Menu

Ο δαίμων του διαδικτύου | memorandum complex

Φθάσαμε στο τέλος μιας σύντομης αλλά πολύ περίεργης προεκλογικής περιόδου. Χωρίς καλά – καλά τα μπάνια του λαού να τελειώσουν, οι πολίτες μετατράπηκαν ξανά, άλλοι σε μνημονιακούς άλλοι σε αντιμνημονιακούς, άλλοι διώχνουν το παλαιό και άλλοι εφευρίσκουν το απεχθές, κάποιοι λένε ότι είναι πιο ευαίσθητοι και καλοί διαχειριστές κακών μέτρων για το λαό, βγήκαν αριστερόμετρα και είχαμε και συντροφικά «μαχαιρώματα». Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καβγάς.

Μάχη για τις έδρες, αψιμαχίες για τις αφίσες, αριστερές και δεξιές παρενθέσεις, αγωνιστικότητα με αγκύλες και ηττοπάθεια σε συσκευασία πασοκοποιημένων πρώην αριστερών σε διαφανές σελοφάν για να φαίνεται καλύτερα η γλίτσα.


Κάποιος πολύ καλός φιλόσοφος, σύγχρονος, που τον επικαλούνται συνέχεια, οι Συριζαίοι της διανόησης βεβαίως – βεβαίως, που ασχολείται τρόπον τινά και με την ψυχανάλυση είχε πει ότι δεν είναι πρέπον τα φαινόμενα να τα αναλύσεις πολιτικά, αλλά μάλλον ψυχοπαθολογικά.

Δηλαδή, ο άλλος που επιμένει να αντιτίθεται στο μνημόνιο, δεν έχει ξεπεράσει το οιδιπόδειό του και για αυτό ως αέναος έφηβος αντιπαλεύει τον «πατέρα» Τσίπρα, για τον κατακρημνίσει από την εξουσία του. Ενώ ο άνδρας ο σωστός, που έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι έρχεται δεύτερος, αποδέχεται τη μνημονιακή καταβρόχθιση την οποία την ονομάζει ωριμότητα και δη πολιτική.

Αφού αν ζούσε λέει ο Φρόιντ σήμερα, θα είχε εφεύρει και μια άλλη διαστροφική συμπεριφορά, την «καθήλωση στο μνημόνιο» ή αλλιώς memorandum complex. Για να μην πούμε για τον Λακάν, τι θα έλεγε ο έρμος ο άνθρωπος για την ενοχή, αυτή την ενοχή που έχει κανείς όταν στο όνομα της εσωτερικής του σύγκρουσης, ψηφίζει μουλωχτά μνημόνια νεοπατριωτισμού και την ίδια στιγμή προκηρύσσει επαναστάσεις γιαλαντζί.


Και βέβαια, αυτή η προεκλογική περίοδος είχε τις εξορμήσεις της. Άλλες πετυχημένες, άλλες μπουλούκια, αγεληδόν αναντάμ παπαντάμ σε ταβέρνες.

Βγαίνει ο χριστιανός μια φορά το μήνα – αφού δεν μπορεί περισσότερο – να φάει σε εστιατόριο με την οικογένειά του και να σου πριν καν έρθει το γκαρσόν,  του εμφανίζεται ο υποψήφιος με το φυλλάδιο στη μούρη. Τι να κάνει! Παραγγέλνει μνημόνιο ουδέτσι και το καταπίνει αμάσητο.


Και δεν μας έφταναν όλα αυτά. Με μπόλικο υφέρποντα χουλιγκανισμό, δίνουν και παίρνουν οι «φιλοφρονήσεις» για όσους έχουν διασφαλισμένη την εκλογή τους, για όσους παλεύουν μήπως κάτσουν αλλιώς οι έδρες και για εκείνους τους «νεροκουβαλητές» που τρέφονται με ιδεολογία και σπέρνουν νέους αριστερούς και δεξιούς ηγεμονίσκους.


Και κάπως έτσι να πήξει λίγο το μυαλό μας και να ψηφίσουμε την Κυριακή ό,τι νομίζουμε καλύτερο. Να ξεμπερδεύουμε με αυτό το παλαιό που συμπεθεριάζει πια με το καινοφανές...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.