Menu

Ο δαίμων του διαδικτύου | για ένα πουκάμισο αδειανό

«Πάνω απ’ όλα η ενότητα», σου υπενθυμίζει από το πρωί της Κυριακής, ο σωστός ο οπαδός του κόμματος του συνταγματικού τόξου σε ανάρτηση στο κοινωνικό του προφίλ και μπράβο του.
Και εκεί που αντικρύζεις το post αναρωτιέσαι, τί άραγε να θέλει να πει ο ποιητής; Μιλά για την ενότητα της παράταξης, για την ενότητα της πολιτικής τοποθέτησης, ή μήπως για την ιδεολογική καθαρότητα; Ποια ενότητα προτιμούσε μέχρι το φιάσκο των εκλογών; Εκείνη την ενότητα με το παχύ αρσενικό μουστάκι, με κοστουμάκι αντιμνημονιακό και γυαλί γιάπικο, για την ψήφο στο δικό μας παιδί που έχει τα εχέγγυα, την καταγωγή και τη νιότη ή το φορτισμένο σε μπόλικη πολιτική προϊστορία επίθετο;
Εκεί στη Νέα Δημοκρατία, μετά από πολλά κούφια συνθήματα, η παράταξη οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάσπαση. Το φιάσκο της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας ήταν απλώς το σύμπτωμα,  μιας τακτικής στρουθοκαμηλισμού που θεωρεί ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, αυτός θα εφαρμόσει και θα υποστεί τις συνέπειες της τρέχουσας μνημονιακής πολιτικής και που αγνοεί επιδεικτικά ότι το νέο μνημόνιο πέρασε και με τις δικές του πλάτες.
Και σε αυτή την πλασματική και τιμολογημένη συσπείρωση των τριών ευρώ έκαστος,  χαμένη στην γκλαμουριά πεζοδρόμου επαρχιακής πόλης, η προσωπολατρεία κυριαρχεί ακόμη και από κάτω της κρύβεται επιμελώς η πολιτική ταυτότητα και κατεύθυνση των υποψηφίων προέδρων. Και ποια είναι αυτή; Στο βάθος κήπος, δηλαδή ό,τι και να ψηφίσει ο Νεοδημοκράτης, Καραμανλής του προκύπτει.
 
Άλλα λόγια, να αγαπιόμαστε...
Από την άλλη στάλθηκε σήμερα μία πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για μια πολιτική εκδήλωση του κόμματος στην Κατερίνη, που καλεί τον κόσμο να παραβρεθεί για να ενημερωθεί για το πραγματικό κυβερνητικό έργο, όπως λέει, πέρα από τις στρεβλώσεις και παραχαράξεις συγκεκριμένων κέντρων διαπλοκής.
Αντιγράφουμε από την πρόσκληση: «Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης  για το κυβερνητικό έργο (μακριά από τις στρεβλώσεις και τις παραχαράξεις που επιχειρούν συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής -μηντιακών και όχι μόνο, συμφερόντων), για τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, για τους σχεδιασμούς και τα οράματα μιας κυβέρνησης που προσβλέπει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην ακύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στο βάθεμα της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων στο τόπο μας».
Όπως φαίνεται δεν πρόκειται να ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας για το μνημόνιο, καθώς όπως πολύ σωστά λέει η ανακοίνωση «η κυβέρνηση δίνει σκληρές μάχες για να καταστήσει όσο γίνεται λιγότερο επώδυνη τη συμφωνία που εξαναγκάστηκε να ψηφίσει τον περασμένο Αύγουστο, ενώ παράλληλα επιταχύνει το κυβερνητικό έργο σε τομείς που δεν συναρτώνται με τη συμφωνία».
Το τερματίσαμε με το σοσιαλισμό! 
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.