• «Σιγή ιχθύος από την υπουργό Παιδείας για τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα ΑΕΙ»

  Η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με αφορμή την τοποθέτησή της σχετικά με το κατατεθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Τρίτη 20/7/2021, έθεσε τον έντονο προβληματισμό της για τα σοβαρά ζητήματα που απορρέουν από τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται επί των ημερών της Υπουργού κ. Κεραμέως. Αλλαγές αναχρονιστικές, όπως τόνισε, οι οποίες στην ουσία απορυθμίζουν αντί να αναβαθμίζουν την λειτουργία των Εκπαιδευτικών Δημόσιων Ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, και την προσφερόμενη σε αυτά ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

  Πέμπτη 22 Ιουλίου

 • Επιχορήγηση 7,5 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΔΕΥΑΚ για αποπληρωμή χρέους προς τη ΔΕΗ

  Υπεγράφη η απόφαση επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 7,5 εκ. ευρώ,  προς τη ΔΕΥΑΚ προκειμένου να αποπληρώσει χρέος παλαιότερων  ετών προς τη ΔΕΗ.

  Πέμπτη 22 Ιουλίου

 • Ξεκινάει ο κατ’ οίκον εμβολιασμός στον Δήμο Δίου - Ολύμπου

  Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για τον εμβολιασμό των κατακεκλιμένων πολιτών κατά της νόσου Covid-19, οι οποίοι αδυνατούν να προσέλθουν στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών (Βοήθεια στο Σπίτι), θα προβεί στον κατ' οίκον εμβολιασμό τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson. Τον εμβολιασμό θα πραγματοποιήσουν κινητές μονάδες του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, που θα αποτελούνται από γιατρό και νοσηλευτή.

  Πέμπτη 22 Ιουλίου

 • «Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου κτηρίου του Λιμεναρχείου»

  Ένα έργο υψηλής σημασίας για την Πιερία που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος παίρνει τον δρόμο του μετά την κατάθεση και έγκριση Τροπολογίας του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον καθορισμό χρήσεως γης και όρων δόμησης λιμένα. 

  Πέμπτη 22 Ιουλίου

 • Ανοίγει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των πολιτών 

  Η αύξηση των κρουσμάτων, στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα και η χαλάρωση των πολιτών λόγω καλοκαιριού, έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες θέμα λίγων εικοσιτετράωρων είναι η νομοθετική κωδικοποίηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που θα δοθεί προς γνωμοδότηση στην Επιτροπή Βιοηθικής και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ραντεβού για εμβολιασμό αυθημερόν θα μπορούν να κλείνουν από σήμερα οι πολίτες, με οποιοδήποτε εμβόλιο, ενώ ανοίγει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τους κατ` οίκον εμβολιασμούς, με το μονο-δοσικό της J&J.

  Τρίτη 20 Ιουλίου

 • To ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

  Η πρώτη προβολή μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης Ένα ντοκιμαντέρ που ανήκει στον κόσμο και όχι στους δημιουργούς του

  Κυριακή 18 Ιουλίου

 • Θέατρο Πήγασος: «Ένα ερωτηματικό σε μια τελεία που αναρωτιόταν»

  Τη θεατρική παράσταση «Ένα ερωτηματικό σε μια τελεία που αναρωτιόταν», παρουσιάζει στο Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, το Θέατρο Πήγασος.

  Σάββατο 17 Ιουλίου

 • «Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη» στο θερινό σινεμά της Κινηματογραφικής Λέσχης

  Με μια ρομαντική κωμωδία του 1938, η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου (ΟΠΠΑΠ) πραγματοποιεί αυλαία έναρξης των θερινών προβολών ταινιών την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Θερινό Σινεμά στην Πόλη - Συντροφιά με τ’ Αστέρια».

  Σάββατο 17 Ιουλίου

 • Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της υδροδότησης της Ν. Τραπεζούντας, Κούκου και Τριλόφου

  Συνεργεία της ΔΕΥΑ Κατερίνης επί τρεις ημέρες επιχειρούν για την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία του κεντρικού αγωγού του πρώην συνδέσμου, ο οποίος υδροδοτεί τις κοινότητες Ν. Τραπεζούντας, Κούκου και Τριλόφου, ενώ αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο Μελιάδι.

  Παρασκευή 16 Ιουλίου

 • Ανακοίνωση της Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ σχετικά με δημοσιεύματα

  Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, τις συνεντεύξεις και το θόρυβο που δημιουργήθηκε πρόσφατα και ευαισθητοποίησε ευλόγως την κοινωνία της περιοχής μας η επιχείρηση ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ συνεπής απολύτως με την καθημερινή παρουσία της στην κοινωνική ζωή του τόπου μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οφείλει να τονίσει σε όλες τις κατευθύνσεις ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες και το ενδιαφέρον των πολιτών για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν όταν πρόκειται για ανεξέλεγκτη βιομηχανική εκμετάλλευση που λαμβάνει υπόψη μόνο την έννοια του κέρδους και όχι των κοινωνικών και οικολογικών υποχρεώσεών της.

  Παρασκευή 16 Ιουλίου

 • Συνάντηση του αν. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα με φορείς της Πιερίας

  Συνάντηση με φορείς της Πιερίας είχε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στην Κονταριώτισσα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο του συντονισμού και ενίσχυσης της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού.

  Παρασκευή 16 Ιουλίου

 • Ε. Σκούφα: «Χωρίς ανελκυστήρα για ΑμεΑ ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Λιτοχώρου»

  Απαγορευτικός είναι ο σιδηροδρομικό σταθμός Λιτοχώρου για όσους έχουν κινητικά προβλήματα και φυσικά για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, αφού δεν υπάρχει ανελκυστήρας και καμία πρόβλεψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατά τα άλλα σύγχρονος σιδηροδρομικός σταθμός Λιτοχώρου κατασκευάστηκε το 2007 χωρίς καμία πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ, προφανώς και αυτών που εμποδίζονται κινητικά. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα σε μια εκτός των άλλων τουριστική περιοχή αναδεικνύει με ερώτησή της προς τους Υπουργούς : Υποδομών και Μεταφορών – Περιβάλλοντος, η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

  Παρασκευή 16 Ιουλίου

 • Οι κατηγορίες των εργαζομένων που είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν άμεσα

  Σε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών επαγγελμάτων αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση που παρείχε για το θέμα την Τρίτη. Όπως παράλληλα σημείωσε, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οφείλουν να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας ενώ μέχρι τις 16 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑμεΑ.

  Τετάρτη 14 Ιουλίου

 • Θέατρο Μώ: «Θεωρίες Συνωμοσίας – οι φύλακες του D.N.A.» του Πέρη Ουσταμπασίδη

  «Λίγο μελάνι καί χαρτί καὶ λίγοι πάλι στίχοι εἶναι τὸ μόνο δῶρο μου ὁποὺ θὰ σοῦ χαρίσω...» Αυτοί οι στίχοι του Σουρή έρχονται στο μυαλό με την κωμωδία του Πέρη Ουσταμπασίδη που ανεβάζει το Θέατρο Μώ φέτος το καλοκαίρι στις 28 και 29 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου Κατερίνης μετά από προτροπή του θεάτρου, να σχολιάσει, με τον δικό του ιδιόμορφο τρόπο, αυτό που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει ο τόπος μας και οι άνθρωποί του.

  Τετάρτη 14 Ιουλίου

 • Έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας σε καταστήματα για τα τραπεζοκαθίσματα

  Σε ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα σε ελέγχους που αφορούν τα τ.μ. ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ξεκίνησε η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης.

  Τετάρτη 14 Ιουλίου

 • Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο από την Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης

  Η Πολυτονική Ορχήστρα με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021", σας προσκαλεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο αμφιθέατρο του Πάρκου, στη συναυλία με τίτλο "ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ".

  Τρίτη 13 Ιουλίου

 • Υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων και κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους

  Από την Παρασκευή όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού. Ανέφερε, επίσης, ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

  Τρίτη 13 Ιουλίου

 • Τίνα Ιωαννίδου: «Ο κατοικίδιος δράκος - Ο Υπερίων και η Θεανώ»

  «Ο Υπερίων και η Θεανώ» είναι το πρώτο παραμύθι από τη σειρά «Ο κατοικίδιος δράκος» της Τίνας Ιωαννίδου, από τις Εκδόσεις Οξύνοια, με έδρα την Κατερίνη. Η σειρά αποτελείται από παραμύθια και θεατρικά έργα για παιδιά, εικονογραφημένα με ζωγραφιές παιδιών και μαμάδων.

  Τρίτη 13 Ιουλίου

 • Πενήντα χρόνια ιστορικής διαδρομής του Φεστιβάλ Ολύμπου

  Η επίσημη έναρξη του φετινού 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2021, πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, στις 9:00 το βράδυ στο αίθριο του «Κέντρου Τεχνών-Εννέα Μούσες» πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου, στην Κατερίνη.

  Τρίτη 13 Ιουλίου

 • Mε αφορμή το πρόβλημα της δυσοσμίας στην Κατερίνη και τα γύρω χωριά

  Τους τελευταίους μήνες, για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες υποκριτικών δηλώσεων, δήθεν ανησυχίας, από πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους τους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, οι οποίοι τάχα κόπτονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τη ρύπανση του νερού και του αέρα, τη δυσοσμία στην Κατερίνη και τα γύρω χωριά. 

  Τρίτη 13 Ιουλίου

 • Η κορυφή του παγόβουνου

  Η μπόχα που εισβάλλει καιρό τώρα στα σπίτια σε πολλές  γειτονιές της Κατερίνης και με ιδιαίτερη σφοδρότητα το τελευταίο διάστημα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας,  οδήγησε αγανακτισμένους συμπολίτες μας να οργανωθούν  και να  διεκδικήσουν  το αυτονόητο: να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα καθαρό οξυγόνο.

  Δευτέρα 12 Ιουλίου

 • Χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης

  Η χρηματοδότηση αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής & των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Την ένταξη του έργου του Δήμου Κατερίνης με τίτλο «Εξοπλισμός για τη λειτουργία Θεάτρου και χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης» στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» - («Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021»), του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

  Δευτέρα 12 Ιουλίου

 • Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

  Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί προβληματισμό για την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στους νέους προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μέσω ανάρτησης που έκανε στο twitter,  ο μέρος όρος ηλικίας των 2.327 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι τα 28,5 έτη.

  Κυριακή 11 Ιουλίου

 • Αυξημένη έκκριση ιικού φορτίου στα λύματα της Κατερίνης

  Αυξημένη  έκκριση ιικού φορτίου στα λύματα της Κατερίνης καταγράφει η τρέχουσα έκθεση συμπερασμάτων από την ανάλυση δειγμάτων που έλαβε από το Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

  Παρασκευή 09 Ιουλίου

 • Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πολιτών για τη δυσοσμία της πόλης

  Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, πολίτες της Κατερίνης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας I Can't Breathe, διαμαρτυρόμενοι για την έντονη δυσοσμία που επικρατεί στην πόλη μας και ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης να εντοπίσουν όσους ευθύνονται για την ρύπανση της περιοχής και να επιβάλλουν όσα ορίζει η νομοθεσία.

  Παρασκευή 09 Ιουλίου

Image
Image