• Επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

  Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον Δήμο Κατερίνης.

  Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου

 • Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία στην Πιερία λόγω κακοκαιρίας

  Κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου όλες οι σχολικές μονάδες στην Πιερία λόγω κακοκαιρίας. Μέχρι στιγμής, επίσημες ανακοινώσεις έχουν εκδόσει οι Δήμοι Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου.

  Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου

 • ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

    Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ επισημαίνει στην ενδιάμεση έκθεσή του για το 2022 ότι η προστασία των εργαζομένων στην Ελλάδα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι αξιοσημείωτα περιορισμένη.

  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

 • Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Κατερίνη

  Η αδιαμεσολάβητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, η επικοινωνία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε αυτές και η διαβούλευση με στόχο την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την μείωση των εισοδημάτων αλλά και την ανάδειξη της αναπτυξιακής προοπτικής κάθε περιοχής αποτελεί κομβικό στοιχείο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

 • Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Πιερίας για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση

  Πολιτική Εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Ακρίβεια & Ενεργειακή Κρίση».

  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

 • Προβολή της ταινίας «Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους»

  Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (ΕΕΕΕΚ) σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, θα προβάλλει την ταινία ‘Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους’. Η ταινία θα προβληθεί στον 1o όροφο του Πνευματικού Κέντρου Εκάβη του Δήμου Κατερίνης, την προσεχή Παρασκευή 2/12/2022 και ώρα 20.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

 • ΡΑΕ: Νέες χρεώσεις για το δίκτυο ηλεκτροδότησης από το 2023

  Νέα μεθοδολογία για τον υπολογισμό των χρεώσεων για το δίκτυο διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ) τίθεται σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που προκρίνει τη χρέωση των καταναλωτών με κριτήριο (κατά κύριο λόγο) την ισχύ των εγκαταστάσεών τους και λιγότερο το ύψος της κατανάλωσης.

  Τρίτη 29 Νοεμβρίου

 • Το Μουσείο των Χριστουγέννων και οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κατερίνη

  Ο Δήμος Κατερίνης φορά τα γιορτινά του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουμε όλοι μαζί,  κάτοικοι και επισκέπτες  σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό, στην πιο χαρούμενη και φωτεινή γιορτή του χρόνου, με σημείο αναφοράς, το πρώτο στην Ελλάδα Μουσείο Χριστουγέννων, στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου).

  Τρίτη 29 Νοεμβρίου

 • Αίθουσα «Μιχάλης Σιαμάτρας» στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

  Σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η τελετή Αγιασμού και Ονοματοδοσίας  αίθουσας της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, σε αίθουσα «Μιχάλη Σιαμάτρα», προς τιμήν του εκλιπόντος διασώστη.

  Τρίτη 29 Νοεμβρίου

 • Το νομοσχέδιο Γκάγκα διαλύει τη δημόσια υγεία

  Μητσοτάκης-Πλεύρης-Γκάγκα επιχειρούν τη διάλυση του ΕΣΥ με το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που συζητιέται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.

  Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

 • Πορεία διαμαρτυρίας για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

  Πορεία διαμαρτυρίας για την κατασκευή νέου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης διοργανώνεται την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

  Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

 • Παρουσίαση της μελέτης για το υδατοδρόμιο της Παραλίας

  Στο χάρτη του δικτύου των υδατοδρομίων της Ελλάδας φιλοδοξούν να βάλουν την Παραλία Κατερίνης, φέρνοντας τα υδροπλάνα ολοένα και πιο κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, ο Δήμος Κατερίνης και το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας.

  Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

 • Υπογραφή παραχώρησης δύο πρώην στρατοπέδων στο Δήμο Κατερίνης

  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ως πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), παρουσία του Διευθυντή του Ταμείου Αντιστρατήγου Αντωνίου Κονδύλη υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, μαζί με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, μεταξύ του ΤΕΘΑ και του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί αφενός στην ανάπτυξη περιοχών εντός του Δήμου και αφετέρου στην αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της ακίνητης περιουσίας του ΤΕΘΑ.

  Κυριακή 27 Νοεμβρίου

 • Ο Ελληνισμός στα 3.500 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας του

  Ημερίδα με θέμα «Αντέχοντας στον χρόνο |Ο Ελληνισμός στα 3.500 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας του» διοργανώνει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης».

  Σάββατο 26 Νοεμβρίου

 • Εμβολιασμός 55 παιδιών Ρομά από τους Γιατρούς του Κόσμου

  Σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού, υγείας, προαγωγής υγείας και υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικά πληθυσμών, το οποίο συνυπέγραψαν πρόσφατα ο  Δήμος Κατερίνης και η Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία», πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη δράση εμβολιασμού στα παιδιά Ρομά του Πέλεκα.

  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

 • Μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF υπέγραψε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος

  Υποψήφια Πόλη Φιλική προς τα Παιδιά, είναι η Κατερίνη μετά την υπογραφή Μνημονίου μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και Γραφείου UNICEF στην Ελλάδα. Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini.

  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

 • Σύλληψη στην Πιερία για διακίνηση κοκαΐνης

  Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών.

  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

 • Η ισπανική ταινία «Maixabel» στην Κινηματογραφική Λέσχη

  H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ολοκληρώνει τις προβολές της στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη αυτήν την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 20.00 με την Ισπανική ταινία «Maixabel».

  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

 • Υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την ακρίβεια και τη φτώχεια;

  Το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ζει σε άλλη χώρα το γνωρίζαμε. “Τοξικότητα” βλέπει ο Κ. Μητσοτάκης όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον ονομάζει “πρωθυπουργό της φτώχειας”. “Τρομοκρατία” είδε ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης στην παρέμβαση με τρικάκια και πακέτα μακαρόνια στο σπίτι του και κατηγόρησε ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί τέτοιες ενέργειες.  Γνωρίζουν άραγε πώς βιώνει την “τρομοκρατία” στην καθημερινή ζωή του ο μέσος Έλληνας πολίτης;

  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

 • Ομιλία της Μπέττυς Σκούφα στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα

  «Το παρόν νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δικαιούχους δημιουργούς και ερμηνευτές. Επιπλέον παραδίδει βορά και τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές και τους ίδιους τους χρήστες, τη μικρομεσαία οικονομία, στα νύχια παγκόσμιων οργανισμών και των παγκοσμιοποιημένων ψηφιακών πλατφορμών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα. «Με τον τρόπο που εισάγονται οι διατάξεις, δεν εξυπηρετείται το γράμμα και το πνεύμα των Ευρωπαϊκών Οδηγιών», συμπλήρωσε.

  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

 • Παραχώρηση δύο ανενεργών στρατοπέδων στο Δήμο Κατερίνης

  Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, η Κατερίνη τιμά την Πολιούχο της Αγία Αικατερίνη. Το θρησκευτικό εορτασμό θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

 • Κορονοϊός | Περισσότερα από 53.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

  Πάνω από 53.000 είναι τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 14-20 Νοεμβρίου, με τον αριθμό να είναι και πάλι μειωμένος από αυτά που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

  Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

 • 15106: νέος πενταψήφιος αριθμός για επικοινωνία με το Δήμαρχο Κατερίνης

  Οι δίαυλοι επικοινωνίας του Δήμου και των υπηρεσιών του με το δημότη εμπλουτίζονται. Ένας νέος πενταψήφιος αριθμός, θα μπει στη ζωή των δημοτών μας από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

  Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

 • Νέα διανομή οσπρίων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη

  Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η 90η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» και διατέθηκαν 5,2 τόνοι ελληνικών οσπρίων (φασόλια, φακές, ρεβίθια) σε 470 οικογένειες.

  Τρίτη 22 Νοεμβρίου

 • Αναφορά της Μπέττυς Σκούφα για τις εργασιακές και μισθολογικές αδικίες σε βάρος των νοσηλευτών

  Μια σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων, σχετικά με τις ιεραρχικές και μισθολογικές αδικίες που υφίστανται οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, φέρνει στη Βουλή με Αναφορά που κατέθεσε η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μετά και από το υπόμνημα διαμαρτυρίας των αντίστοιχων Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Σωματείων.

  Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

Image
Image