Menu
pldimarxeioyan
Ιουλίου 19, 2018

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ανάπλασης στην πλατεία Δημαρχείου

Με  τη φύτευση νέων δέντρων, χλοοτάπητα και ανθώνων, που εναρμονίζονται τόσο με το υπάρχον πράσινο, όσο και με το υδάτινο στοιχείο, την παρουσία του οποίου τονίζει το υφιστάμενο συντριβάνι στην «καρδιά» του χώρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αισθητικής αναβάθμισης και ενίσχυσης του πρασίνου, στην πλατεία Δημαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα
vasileiadi
Ιουλίου 18, 2018

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις ανάπλασης στις οδούς Κιλκίς και Βασιλειάδη

in Νέα

Στην τελική ευθεία οδεύουν οι εκτεταμένες και συστηματικές παρεμβάσεις ανάπλασης των οδών Κιλκίς (από το ύψος της οδού Περδίκα έως την οδό Θεσσαλονίκης) και Αθ. Βασιλειάδη αντίστοιχα, στο κέντρο της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 17, 2018

Χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου επιδιώκει ο Δήμος Κατερίνης

Αίτηση χρηματοδότησης στο Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 υποβλήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου, συνολικής επιφάνειας 2510 τ.μ. Συγκεκριμένα, η αίτηση υποβλήθηκε στον άξονα προτεραιότητας: «Υποστήριξη μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα
syriza newlogo
Ιουλίου 17, 2018

Να μην θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλους εργαζόμενους νεκρούς

Η ΝΕ Συριζα Πιερίας εκφράζει την οδύνη της για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην βιομηχανία χάρτου  SOFIDEL GREECE S.A. (ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΥΡΟΣ ΑΒΕΕ).

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 17, 2018

Αναμένουν χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ αναμένει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν την Πιερία τον περασμένο Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα
lesxi therino1
Ιουλίου 17, 2018

Θερινό σινεμά στο θεατράκι του πάρκου από την Κινηματογραφική Λέσχη

Για ακόμα μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό!

Διαβάστε περισσότερα
ergatikodistixima
Ιουλίου 17, 2018

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο στην Πιερία

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, με θύμα έναν 37 χρόνο εργαζόμενο, πατέρα τριών ανηλίκων παιδιών, σημειώθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στη χαρτοβιομηχανία SOFIDEL GREECE SA" (πρώην "ΠΑΠΥΡΟΣ ΑΒΕΕ") στην Πιερία. Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Διαβάστε περισσότερα
terzopoulosda
Ιουλίου 16, 2018

Στον συνδυασμό του Γιώργου Νταντάμη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Θεοφάνης Τερζόπουλος

Μία θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο διεκδικεί ο επιχειρηματίας της πόλης μας Θεοφάνης Τερζόπουλος που κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Νταντάμη.

Διαβάστε περισσότερα
xristofilopoulou
Ιουλίου 16, 2018

Επίσκεψη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Πιερία

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, επισκέπτεται τον Νομό Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα
paremborio ka
Ιουλίου 16, 2018

Έλεγχοι και κατασχέσεις προϊόντων παρεμπορίου στις ακτές της Πιερίας

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Πιερίας, για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου.

Διαβάστε περισσότερα
ethel usak
Ιουλίου 16, 2018

Προβολή της ταινίας USSAK του Κυριάκου Κατζουράκη

Προβολή της ταινίας USSAK του Κυριάκου Κατζουράκη, την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, ώρα 21:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια Κάτια Γέρου.

Διαβάστε περισσότερα
ethel pierik
Ιουλίου 16, 2018

Δημόσια συζήτηση στον Καπνικό Σταθμό για τον Πιερικό

Αρχής γενομένης από την δεκαετία του '60, Πιερικός και Κατερίνη ήσαν έννοιες ταυτόσημες επί 30 και πλέον χρόνια. Το ότι φθίνει την τελευταία εικοσαετία η έννοια «Πιερικός» έχει επισημανθεί από πολλούς, όπως επίσης έχει επισημανθεί η ανάγκη δημιουργίας μιας δημόσιας συζήτησης περί των τρόπων διαχείρησης της παρούσας κρίσης και επιστροφής στην δόξα του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα
tzamaklis bouli
Ιουλίου 13, 2018

Με τον «Κλεισθένη Ι» επιχειρείται μια σοβαρή ποιοτική μεταβολή

«Στην Πιερία, για παράδειγμα, από τους δεκατρείς καποδιστριακούς Δήμους περάσαμε σε τρεις καλλικρατικούς. Η πρωτεύουσα του νομού, η Κατερίνη, έδρα του ομώνυμου Δήμου, απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των διαθεσίμων πόρων, ενώ οι τοπικές κοινότητες αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων κυρίως στο οδικό δίκτυο, στον φωτισμό, στην καθαριότητα, κλπ, διότι αυτό επιτρέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Διαβάστε περισσότερα
georgiadis mixalis
Ιουλίου 13, 2018

Ο Μιχάλης Γ. Γεωργιάδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θανάση Λιακόπουλο

in Νέα

Ο Μιχάλης Γεωργιάδης, Φυσικοθεραπευτής, Αντιπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Ν. Πιερίας στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου των Φυσικοθεραπευτών, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πιερίας και μέλος Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς», θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στο συνδυασμό του Θανάση Λιακόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα
sillogoima
Ιουλίου 12, 2018

Δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων της Πιερίας για το μακεδονικό

in Νέα

Δράσεις ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων πραγματοποιούν από κοινοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Πιερίας μετά από το συντονισμό τους την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα
axionesti
Ιουλίου 12, 2018

«Άξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη στο αρχαίο θέατρο του Δίου

Δύο από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της Πιερίας και όχι μόνο, η Χορωδία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» και η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» συμπράττουν στο έργο σταθμό της ελληνικής μουσικής, το αριστουργηματικό λαϊκό ορατόριο «Άξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε περισσότερα
eikdialogoi
Ιουλίου 12, 2018

Εικαστικοί διάλογοι με την πόλη Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αστική Σχολή

Δύο διεθνή καλλιτεχνικά προγράμματα από την πόλη του Λιντς (Ηνωμένο Βασίλειο) θα φιλοξενηθούν στην Αστική Σχολή Κατερίνης από την Πέμπτη 12 έως και την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Πρόκειται για μία διοργάνωση του «POP» (Present Occupant Project), υπό τον συντονισμό της εικαστικού Γεωργίας Μπούκλα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και με την υποστήριξη του «The Craft of Raven».

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 12, 2018

Στόχος μας μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς

«Από την μια πλευρά έχουμε το πρόγραμμα της κυβέρνησης με αυστηρούς κανόνες προστασίας και ενίσχυσης της εργασίας, ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων, και από την άλλη την αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει λόγο για το «ξεπερασμένο» 8ωρο και τη δήθεν αναγκαιότητα περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στη Βουλή η βουλεύτρια ΣΥΡΙΑ Πιερίας και Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κα Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο: «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας – Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων – Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 12, 2018

Η ρύθμιση των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, είναι η δική μας ατζέντα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσο καλά κι αν προετοιμαστείς για να συμβάλλεις με την ομιλία σου σε ένα νομοσχέδιο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην υποπέσεις στον πειρασμό να δώσεις απαντήσεις σε προηγούμενες τοποθετήσεις, όπως αυτή του κ. Βρούτση.

Διαβάστε περισσότερα
alkyonidaaf
Ιουλίου 11, 2018

Ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου «Αλκυονίδα»

Ο Σύλλογος Φίλων των ψυχικά ασθενών του τ. Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου «Αλκυονίδα» διοργανώνει τη 2η καλλιτεχνική βραδιά «Με τόλμη και ευαισθησία ... μέσα από το ελληνικό κινηματογράφο.

Διαβάστε περισσότερα
pagourasandreas
Ιουλίου 11, 2018

Ο Ανδρέας Παγούρας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θανάση Λιακόπουλο

in Νέα

Ο Ανδρέας Παγούρας, οδοντίατρος, γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας και εθελοντής γιατρός στο τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στον συνδυασμό του Θανάση Λιακόπουλου. 

Διαβάστε περισσότερα
diagrammiseiskat
Ιουλίου 11, 2018

Ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις στο κέντρο της πόλης

in Νέα

Στη βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού δικτύου της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δρόμων, των οποίων το οδόστρωμα υπέστη φθορές, ριγματώσεις, λακκούβες κ.λ.π. συμβάλλουν οι παρεμβάσεις, που με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης,  εξελίσσονται στο σύνολο του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 11, 2018

Συνελήφθη 4μελής συμμορία στην Πιερία για μαστροπεία

Συνελήφθησαν χθες μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 4 άτομα που προήγαγαν στην πορνεία αλλοδαπές γυναίκες στην Πιερία.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 10, 2018

Η παράταση της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ως παραβίαση της ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΣΔΑ)

Την προηγούμενη βδομάδα η ελληνική Βουλή ψήφισε ρύθμιση που δίνει στους δύο αξιωματικούς μας, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, το δικαίωμα να έχουν μόνιμη κατοικία στο Εξωτερικό και κατά συνέπεια στην Τουρκία. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ελληνική πλευρά προσπάθησε να ‘‘αφαιρέσει’’ από την τουρκική ρητορεία και ουσιαστική προσέγγιση του θέματος μια νομιμοφανή ‘‘δικαιολογητική βάση’’ για την παράταση της κράτησης των δύο στρατιωτικών μας (κίνδυνος φυγής τους σε άλλη χώρα).

Διαβάστε περισσότερα
seatrack
Ιουλίου 10, 2018

Νέες υποδομές στην Κατερίνη για την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις ακτές

Ο Δήμος Κατερίνης συνιστά έναν από τους δύο Δήμους της Βόρειας Ελλάδας  και έναν από τους 12 συνολικά Δήμους της χώρας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), για την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θαλάσσιους χώρους κολύμβησης. Παράλληλα, υπάρχει μέριμνα και για την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά. 

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 10, 2018

Εκδήλωση παρουσίασης νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης στο Επιμελητήριο Πιερίας

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με χωρική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας, διοργανώνουν ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ , ΕΣΠΑ 2014-2020, «ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ», «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ» και «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ».

Διαβάστε περισσότερα
leligoustra2
Ιουλίου 09, 2018

Την Κυριακή 15 Ιουλίου η παράσταση της Ένωσης Ποντίων στα Λείβηθρα

Την Κυριακή 15 Ιουλίου στο αρχαιολογικό πάρκο στα Λείβηθρα θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Λεηλήγουστρα, παραμύθια του Πόντου» που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε περισσότερα
agora
Ιουλίου 09, 2018

Ανοιχτά την Κυριακή 15 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα στην Κατερίνη

Με ανοιχτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή, υποδέχονται οι έμποροι της Κατερίνης τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκινούν από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα
pldimokratiastr
Ιουλίου 09, 2018

Εγκρίθηκε ο κανονισμός ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για την πλατεία Δημοκρατίας

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης ο κανονισμός λειτουργίας της νέας πλατείας Δημοκρατίας, ο οποίος ορίζει κυρίως τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε περισσότερα
ypogeiopoiis eth
Ιουλίου 09, 2018

Παραχωρήθηκε στο Δήμο Κατερίνης η έκταση 90 στρεμμάτων πάνω από την υπογειοποίηση

Παραδίδεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Κατερίνης το πάνω μέρος της υπογειοποίησης της εθνικής οδού, μίας έκτασης 90 στρεμμάτων που σύμφωνα με τα σχέδια της δημοτικής αρχής θα μετατραπεί σε έναν χώρο αναψυχής και αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 08, 2018

Αντιπολιτευόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα

Η δημοτική μας παράταξη, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, επιμένει με συνέπεια, σοβαρότητα και  υπευθυνότητα να αντιπολιτεύεται τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης, μια διοίκηση που με συγκεντρωτισμό και αδιαφάνεια, μακριά από τους δημότες και τις ουσιαστικές ανάγκες του, διαχειρίζεται με ιδιοκτησιακή αντίληψη τα του δήμου μας.  

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 07, 2018

Για ποια έργα ο Δήμος Κατερίνης ζητά δάνειο 3 εκ. ευρώ

Η αποκατάσταση δημόσιων υποδομών από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 3ο σχολικό συγκρότημα, καθώς και εργαστηρίων στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, η κατασκευή μεταλλικής γέφυρας στον Πέλεκα στην περιοχή του Μυλαυλάκου για τις τοπικές μετακινήσεις των κατοίκων καθώς και η χρηματοδότηση βιοκλιματικών αναπλάσεων έξω από το κέντρο της πόλης είναι οι λόγοι που η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης προχωρά στη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Διαβάστε περισσότερα
olymmpolis pt
Ιουλίου 06, 2018

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Olympolis Art Project 2018

Το 1ο  urban street art festival  είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Κατερίνης από τις 6 έως 9 Ιουλίου! Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία και χώρους της πόλης μας.

Διαβάστε περισσότερα
diavrosiaktisplaka
Ιουλίου 06, 2018

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής στην Πλάκα Λιτοχώρου

Ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου διάβρωσης της ακτής σε τμήμα της Πλάκας Λιτοχώρου επιχειρεί να κάνει η δημοτική αρχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου, ώστε να διασφαλίσει τη λήψη μέτρων και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων για να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα
korinos aith
Ιουλίου 06, 2018

Σε εξέλιξη η ανέγερση αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

Στην αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τη μαθητική κοινότητα εντάσσονται οι παρεμβάσεις, που είναι σε εξέλιξη, για την κατασκευή του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ».

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 05, 2018

Είναι πολλά τα λεφτά … δήμαρχε!

Αγαπητοί  Συνδημότες και Συνδημότισσες

Αισθάνομαι  την υποχρέωση να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα συζητηθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο  (5/7/2018). Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούμαστε να αποφασίσουμε  για την σύναψη δανείου ύψους 3.000.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Η μόνη πληροφορία που έχουμε για το σκοπό της σύναψης του δανείου προέρχεται από τον γενικόλογο τίτλο του θέματος <<για την εκτέλεση έργων και προμηθειών>>!

Διαβάστε περισσότερα
sirizaelga
Ιουλίου 04, 2018

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ

Το θέμα της έγκαιρης εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι δενδροκαλλιεργητές σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα , ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης (Πιερίας),  Χρήστος Αντωνίου, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης (Ημαθίας) και Γιάννης Σηφάκης (Πέλλας).

Διαβάστε περισσότερα
pldimokath1
Ιουλίου 04, 2018

Να κρατήσουμε τον χώρο της πλατείας καθαρό

Έκκληση προς τους δημότες να κρατήσουν τη νέα πλατεία Δημοκρατίας καθαρή και λειτουργική απευθύνει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με δημόσια δήλωσή του που απέστειλε στον τοπικό τύπο.

Διαβάστε περισσότερα
mistridis anestis
Ιουλίου 04, 2018

Δεν μπορώ πλέον να παρέχω τη στήριξή μου

Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου με τα κοινά ως υποψήφιος βουλευτής με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πιερία, είχα δηλώσει ότι κάποια θέματα δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη αυτά αποτυπώθηκαν με σαφήνεια.

Διαβάστε περισσότερα
plepeyth
Ιουλίου 04, 2018

Πότε επιτέλους θα δοθεί στους δημότες το αρχοντικό Τσαλόπουλου;

Η πλατεία Ελευθερίας στα 1958. Φωτογραφία του Σάββα Τσιλιγγιρίδη  από το ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΤΣΙ που διευθύνει ο Σπύρος Τσιλιγκιρίδης

 

 Ολίγα ακόμη περί εγκαινίων και περί των νυν και υποψηφίων δημάρχων

του Αντώνη Κάλφα

Διαβάστε περισσότερα
mikrasiates katerr1
Ιουλίου 04, 2018

H 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη

Με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση θεατών πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων.

Διαβάστε περισσότερα
ktinotrofoi kateri4
Ιουλίου 04, 2018

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στην Κατερίνη

Συγκέντρωση και πορεία με κατάληξη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αιγοπροβατοτρόφοι και κτηνοτρόφοι της Πιερίας διαμαρτυρόμενοι για την τιμή του γάλακτος και του κρέατος αλλά και την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα
voulgaristadio
Ιουλίου 03, 2018

Παρεμβάσεις στην οδό Βούλγαρη στην περιοχή Εθνικού Σταδίου

in Νέα

Στην τοποθέτηση κρασπέδων και στην οδοστρωσία, επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, σε τμήμα της οδού Βούλγαρη, στην επέκταση Εθνικού Σταδίου (στο ύψος της οδού Ανδρέα Καρκαβίτσα & πάροδος Μαρτίου).

Διαβάστε περισσότερα
bibliotheke kor1
Ιουλίου 03, 2018

Καλοκαιρινές δημιουργικές αποδράσεις στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού

Συνεχίζεται και το μήνα Ιούλιο στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού αντίστοιχα, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. 

Διαβάστε περισσότερα
salpistis nikos2
Ιουλίου 03, 2018

Ο εχθρός μας είναι ένας και έχει όνομα…

(με αφορμή δυο κατάπτυστες αποφάσεις)

«Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά... στάζοντας αίμα απ' όλους τους πόρους... Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο... με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνέψει να το διαπράξει...». (Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τ. 1, σελ. 785).

Διαβάστε περισσότερα
asfaltika nom
Ιουλίου 02, 2018

Εργασίες αποκατάστασης στον κόμβο της Κονταριώτισσας

in Νέα

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην 5η ΕΠΟ, Κ10 και Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας» προϋπολογισμού 380.300,00 €, που βελτιώνουν τις συνθήκες οδήγησης και συμβάλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των οδηγών.

Διαβάστε περισσότερα
orfeo sim1
Ιουλίου 02, 2018

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο αρχαίο θέατρο Δίου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) μεταφέρεται στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου για μια συναυλία με αέρα Τσεχίας στις 7 Ιουλίου 2018. Μαζί της δύο άνθρωποι γέννημα θρέμμα της Πιερίας: ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο σολίστ Πάρης Τσενίκογλου.

Διαβάστε περισσότερα
ktinotrofoiarxeio
Ιουλίου 02, 2018

Κινητοποίηση διοργανώνουν οι κτηνοτρόφοι στην Κατερίνη

Κάλεσμα προς τους αγιοπροβατοτρόφους να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση που διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη 3 Ιουλίου απευθύνουν ο Σύλλογος Αγροτών – Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η Δήμητρα» και ο Σύλλογος Αιγοπροβατοτρόφων «Ο Άγιος Μόδεστος».

Διαβάστε περισσότερα
orfeo enarxi1
Ιουλίου 02, 2018

Tελετή έναρξης για το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου η επίσημη τελετή έναρξης του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Jan Bondy και της Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη. Σε μια βραδιά αφιερωμένη στον τσέχικο πολιτισμό, καθώς φέτος τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η Τσεχική Δημοκρατία, το κοινό απόλαυσε μία εξαιρετική συναυλία από το διεθνούς φήμης τσέχικο κουαρτέτο ENSEBLE MARTINU και στη  συνέχεια είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις τρεις εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στις αίθουσες του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών και παρουσιάζουν δημιουργούς και όψεις του τσέχικου πολιτισμού. 

Διαβάστε περισσότερα
liakopoulos
Ιουλίου 02, 2018

Πρεμιέρα για τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλο

Ανακατασκευή της Μ. Αλεξάνδρου, κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Δημοκρατίας, δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου και σκεπαστής λαϊκής αγοράς, επένδυση στην τεχνολογία αλλά και καθιέρωση εβδομάδας Βλάχων – Θρακιωτών -Μικρασιατών» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις προτάσεις του προγράμματος, που παρουσίασε - στην πρώτη δημόσια εκδήλωση με αντικείμενο τη συμμετοχή του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης -  ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Λιακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουλίου 02, 2018

Μέρες του 63

του Γιάννη Τεκίδη

Μέρες των αρχών της δεκαετίας του 60 φαίνεται πως ζει τελικά η χώρα μας. Τότε που φασιστικά ακροδεξιά στοιχεία ζωσμένα τον μανδύα του εθνικόφρονα και του ΄΄υπερπατριώτη΄΄, του ΄΄θιασώτη των εθνικών ιδεωδών΄΄- τρομάρα τους- είχαν αυτοαναγορεύσει τους εαυτούς τους αφεντικά και ιδιοκτήτες του ΄΄αγνού πατριωτισμού προστατεύοντας‘’ έτσι το έθνος από κάθε λογής΄΄εθνικούς μειοδότες΄΄ και ΄΄ριψασπιδες΄΄, αυτοί οι ελεεινοί κάλπικοι πατριώτες. Ιδεολογικοί απόγονοι  των Εμμανουηλίδων, των Γιοσμάδων, του τότε μαύρου παρακράτους που είχε αντικαταστήσει και το επίσημο κράτος, με σημαία τη βία, τους ξυλοδαρμούς, τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απειλές και τα ρόπαλα, προέβαιναν σε κάθε είδους ασχήμια και βιαιοπραγία κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Διαβάστε περισσότερα
nikolaidou katerin
Ιουνίου 30, 2018

Χρυσό μετάλλιο για την Κατερίνα Νικολαΐδου στους μεσογειακούς αγώνες κωπηλασίας

Το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ γυναικών στο άθλημα της κωπηλασίας κατέκτησε η συμπολίτισσά μας αθλήτρια της εθνικής ομάδας Κατερίνα Νικολαΐδου στο Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Διαβάστε περισσότερα
orfeo thesmoforiazouses
Ιουνίου 30, 2018

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο Δίου

Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις Θεσμοφοριάζουσες, επιλέγει να σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, με μια στρατιά σπουδαίων ηθοποιών στη διανομή, η οποία παρουσιάζεται στις 20 Ιουλίου στο αρχαίο Θέατρο Δίου στο πλασίο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 30, 2018

Προσλήψεις προσωπικού και δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

Συνεδριάζει την Πέμπτη 5 Ιουλίου και ώρα 19:30 το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης με συνολικά 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Διαβάστε περισσότερα
litohoro
Ιουνίου 29, 2018

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Λιτόχωρο Πιερίας

Μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται και φέτος στο Λιτόχωρο Πιερίας με συναυλίες, θεατρικά σχήματα, χορευτικά συγκροτήματα και φεστιβάλ από Συλλόγους και συλλογικότητες της περιοχής με την υποστήριξη του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 29, 2018

Τοπική αυτοδιοίκηση και ανθρώπινα δικαιώματα

Του Βασίλη Μίγκου

«Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, όλα ξεκινούν από την παιδεία» είναι η φράση την οποία εκφέρει κάθε ελληνικό στόμα που προσπαθεί να κάνει μιαν έστω επιδερμική ανάλυση της κρίσης και των αιτιών της. Μια κρίση που άγγιξε και την ελληνική Αυτοδιοίκηση (για να μην πω ότι αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της εναρκτήριας βάσης της). Υπήρξαν έντονα τα φαινόμενα διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων και καταπάτησης δικαιωμάτων με ευθεία προσβολή θεμελιωδών αξιών και δικαιωμάτων όπως αυτά της ισότητας, της ισονομίας, της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του σεβασμού προς τον πολίτη κλπ.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 29, 2018

Ευτυχώς που γλυτώσαμε το mail Χαρδούβελη !!! …

Του Φώντα Μπαραλιάκου

Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων

Τα της «Καθαρής εξόδου» τα είχαμε επισημάνει νωρίς  ( «Καθαρή» έξοδος…  9/1/2018 )…

Τα του σόου στο Ζάππειο δεν σηκώνει σχολιασμού (γελάει όλη η Ευρώπη με το 15μελές … ).

Ας πάμε στην ουσία της απόφασης του Eurogroup και τι πραγματικά σημαίνει στην καθημερινότητα μας και στην οικονομία των νοικοκυριών μας .

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 29, 2018

Συνελήφθη 37χρονος στην Κατερίνη για κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 37χρονος ημεδαπός, για κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα, που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην Κατερίνη.

Διαβάστε περισσότερα
antamomakriton
Ιουνίου 28, 2018

7ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων από τους «Σταυραετούς»

in Νέα

Το 7ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 07 Ιουλίου, στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 28, 2018

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ο αγώνας δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη»

O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας«ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 7ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Διαβάστε περισσότερα
giortineolaias
Ιουνίου 28, 2018

4η Γιορτή Νεολαίας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας

in Νέα

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ένα μεγάλο γεγονός για τους νέους και τις νέες της Πιερίας, η Γιορτή Νεολαίας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Άννης.

Διαβάστε περισσότερα
tzamaklis xaris
Ιουνίου 28, 2018

Πού βρίσκεται το πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων;

"Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ;" ρωτά ο Χάρης Τζαμακλής τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, από κοινού με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της εξεταστικής εκείνης επιτροπής Μπαλωμενάκη Αντώνη, Λάππα Σπύρο, Γκιόλα Γιάννη, Θεοφύλακτο Γιάννη, Καββαδία Αννέτα, Παπαηλιού Γιώργο, Συρμαλένιο Νίκο, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Μπαλή Μάκη και Παπαδόπουλο Χριστόφορο καθώς και με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Νίκο Νικολόπουλο (Ανεξάρτητος) και Γιάννη Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων).

Διαβάστε περισσότερα
kiriakiatikiargia
Ιουνίου 28, 2018

Η ΑΔΕΔΥ Πιερίας για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις διαχρονικά και μαζί με τις προηγούμενες και η σημερινή τηρούσαν σαν  ευαγγέλιο τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ στο δημόσιο και αύξησαν το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, στον ιδιωτικό τομέα με τη δικαιολογία της έλλειψης χρόνου για ψώνια  προχώρησαν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κάτι που αποτελούσε διαχρονική απαίτηση των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων. Κυριακάτικη αργία που κατακτήθηκε με αγώνες.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 28, 2018

Ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται μόνο στην πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Σε δήλωσή τους οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και του πρόεδρου της ΠΕΔ Λ. Κυρίζογλου αναφέρουν:

Διαβάστε περισσότερα
diktioneon1
Ιουνίου 28, 2018

Οι νέοι της Βόρειας Ελλάδας χτίζουν τη συμμετοχή τους στα κοινά μέσα από καινοτόμες δράσεις

Πώς ενεργοποιούνται οι νέοι μιας κοινωνίας; Ποιες είναι οι δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία για δραστηριοποίηση και το κίνητρο για συμμετοχή στα κοινά; Η ενεργοποίηση μίας νεολαίας γίνεται μόνο μέσα από σταθερές συνεργασίες που θα δώσουν τις βάσεις για εγχειρήματα με απόηχο τις νεανικές φωνές που ψάχνουν τρόπο για έκφραση. Όταν όμως οι φορείς συνεργάζονται με έναν πυρήνα νέων ανθρώπων που καινοτομούν σε κοινωνικό επίπεδο, τότε το πλαίσιο έχει στηθεί. Το μόνο που απομένει είναι η υλοποίηση. Στην Κατερίνη ο πυρήνας είναι ένα σωματείο από νέους ανθρώπους με στόχο να αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 28, 2018

Στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ισπανίας η Κατερίνα Νικολαΐδου

Για την Ταραγόνα της Ισπανίας αναχώρησε την Τρίτη 26/6 η Κατερίνα Νικολαΐδου ως μέλος της οκταμελούς αποστολής της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας της χώρας μας, που θα πάρει μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018. 

Διαβάστε περισσότερα
tzitsik sk1
Ιουνίου 28, 2018

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Τζιτζικώστας

Δημοψήφισμα για το ζήτημα των Σκοπίων και τη «συμφωνία των Πρεσπών» ζήτησε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
Ιουνίου 28, 2018

Αιτήματα των αγροτών της Κατερίνης προς τη δημοτική αρχή

Αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των αγροτών κατέθεσαν στο Δήμο Κατερίνης τα μέλη του Συλλόγου Αγροτών – Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η Δήμητρα».

Διαβάστε περισσότερα
ipsilanteios
Ιουνίου 27, 2018

Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας

Στις 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 θα δοθεί η εκκίνηση του Υψηλάντειου Αγώνα Δρόμου που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα
pldimarxeioy2
Ιουνίου 27, 2018

Παιδική χαρά και παρεμβάσεις στην πλατεία δημαρχείου

Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης και ανάπλασης βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα στην πλατεία Δημαρχείου της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα

Από την «Καρφίτσα» στη «Σφυρίχτρα»

Του Γιάννη Τεκιδη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τουλάχιστον τη δεύτερη φορά ως φάρσα, έγραφε κάποτε ο Κ. Μάρξ. Μόνο που στις μέρες μας η ιστορία επαναλαμβάνεται ως ένας κακός εφιάλτης της όχι και τόσο μακρινής περιόδου του επίσημου παρακράτους, του παρακράτους της ΄΄καρφίτσας’’ των Γκοτζαμάνηδων, των Γιοσμάδων και όλου εκείνου του φαιού εσμού, που ανάγκασε τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κων. Καραμανλή να αναρωτηθεί μεγαλόφωνα ΄΄μα ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό το τόπο΄΄.

Διαβάστε περισσότερα

To 5o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή

festparadosis

Μουσικές, χρώματα, παράδοση και πολιτισμός εννέα (9) χωρών σμίγουν στο 5o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Κεντρικής Πιερίας, το οποίο διοργανώνει το διήμερο 07 – 08 Ιουλίου στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα

Το Σάββατο η τελετή έναρξης του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά το Σάββατο 30 Ιουνίου επίσημα τις εκδηλώσεις του. Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και στις 19.30μ.μ. θα δοθεί συναυλία από το  τσεχικό κουαρτέτο ENSEMBLE MARTINU  (Martinů piano ensemble - Prague piano quartet) με τους: Miroslav Matějka –φλάουτο,  καλλιτεχνικός διευθυντής, Radka  Preislerová –βιολί, Bledar Zajmi –τσέλο, Štěpán Kos –πιάνο.

Διαβάστε περισσότερα
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.