• Ανοιχτή η πλατφόρμα εγγραφών για τον προσωπικό γιατρό

  Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος μέσω του ehealth.gov.gr/p-rv/p είναι να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του.

  Πέμπτη 04 Αυγούστου

 • Δυο περιβαλλοντικά βραβεία απέσπασε ο Δήμος Κατερίνης

  Δύο σπουδαίες διακρίσεις για το Δήμο Κατερίνης, επιφύλαξε η συμμετοχή του στα «Environmental Awards 2022», όπου απέσπασε το Χρυσό βραβείο Κυκλικής Οικονομίας και το Ασημένιο για την εφαρμογή καλών πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος.

  Πέμπτη 04 Αυγούστου

 • Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο θεατράκι του πάρκου στο Λιτόχωρο

  «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν.Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

  Πέμπτη 04 Αυγούστου

 • Συνάντηση του Φώντα Μπαραλιάκου με τον πρωθυπουργό

  Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος,  στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Τετάρτη 03 Αυγούστου

 • Πλήθος επισκεπτών στην 1η Θερινή Αγορά Μελιού Πιερίας

  Η 1η Θερινή Αγορά Μελιού Πιερίας πραγματοποιήθηκε από 27 έως 31 Ιουλίου στην Παραλία Κατερίνης σε μία διοργάνωση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας.

  Τρίτη 02 Αυγούστου

 • Χρηματοδότηση για εξοπλισμό πάρκων και αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων σε Κονταριώτισσα και Νέους Πόρους

  Με το ποσό των 181.037,60 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πάρκων και την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στις Κοινότητες Κονταριώτισσας και Νέων Πόρων.

  Τρίτη 02 Αυγούστου

 • Είναι νομικά θεμελιωμένη η ευρωπαϊκή ενεργειακή αλληλεγγύη;

  Από τη στιγμή που ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, ‘‘εργαλειοποίησε’’ την ενεργειακή ισχύ της χώρας του, την οποία αντιλαμβάνεται πια ως ‘‘όπλο’’ γεωπολιτικών μετασχηματισμών και φανερά πλέον ποντάρει πολλά στην (μέχρι και σήμερα δεδομένη) ενεργειακή εξάρτηση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από τον ρωσικό ορυκτό πλούτο, η αντίδραση των Ευρωπαίων προέκυψε ως ιστορικά αναγκαία και πολιτικά αναμενόμενη.

  Τρίτη 02 Αυγούστου

 • 178 νέοι εισακτέοι στο Τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας Κατερίνης

  Τη δυναμική του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ με έδρα την Κατερίνη, αποτυπώνει ο αριθμός των 178 νέων φοιτητών που εισάγονται στο Τμήμα, μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022.

  Σάββατο 30 Ιουλίου

 • Η μετάταξη σε λιμεναρχείο του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης αφορά όλους τους Πιεριείς

  Το αίτημα για τη μετάταξη σε λιμεναρχείο του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης, ένα «πάνδημο» αίτημα, επανέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέτυ) Σκούφα. Είχε προηγηθεί Αναφορά που είχε καταθέσει η κα Σκούφα, τον Δεκέμβριο του 2020 με το αρμόδιο υπουργείο να απαντά χωρίς επί της ουσίας να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Η Βουλεύτρια Πιερίας, επανήλθε με Επίκαιρη Ερώτηση στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδος.

  Σάββατο 30 Ιουλίου

 • Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου και αρχαιολογικοί χώροι

  Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Πολιτισμό στην Πιερία έχει κάνει προσπάθειες (από τον Μάιο του 2021 μέχρι σήμερα) για μια πιο ουσιαστική και πλήρη λειτουργία της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης Μακρυγιάλου, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους (αρχαία Πύδνα) και του Επισκοπικού Συγκροτήματος Λουλουδιών Κίτρους.

  Σάββατο 30 Ιουλίου

 • Παρουσίαση του νέου τουριστικού οδηγού «Πιέρια Όρη-Το μπαλκόνι των Μουσών» στο Ελατοχώρι

  Την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Ελατοχώρι του Δήμου Κατερίνης η παρουσίαση του νέου δίγλωσσου χρηστικού πολύπτυχου εντύπου με ενσωματωμένο διαδραστικό χάρτη για τις ορεινές διαδρομές στα Πιέρια Όρη και την ευρύτερη περιοχή του Ελατοχωρίου.

  Σάββατο 30 Ιουλίου

 • «Γυναίκα σε πόλεμο» | Θερινό σινεμά στο πάρκο της πόλης

  Τ ην Ισλανδική ταινία «Γυναίκα σε πόλεμο», σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Έρλινγκτον, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι σινεφιλ την Τρίτη 2 Αυγούστου στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου Κατερίνης.

  Σάββατο 30 Ιουλίου

 • Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Αύγουστο

  Διαφοροποιήσεις τόσο στη χρέωση της κιλoβατώρας όσο και στο πάγιο παρουσιάζουν τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοινώθηκαν χθες, με τα οποία η χρέωση της ενέργειας - αφού αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις - επιστρέφει στο επίπεδο των 15-17 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

  Τρίτη 26 Ιουλίου

 • Οι Μελωδοί της Παράδοσης στο Κάστρο του Πλαταμώνα

  Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σας προσκαλεί σε μία καλοκαιρινή μουσική βραδιά με τους “Μελωδούς της Παράδοσης” την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στις 9 μμ στο Κάστρο του Πλαταμώνα.

  Τρίτη 26 Ιουλίου

 • 1η Θερινή Αγορά Μελιού Πιερίας στην Παραλία Κατερίνης

  1η Θερινή Αγορά Μελιού Πιερίας είναι γεγονός! Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης συνδιοργανώνουν, στην Κεντρική πλατεία της Παραλίας Κατερίνης, από 27 έως 31 Ιουλίου, μία πρωτότυπη αγορά μελισσοκομικών προϊόντων, που παράγονται από τους μελισσοκόμους της Πιερίας.

  Τρίτη 26 Ιουλίου

 • Χρηματοδότηση για τη δημιουργία πάρκων στην επέκταση του Καπνικού Σταθμού

  Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 334.010 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το Πράσινο Ταμείο. Η χρηματοδότηση αφορά την απαλλοτρίωση και την μετατροπή δύο χώρων, σε κοινόχρηστους, στην Επέκταση του Καπνικό Σταθμού Κατερίνης.

  Πέμπτη 21 Ιουλίου

 • Παράσταση διαμαρτυρίας μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

  Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

  Τετάρτη 20 Ιουλίου

 • Αναφορά της Μπέττυς Σκούφα για τις εφημερίες των ιατρών στο Νοσοκομείο Κατερίνης

  Την αυθαίρετη μετατροπή των ενεργών εφημεριών σε μεικτές στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας, που έχει ως αποτέλεσμα την εξουθένωση των ιατρών, οι οποίοι υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων σε εξοντωτικές συνεχείς παρουσίες στο νοσοκομείο που υπηρετούν, χωρίς να αμείβονται με καθεστώς ενεργούς εφημερίας και χωρίς να δικαιούνται ρεπό την επόμενη μέρα, αφού στο πρόγραμμα φαίνεται ότι έχουν πραγματοποιήσει μεικτή εφημερία, φέρνει στη Βουλή με Αναφορά της, η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, προσκομίζοντας την ανοικτή επιστολή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

  Τετάρτη 20 Ιουλίου

 • Ευρωπαϊκή διάκριση στο Δήμο Κατερίνης για την πρόταση ανάπλασης του κέντρου της πόλης

  Ομάδα επιστημόνων από την Ε.Ε. θα συνδράμει την Κατερίνη, προκειμένου να γίνει πράξη το πρωτοποριακό έργο που προτείνει ο Δήμος Στους νικητές  του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους (NEB) για έργα που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία μικρών και μεσαίων δήμων για τη μεταμόρφωση συγκεκριμένων περιοχών συγκαταλέγεται η πρόταση του δήμου Κατερίνης, για τη βιώσιμη ανάπλαση του κέντρου της πόλης με χρήση φυσικών υλικών, υδατοπερατών επιφανειών και δενδροφυτεύσεων.

  Τρίτη 19 Ιουλίου

 • Θέατρο Μώ | Μητέρα Γη – Mother Earth

  Ο μύθος “Μεγάλη Μητέρα”, “Μητέρα Θεά” ή “Μητέρα Γη” είναι ένα αρχέτυπο μοντέλο γυναίκας που επαναλαμβάνεται σε διάφορες μυθολογίες ανά τον κόσμο. Αρχέτυπο της χορηγού της υλικής και πνευματικής τροφής, ο συμβολισμός της αναγέννησης των γενεών και της αιωνιότητας της ζωής με την εναλλαγή του παλαιού και του καινούργιου.

  Τρίτη 19 Ιουλίου

 • Μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα καλοκαιρινά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

  Το γεμάτο ενθουσιασμό, δημιουργικό καλοκαιρινό ταξίδι με πρωταγωνιστές 200 και πλέον παιδιά ηλικίας 4 έως και 8 ετών έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσεις έως το τέλος Αυγούστου, στο φιλόξενο και ανακαινισμένο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης. Ο λόγος για τις όμορφες εμπειρίες και ποικίλες δράσεις, με σκοπό την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και την ευαισθητοποίηση των μικρών φίλων του βιβλίου.

  Τρίτη 19 Ιουλίου

 • Τρίλοφος 17-7-1943 | 79 χρόνια από το ναζιστικό έγκλημα

  Πριν από 79 χρόνια, δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα  κατοχής της πατρίδας μας 13 αγωνιστές , ΕΑΜίτες  και ΕΠΟΝιτες, στον Τρίλοφο Πιερίας με τη συνδρομή εθνικιστών ελλήνων –εθνοπροδοτών.

  Τρίτη 19 Ιουλίου

 • Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και της διασποράς σε πολλές περιοχές της χώρας

  Κορυφώνεται το κύμα του κορονοϊού που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατάσταση θα παρουσιάσει βελτίωση μετά τα μέσα Αυγούστου. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα τα ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, δηλαδή τα άτομα με ενεργή λοίμωξη Covid, ανέρχονται σε 300.000, ενώ όσοι χρειάζονται νοσηλεία κυμαίνονται σε μερικές εκατοντάδες ημερησίως.

  Σάββατο 16 Ιουλίου

 • «Τα Πανεπιστήμιά μας αλλάζουν οριστικά σελίδα»

  Στο νέο, εμβληματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» υπήρξε κεντρικός εισηγητής ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, ένα νομοθέτημα που επιχειρεί βαθιές τομές για τα ελληνικά πανεπιστήμια, φιλοδοξεί να θεραπεύσει παθογένειες δεκαετιών και υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Σάββατο 16 Ιουλίου

 • «Yalda»: Η νύχτα της συγχώρεσης στο «Θερινό Σινεμά στην πόλη

  «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια». Με μεγάλη προσέλευση, συνεχίζονται στο ανοικτό δημοτικό θέατρο, οι δωρεάν προβολές για τους σινεφίλ. Απολαμβάνουμε αγαπημένες ταινίες, που προτείνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ. Κατερίνης και η Κινηματογραφική Λέσχη, στο δροσερό περιβάλλον του καταπράσινου πάρκου μας.

  Σάββατο 16 Ιουλίου

Image
Image