Menu

Ο δαίμων του διαδικτύου | χτυπώντας στο γάμο του Καραγκιόζη

Αισιόδοξοι για την οικονομική ανάπτυξη από τη μια, ολιγαρκείς σε σχέση με τα προτάγματα της Αριστεράς από την άλλη, εμφανίστηκαν οι δύο βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, που τοποθετήθηκαν στη βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016.
Και για να εξηγούμαστε, όταν λέμε αισιόδοξοι, εννοούμε ότι μίλησαν για όλα τα θετικά που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, (που όντως υπάρχουν και τέτοια) και θύμισαν σε όσους ξέχασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε εκ νέου τις εκλογές τον Σεπτέμβρη, διαπιστώνοντας συγχρόνως ότι δεν πέτυχε το οργανωμένο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και προβλέποντας ότι τα καλά του καπιταλισμού θα έρθουν το 2016, που όπως φαίνεται θα είναι χρονιά ανάκαμψης.
Όπως ήταν αναμενόμενο, απέκρυψαν τεχνηέντως, ό,τι αρνητικό εισάγει αυτός ο πρώτος προϋπολογισμός της "αριστερής" συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και για τα 5,7 δις μέτρων, για το «μαχαίρι» στις συντάξεις ή για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τις αυξήσεις στους φόρους, το ότι προβλέπονται λιγότεροι  δικαιούχοι ΕΚΑΣ - επιδόματος θέρμανσης, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την αύξηση του ΦΠΑ, που αφορά σε έσοδα στα οποία προσδοκά και βασίζεται ο προϋπολογισμός κ.α.
Και πάλι «περσινά ξινά σταφύλια». Να αναμασάμε το παρελθόν των κακών μνημονιακών κυβερνήσεων – των δεξιών, νεοφιλελεύθερων και σοσιαλφιλελεύθερων βεβαίως – βεβαίως και την ίδια στιγμή να λέμε ότι εμείς διαφοροποιούμαστε, επειδή απλώς είμαστε αριστεροί και ευαίσθητοι. Το ότι όλα αυτά γίνονται υπό βαρύ καθεστώς λιτότητας και βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, απλώς το παραμερίζουμε και επιμένουμε να καλούμε σε επαναστατική επαγρύπνηση τους ευαρεστημένους ψηφοφόρους μας.
Ας χρησιμοποιήσουμε όμως τα δικά τους λόγια. «Είναι εμφανής η προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να εισαγάγει κοινωνικό πρόσημο και κοινωνική δικαιοσύνη, με αναδιανομή υπέρ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, υπέρ της υγείας και της πρόνοιας...», ανέφερε ο Χάρης Τζαμακλής. Αλλού πάλι, θυμήθηκε ότι αυτοί δεν μειώνουν άμεσα το εισόδημα των πολιτών, αλλά έμμεσα «...οι αναγκαίες περικοπές είναι στοχευμένες περικοπές και όχι οριζόντιες. Η επικεντρωμένη μείωση των δαπανών δεν στρέφεται αυτομάτως κατά των μισθών και των συντάξεων, όπως συνέβαινε επί της θητείας των προηγουμένων κυβερνήσεων».
Και για το ασφαλιστικό είπε: «...περιλαμβάνεται η προσπάθεια για να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα με κοινωνικά ευαίσθητη μεταρρύθμιση». Επίσης, διαπίστωσε, ότι «το 2015 είναι το χρονικό ορόσημο της ανατροπής. Το 2016 θα είναι το χρονικό ορόσημο της ανάκαμψης».
Ο Στέργιος Καστόρης επιμένει και υπομένει για μια πορεία προς τα αριστερά και μακριά από εμάς οι νεοφιλελέδες και οι αντιδραστικές θέσεις τους. «...θέλει επιμονή και υπομονή και μια διαφορετική πορεία προς τα αριστερά μακριά από τον νεοφιλελευθερισμό. Θέλει πρώτα από όλα, πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ισχυρό κοινωνικό κράτος, ριζική αλλαγή στο μοντέλο της οικονομίας, προστασία και στήριξη της εργασίας, της κοινωνίας και των κοινωνικών αγαθών, της δημόσιας περιουσίας, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία...». Και όλα αυτά δεν επηρεάζονται, όπως φαίνεται, από τα νεοφιλελεύθερα μέτρα του μνημονίου.
Και βέβαια ο Στέργιος Καστόρης, θεωρεί ότι όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μία κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να τα εγγυηθεί. «...κάνουμε μια προσπάθεια, κρατώντας την κοινωνία όρθια και βάζοντας στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Αυτό αποδεικνύεται, τόσο από την αύξηση των κοινωνικών δαπανών όσο και από το γεγονός ότι τα έσοδα προσπαθούμε να τα πάρουμε από αυτούς που έχουν να πληρώσουν,  διευκολύνοντας αυτούς που δεν μπορούν», είπε ο βουλευτής.  Διευκολύνοντας και όχι απαλλάσσοντας.
Αυτό είναι που λένε ότι η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις. Αλλά, ο λαός πολύ σοφά λέει ότι έτσι «χτυπάμε στο γάμο του Καραγκιόζη».
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.