωί, στην οποία  συμμετέχουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Ελλάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ