• Το ψηφιακό κράτος στην διάθεση των Ατόμων με Αναπηρία

  Του Φώντα Μπαραλιάκου, βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας H στάθμη ενός πολιτισμού προσδιορίζεται από την παρεχόμενη ποιότητα ζωής  προς τα άτομα που έχουν αυξημένες ή συγκεκριμένες ανάγκες, καθώς και από τις υπηρεσίες και δομές της συντεταγμένης πολιτείας προς τον σκοπό αυτό.

  Πέμπτη 06 Οκτωβρίου

 • Ερώτηση της Μπέττυς Σκούφα για τα δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών

  Την αγωνία τους για την τύχη χιλιάδων παλιννοστούντων ομογενών από την τ. Σοβιετική Ένωση που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όσον αφορά την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων και τις απαράδεκτες συμπεριφορές άσκησης ψυχολογικής πίεσης από εισπρακτικές εταιρίες και Τράπεζες, φέρνουν για μια ακόμη φορά στη Βουλή, οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

  Πέμπτη 06 Οκτωβρίου

 • «Αποθεματικό κρίσης»: η κυβέρνηση αφήνει το 80% των παραγωγών της Πιερίας χωρίς ενίσχυση

  της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου Μάλλον οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Πιερίας νομίζουν ότι εκλέγονται στη Χώρα των Λωτοφάγων. Ή μάλλον προσπαθούν να περάσουν τους αγρότες του νομού για χαζούς. Παίρνω αφορμή από τη δήλωση βουλευτών της ΝΔ  πως "η κυβέρνηση έμπρακτα στηρίζει τον πρωτογενή τομέα", πανηγυρίζοντας για την ενίσχυση των 72€/στρέμμα που δόθηκε από το "αποθεματικό κρίσης" σε μέλη οργανώσεων παραγωγών. 

  Πέμπτη 06 Οκτωβρίου

 • Εκτοξεύεται η ακρίβεια με περαιτέρω αυξήσεις στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ

  Οι ανατιμήσεις δεν έχουν τέλος και η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, έως το τέλος του Νοεμβρίου, αναμένεται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10-15%. Μάλιστα, μιλάμε για αύξηση στις τιμές τουλάχιστον 800 κωδικών.

  Τρίτη 04 Οκτωβρίου

 • Μεγάλη προσέλευση στο 2o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους

  Δύο εικοσιτετράωρα γεμάτα γεύσεις και αρώματα φιλοξένησε το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Οκτωβρίου, το πανέμορφο Ελατοχώρι, στο πλαίσιο του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους, το οποίο διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού Δ. Κατερίνης σε συνεργασία με την ΔΕΕΕΚ/Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95.3FM, τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του  Δ. Κατερίνης και τοπικούς φορείς.

  Τρίτη 04 Οκτωβρίου

 • Τιμητική διάκριση κοινωνικής αλληλεγγύης για το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας

  Τιμητική διάκριση που επιβεβαιώνει τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει ο Δήμος Κατερίνης για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά απέσπασε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου (ΔΗΚΕΔΗΚ).  Η βράβευση έγινε στην  κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπoλης, στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας με τίτλο: "Η Κοινωνική Αλληλεγγύη έχει πρόσωπο: Υγεία για Όλους", στη διάρκεια της οποίας από την Πρόεδρο της Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Ελένη Σωτηροπούλου παρουσιάστηκαν οι δράσεις  προγράμματος.

  Τρίτη 04 Οκτωβρίου

 • Μετρώντας λακούβες στο δρόμο για το Ελατοχώρι

  της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου Χθες στο Ελατοχώρι διοργανώθηκε το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους, μία όμορφη πρωτοβουλία για την προβολή της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων.

  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου

 • Ανάδειξη των ορεινών και ημιορεινών τουριστικών προορισμών

  Μια μεγάλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, για την ανάδειξη των ορεινών, ημιορεινών περιοχών της Ελλάδας ως τουριστικοί προορισμοί, με τη δημιουργία της Ομάδας Ορεινών και Ημιορεινών Περιοχών, πρωτεργάτες της οποίας είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος Δ.Σ της Π.Ο.Ξ κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και το μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.Ξ. και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας.

  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου

 • Μετά το σεμινάριο

  Το περασμένο σ/κ 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 είκοσι ενδιαφερόμενοι (κυρίως εκπαιδευτικοί) παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν στο επιμορφωτικό, βιωματικό και διαδραστικό σεμινάριο για την Προφορική Ιστορία που επιμελήθηκε η Ένωση Προφορικής Ιστορίας και φιλοξενήθηκε στην Πολιτιστική Στέγη του Π.Σ Κατερίνης «Π.Σουμελά». Δεκατέσσερις ώρες ανθρώπινης επαφής και διανοητικής κούρασης για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε μια αλληλεπίδραση γνώσης και αναστοχασμού όπως είναι και η ίδια η διαδικασία της συνέντευξης ανάμεσα σε αφηγητές/τριες και ερευνητές/τριες.

  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου

 • Τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση των Ιερών Μονών της Πιερίας

  Ιδιαίτερα δυναμικά έχει μπει στο κομμάτι της ανάδειξης και  προώθησης των προσκυνηματικών περιηγήσεων στην Πιερία η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου

 • Αλλάζει το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στην πόλη της Κατερίνης

  Τροποποιείται το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022. Η αλλαγή στην ημέρα αποκομιδής σε κάποιες περιοχές της πόλης της Κατερίνης, αποφασίστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους δημότες της πόλης.

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Σε πρόγραμμα η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 2ου και 5ου Γενικών Λυκείων

  Τη νέα πρόταση που προκρίνει ο Δήμος Κατερίνης για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, παρουσίασε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σε συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιώργο Μακρή και τη Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Μαρία Κορύτσα.

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

  Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά είχε ο Βουλευτής Πιερίας Φ.Μπαραλιάκος μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή και τους βουλευτές Λάρισας Μ. Χαρακόπουλο και Κοζάνης Γ. Αμανατίδη για να μεταφέρουν στον Υπουργό το πρόβλημα της διάθεσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μήλων όπως και αρκετών ακόμα αγροτικών προϊόντων.

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Η ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης

  Για ακόμη μία χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης, η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, η οποία γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, παιχνίδια και εργαστήρια.

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Ομιλία της Μπέττυς Σκούφα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αστικές μεταφορές

  «Απέναντι σε αυτό το τεράστιο δίλημμα ή το κέρδος ή οι ανάγκες της κοινωνίας, εσείς παίρνετε σαφή θέση δυστυχώς για μια ακόμη φορά, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες της», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στην ομιλία της κατά τη συζήτηση του  νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις αστικές μεταφορές και την αναδιοργάνωση των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και των πολιτιστικών συλλόγων

  Η συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» και η καταγραφή της ατζέντας των δρωμένων που πρόκειται να υλοποιήσουν κατά την πολιτιστική περίοδο 2022-2023, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Μελέτη για την κτηματογράφηση και πολεοδόμηση περιοχών στην επέκταση του Πλαταμώνα

  Υπογράφηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου, μεταξύ του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Κτηματογράφηση - πολεοδόμηση - πράξη εφαρμογής περιοχών επεκτάσεων οικισμού του δημοτικού διαμερίσματος Πλαταμώνα (πρώην) Δήμου Ανατολικού Ολύμπου».

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Τιμήθηκε στην Κονταριώτισσα η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  Με επισημότητα τιμήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στον Δήμο Δίου-Ολύμπου η 100η επέτειος από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022). Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στην Κονταριώτισσα. Την ομιλία αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας Αναστάσιος Μπογιατζής.

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Η Κατερίνη συμμετέχει στην 13η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

  Στην 13η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία συμμετέχουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, οι ποδηλάτες της Κατερίνης σε μία εκδήλωση που διοργανώνει η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας.

  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 • Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα

  Συνολικά 44.775 κρούσματα κορονοϊού σε μία εβδομάδα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στην έκθεσή του. Καταγράφηκαν επίσης 79 διασωληνωμένοι και 97 θάνατοι. Σημειώνεται πως για την εβδομάδα από 12 έως 18 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 36.146 κρούσματα, 82 διασωληνωμένοι και 111 θάνατοι.

  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

 • Κορονοϊός: Πέθανε το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

  Στη δημοσιότητα δόθηκε η νέα μελέτη του καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα  για τη θνησιμότητα των ασθενών με κορονοϊό, που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ.

  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

 • Ξεπέρασαν τις 2.000 οι συμμετοχές για τον αγώνα δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη

  Με απόφασή της, η διοργάνωση του αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση εγγραφών, παρατείνει την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής έως και την συμπλήρωση 2300 συμμετοχών. Ήδη οι πρώτες 2000 συμμετοχές που προκηρύχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, έχουν διατεθεί.  

  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

 • Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Έλενας Χριστίδου «Ατέρμων Ελκυστής»

  Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Έλενας Χριστίδου «Ατέρμων Ελκυστής» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:30, στο χώρο του Fradel (Σολωμού 6, Κατερίνη).

  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

 • Δήμος Δίου-Ολύμπου | Δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων περιόδου 2019 - 2022

  Σε δημόσιο απολογισμό του έργου της τελευταίας τριετίας προχώρησε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022. Ο κ. Γερολιόλιος παρουσίασε τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου, Δίου και Λιτοχώρου, το σύνολο των έργων που χρηματοδοτήθηκαν και βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, καθώς και τα έργα για τα οποία έχει συνταχθεί η σχετική μελέτη, είναι ώριμα και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

 • Εγκαινιάστηκε η 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Πιερίας

  Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κ. Μακεδονίας στον εκθεσιακό χώρο του δήμου Κατερίνης στην Ανδρομάχη.

  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Image
Image