• Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης

  Mία πρωτόγνωρη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στο διεθνών προδιαγραφών διαδραστικό θεματικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή», το οποίο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του 2ου πολυθεματικού, ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και διαδραστικού Φεστιβάλ, στο Δημοτικό μας Πάρκο, από τις 12 Μαΐου έως τις 02 Ιουνίου.

  Πέμπτη 30 Μαρτίου

 • Για την πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης σε οικισμό στη Λεπτοκαρυά

  «Πρόσφατα έδωσα στη δημοσιότητα τις προτάσεις μου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Πιερία καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουμε ρεαλιστικές πρωτοβουλίες. 

  Πέμπτη 30 Μαρτίου

 • Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο κυνοκομείο της Κατερίνης

  Όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, περίθαλψης σίτισης των ζώων, καθώς και σε αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων πληροί πλέον το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κατερίνης, καθώς στην τελική ευθεία οδεύουν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις επισκευής και συντήρησης.

  Πέμπτη 30 Μαρτίου

 • Εκλογές 2023: Πώς θα ψηφίσουμε και τι ισχύει για σχολεία και εκλογικές άδειες

  Η άτυπη προεκλογική περίοδος έχει πια ξεκινήσει, μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές στις 21 Μαΐου. Τα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι είναι αρκετά και παρακάτω παρουσιάζονται τα σημαντικότερα.

  Πέμπτη 30 Μαρτίου

 • Στην Κατερίνη της κατοχής | μαρτυρίες και μνήμες

  Ορχήστρα Πουμπουρίδη 1944 Εκδήλωση με θέμα «Στην Κατερίνη της Κατοχής: μαρτυρίες και μνήμες από μια δύσκολη εποχή με αφορμή μια συναυλία κλασικής μουσικής του 1944», διοργανώνουν οι Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης και η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας.

  Πέμπτη 30 Μαρτίου

 • Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

  Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έχει καθιερωθεί  από το 2008 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, σε θέματα που άπτονται των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού.

  Πέμπτη 30 Μαρτίου

 • Στις 21 Μαΐου καλούμαστε να ψηφίσουμε για την Ελλάδα που αξίζουμε

  Φίλες και φίλοι Στις 21 Μαΐου 2023 καλούμαστε να ψηφίσουμε για την Ελλάδα που αξίζουμε, για μια Ελλάδα της ελπίδας και της προοπτικής. Είναι ο καιρός να απαλλαχθεί ο τόπος από τις τελευταίες αποτυχημένες κυβερνήσεις που δεν δικαίωσαν τα οράματα και τους πόθους του λαού μας. Οι πολιτικές των οποίων οδήγησαν στις κοινωνικές ανισότητες, την υπονόμευση του κράτους δικαίου, τις πελατειακές σχέσεις, τα φαινόμενα διαφθοράς.

  Τετάρτη 29 Μαρτίου

 • Εκλογές την 21η Μαΐου ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός

  Την ημερομηνία των εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο πριν στηθούν οι κάλπες. Όπως είπε ο ίδιος, οι εκλογές του 2023 θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή στις 21 Μαΐου.

  Τρίτη 28 Μαρτίου

 • Χρηματοδότηση στο Δήμο Κατερίνης για ανάπλαση δεκαεπτά πλατειών και κοινόχρηστων χώρων

  Ένα μεγάλο έργο που αφορά στην ανάπλαση δεκαεπτά πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της Κατερίνης χρηματοδοτείται με το ποσό των 5 εκ. ευρώ στον Δήμο Κατερίνης, καθώς έγινε η δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη χρηματοδότηση του έργου.

  Τρίτη 28 Μαρτίου

 • Μαζί με τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

  του Ζήση Ζάννα Με τις ψήφους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος υπερψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο που ακολουθεί τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη, που ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του τελευταίου δημόσιου αγαθού που έχει απομείνει στα χέρια των πολιτών, του νερού.

  Τρίτη 28 Μαρτίου

 • Τα κοράκια της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη

  της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου Κοράκια κανονικά που διαγράφουν τα χρέη τους και παίρνουν τα σπίτια του κόσμου. Αυτή είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Και αυτό πλέον δεν κρύβεται.

  Τρίτη 28 Μαρτίου

 • Οι νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

  Οι νέες κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν τον Απρίλιο ανακοινώθηκαν δια στόματος του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα. Σημειώνεται πως αυτόν τον μήνα έμειναν έξω από την επιδότηση οι επιχειρήσεις.

  Σάββατο 25 Μαρτίου

 • 25η Μαρτίου 1944 – Μια άγνωστη πράξη αντίστασης

  Η ιστορία του Κατερινιώτη Νίκου Κεφαλίδη και το σύνθημα στο μιναρέ της Ροτόντας Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 άκουγες συχνά στα καφενεία ιστορίες της Κατοχής και της Αντίστασης. Είχε προηγηθεί η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1982 και μέσα σε λίγα χρόνια η καταπιεσμένη και άρρητη μνήμη αυτών που συμμετείχαν με κάποιο τρόπο σε αυτήν, έγινε πλέον κυρίαρχη και εκφραζόταν δημόσια και περήφανα.

  Σάββατο 25 Μαρτίου

 • Επιτακτική ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα και τις ζωές μας

  Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει και τις ζωές μας και τη χώρα μας κι αυτό θα γίνει γιατί ο κόσμος είναι πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τύχες τους στα χέρια του, τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδοσία (Γνωσούλα) Χαϊλατζίδου μιλώντας στη Δίον τηλεόραση.

  Σάββατο 25 Μαρτίου

 • Έκκληση προς τη δημοτική αρχή για τη διεξαγωγή διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

  με θέμα την εφαρμογή του νέου πολυνομοσχεδίου και την ιδιωτικοποίηση του νερού Την Τετάρτη το βράδυ, 15 Μαρτίου 2023, πλήθος πολιτών  συγκεντρώθηκε στην  κεντρική Πλατεία Κατερίνης και συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι πολίτες κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο της πόλης όπου εκεί συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Παρασκευή 24 Μαρτίου

 • «Ιδιωτικοποιείται» τελικά το νερό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

  Το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων έδωσε αφορμή σε αντιπολιτευόμενες την Κυβέρνηση δυνάμεις να ‘‘καταγγείλουν’’ δημοσίως τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως ‘‘ενάντια στο δημόσιο συμφέρον «ιδιωτικοποίηση» του νερού’’. Επειδή, λοιπόν, το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και αφορά σύμπασα την κοινωνία, η αλήθεια πρέπει και να τονιστεί αλλά και να διαχυθεί οριζοντίως πανταχόθι.

  Παρασκευή 24 Μαρτίου

 • Όταν η ζωγραφική μάς συστήνει τον τόπο

  η Κέρκυρα στη σύγχρονη ζωγραφική του Αντώνη Κάλφα    Εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο η λιτή, ομαδική έκθεση ζωγραφικής με έργα σύγχρονων ζωγράφων τα οποία φιλοξενούνται στις σελίδες του εικαστικού ημερολογίου των εκδόσεων “image”  (2023)  με θέμα την Κέρκυρα και με ταυτόχρονο αφιέρωμα στον σύγχρονο  Κερκυραίο ζωγράφο και δάσκαλο Ιωάννη Τζίνο Δημητράτο.

  Πέμπτη 23 Μαρτίου

 • Επετειακές εκδηλώσεις στην Κατερίνη για την επανάσταση του 1821

  Με την καθιερωμένη παρέλαση θα τιμηθεί στην Κατερίνη η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

  Πέμπτη 23 Μαρτίου

 • Μπέττυ Σκούφα: «Το νερό δεν πωλείται, είναι κοινωνικό αγαθό»

  «Αυτή η νομοθέτησή σας για νέα διευρυμένη ΡΑΑΕΥ δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να κλείνει το ματάκι σε όλες αυτές τις κοινοπραξίες και τους ιδιώτες που έχουν βάλει στο μάτι την υψηλή επένδυση -πολύ παραγωγική επένδυση- που λέγεται «νερό» γενικά», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής».

  Πέμπτη 23 Μαρτίου

 • Μελωδικό ταξίδι στο έργο μεγάλων Ελλήνων ποιητών

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας διοργάνωσαν ένα μουσικό αφιέρωμα στην «ποίηση στο Ελληνικό τραγούδι» το βράδυ της 21ης Μαρτίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

  Πέμπτη 23 Μαρτίου

 • Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

  Με τις ψήφους των 156 βουλευτών της ΝΔ πέρασε το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ανάμεσα στ΄άλλα ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, προκαλώντας πολλαπλές κοινωνικές αντιδράσεις - Μέχρι και την τελευταία μέρα παραμονής της στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δίνει τη μάχη για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον.

  Τετάρτη 22 Μαρτίου

 • Χρηματοδότηση μελέτης για υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευκαρπίδη

  Οι μελέτες για δύο διαφορετικά έργα του Δήμου Κατερίνης εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή της πόλης.

  Τρίτη 21 Μαρτίου

 • Εαρινές Ημέρες Μουσών | Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

  Στη δημοσιότητα δόθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων των Εαρινών Ημερών Μουσών που διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και της Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος.

  Τρίτη 21 Μαρτίου

 • Προεκλογική ελεημοσύνη η αύξηση του κατώτατου μισθού

  Του Ζήση Ζάννα Σε μία εποχή που ο κόσμος της εργασίας έχει την ανάγκη θεσμικής στήριξης από την πολιτεία, μέσα από ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της αγοράς εργασίας και ουσιαστικής αύξησης του εισοδήματος, η κυβέρνηση επιλέγει  με τρόπο επικοινωνιακό και ψηφοθηρικό την αύξηση του κατώτατου μισθού.

  Τρίτη 21 Μαρτίου

 • Ηχηρό «όχι» από πολίτες και φορείς στην ιδιωτικοποίηση του νερού

  Σωματεία της ΕΥΔΑΠ, κόμματα, φορείς και οργανώσεις συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Δευτέρα 20 Μαρτίου

Image
Image