Menu

Ο δαίμων του διαδικτύου |εδώ τα νέα τα σωστά, τα αντισυστημικά…

Τι θα γίνει με αυτά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, που επιμένουν να μην λένε τα πράγματα με το όνομά τους; Ως πότε θα αντέξει ο αγανακτισμένος πολίτης όλα αυτά τα καλοφτιαγμένα νέα, που συμμορφώνονται με μια απίστευτη ελαφρότητα πάνω στην απαστράπτουσα δημοσιότητα που έχει γίνει έξη για τον μέσο καταναλωτή ειδήσεων;

Για αυτό και η στήλη αποφάσισε να ξεκαθαρίσει ορισμένα θέματα άπαξ και δια παντός για να μην υπάρχουν σκιές στο ύφος του λόγου μας. Για να προσθέσουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στον πλουραλισμό και στην αντικειμενικότητα της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, για την κατάντια της σημερινής χώρας φταίει ο καπιταλισμός. Αλλά, τα συστημικά ΜΜΕ, που να το γράψουν αυτό! Το έθαψαν, μαζί με πολλά ακόμα καλά και αριστερά και επιτρέπουν έτσι σε κάποιους να εφαρμόζουν σήμερα μνημόνια και να αυτοαποκαλούνται αριστεροί.

Τα ίδια συστημικά μέσα αναγάγανε τη στενοχώρια σε πολιτική θέση. Δηλαδή δεν πειράζει να εφαρμόζεις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αρκεί να το κάνεις με πόνο ψυχής. Αυτά, lastyear, σε περιόδους χάριτος.

Επίσης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακόμη αριστεροί. Και αυτό το κρύβουν επιμελώς. Γιατί θέλουν να επαναφέρουν τα παλιό και επονείδιστο (sic). Ακόμη και αν έχουν ενδείξεις – αποχρώσεις.

Και τη σημερινή αντιπολίτευση, που χαριεντίζεται με τον αντιμνημονιακό λόγο, ας της δώσουμε συγχωροχάρτι γιατί εκείνη ψήφισε, αλλά με ευθύνη, τα ίδια μνημόνια που τώρα απαρνείται. Και ας εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε νέους σοσιαλφιλελεύθερους αγώνες για περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο και αξιοπρεπείς μειώσεις συντάξεων και μισθών.

Και βέβαια, όλες οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες. Κάποιες τις υποκινεί και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που βγάζει ανακοινώσεις στήριξης των αιτημάτων, των αγροτών για παράδειγμα. Αλλά αυτοί, οι αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι που κάποτε υποστήριζαν τους Συριζαίους όταν προγκούσαν τους δεξιούς κυβερνώντες και μπράβο τους, τώρα έχουν κρυφούς σκοπούς. Γιατί τώρα τα βάζουν με την ευαισθησία που είναι και της μοδός.

Για αυτό και στις συγκεντρώσεις προβάλλουν μόνο τα επεισόδια. Για να δείξουν ότι οι αγρότες είναι βίαιοι. Και μια συγκέντρωση αγροτών, εδώ στην Κατερίνη, την είπανε συγκέντρωση «καρφίτσα», ενώ αυτοί ήθελαν να γίνει για να γράψουν στο φεϊσμπούκ, ότι «δεν έπεφτε καρφίτσα».

Και τώρα που τα voucher από πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις έγιναν αναγκαίο κακό για το δρόμο προς το σοσιαλισμό, και το ΤΑΙΠΕΔ από όργανο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας έγινε ισότιμος συνομιλητής των πολιτικών παραγόντων και αυτό το καταπίνουν;

Αν μας αρέσει το κίνημα της πατάτας και δεν μας αρμόζει εκείνο της γραβάτας, τι να κάνουμε; Είναι και αυτό μια άποψη. Και αν η αλληλεγγύη έγινε σούπα, έχουν γνώση οι φύλακες...

Και αν δεν είναι πλέον πρόβλημα ο καπιταλισμός, σίγουρα ένας είναι ο εχθρός, ο καθωσπρεπισμός.  Δηλαδή, ό,τι είναι πιο αριστερό από αυτό που αντέχουμε θα το χαρακτηρίζουμε προβοκάτσια. Και δεν μας πειράζει αν μας αποκαλούν μνημονιακούς, βολεψάκηδες, κωλοτούμπες, ψεύτες. Μόνο να μην πουν ότι δεν είμαστε αριστεροί. Τότε, τα χώνουμε.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο καυγάς...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.