• Η διαδικασία για τη διενέργεια των self test για εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους

  Αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σε εργαζόμενους σε σχολεία θα διαθέτουν τα φαρμακεία αυτοδιαγνωστικά test, από τη Δευτέρα 10 μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου.

  Κυριακή 09 Μαϊος

 • Κορονοϊός: Υψηλός αριθμός κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών

  Στην Αττική καταγράφονται για ακόμα ένα 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και το Σάββατο 8 Μαΐου, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

  Κυριακή 09 Μαϊος

 • 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου

  Απεργιακή ημέρα η Πέμπτη 6 Μαΐου για την ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες Εργαζομένων σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά και έχουν προγραμματιστεί δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Πιερία με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί.

  Πέμπτη 06 Μαϊος

 • Διενέργεια δωρεάν τεστ covid στην πόλη της Κατερίνης και στην Ανδρομάχη

  Συνεχίζεται από την Τρίτη του Πάσχα, καθημερινά στην εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ Πιερίας, η λειτουργία του Κέντρου Δειγματοληψίας τεστ covid με τη μέθοδο drive through (με μεταφορικό μέσο).

  Τετάρτη 05 Μαϊος

 • Οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 10 Μαΐου

  Οδηγίες για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ως προς την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό, ανακοινώνονται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικών οδηγιών για την επαναλειτουργία των Λυκείων.

  Τετάρτη 05 Μαϊος

 • Στη «μάχη» των εμβολιασμών το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

  Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, με στόχο να πλησιάσουμε το συντομότερο δυνατό στην πολυπόθητη ανοσία.

  Τετάρτη 05 Μαϊος

 • Η Κατερίνη του 1886 και ο Τεκές του Αμπντουλάχ Πασά (1891)

  Τεκές του Αμπντουλάχ  Πασά, η κρήνη | Τεκές του Αμπντουλάχ Πασά, το Μαυσωλείο του Αντώνη Κάλφα Ο ταγματάρχης του υπουργείου Στρατιωτικών Νικόλαος Θ. Σχινάς, στις εκδεδομένες το 1886 οδοιπορικές του σημειώσεις, περιγράφει ως εξής την Κατερίνη: «Κείται επί πεδιάδος ανοικτής, και απέχει δύο ώρας των υπωρειών του Ολύμπου και μίαν της θαλάσσης, είναι δ’ ευπρόσβλητος από τις εκ του Πλαταμώνος οδού και είναι έδρα Μουδίρου, ήτοι Επάρχου. Κατά το πλείστον ανήκει τοις Οθωμανοίς Γιουσούφ-εφέντη και Αρήφ-έφέντη. Οικείται δε υπό 70 οικογενειών Οθωμανών εκ Λάλα, Ευβοίας καί Γρεβενών. 70 οικογενειών Αθιγγάνων, χαλκέων και υπηρετών. 100 οικογενειών Κιρκασίων, πέριξ της πόλεως οικουσών, μετοίκων εκ του επί των ΒΑ. κλιτύων του Ολύμπου χωρίου Τόχοβας∙ ούτοι εισί ζευγίται και άγριοι. 220 οικογενειών χριστιανών καλλιεργητών των κτημάτων. Επομένως ο πληθυσμός ανέρχεται εις 1800 χριστιανούς καί 1200 Οθωμανούς, προς δε τούτοις και έτεραι 130 οικογένειαι παραχειμάζουσι, κατερχόμεναι εκ των χωρίων της Μακεδονίας Σαμαρίνας, Αβδέλλας, Σμίξης και Γρεβενών».

  Τρίτη 27 Απριλίου

 • Οι μετακινήσεις των πολιτών και οι δραστηριότητες που επαναλειτουργούν την εορταστική περίοδο

  Το Πάσχα και φέτος θα είναι διαφορετικό όχι μόνο σε σχέση με όπως συνηθίζαμε να το γιορτάζουμε, αλλά διαφορετικό και σε σχέση με το περσινό Πάσχα καθώς ισχύουν νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού, αλλά θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε φορώντας διπλή μάσκα τις λειτουργίες στις εκκλησίες τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις. Νέα μέτρα ισχύουν και για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ από το πρωί του Σαββάτου ανοίγουν εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής.

  Σάββατο 24 Απριλίου

 • Υπέρ της εκμίσθωσης των παραλιακών εκτάσεων ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

  Μετά από πολλές ώρες συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ψήφισε υπέρ της εκμίσθωσης των δημόσιων παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας και μάλιστα με τον δήμαρχο Κατερίνης να δηλώνει στην τοποθέτησή του ότι «μόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία για τον τόπο μας».

  Σάββατο 24 Απριλίου

 • Ποιοι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε self test

  Διευκρινίσεις επί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του self test από τον κορονοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

  Σάββατο 24 Απριλίου

 • «Παραμένω απόλυτα συνεπής, στο δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες ακτές»

  «Παραμένω απόλυτα συνεπής, τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες ακτές», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή της στον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, αναφορικά με το θέμα της ενοικίασης από την ΕΤΑΔ της παραλιακής έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων στην Καλλιθέα.

  Πέμπτη 22 Απριλίου

 • Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και άλλων ηλικιακών ομάδων

  Με απώτερο στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και το όσο το δυνατόν ασφαλέστερο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

  Πέμπτη 22 Απριλίου

 • Άνοιγμα της εστίασης και των μετακινήσεων εκτός νομού μετά το Πάσχα

  Το χρονοδιάγραμμα με τους «τρεις σταθμούς» του επόμενου βήματος της άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το Πάσχα «πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Επίσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι συμμετέχουν στα περιβόητα κορονοπάρτι, υπογραμμίζοντας σε αυστηρό τόνο πως «όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν», ενώ τέλος απηύθυνε έκκληση για τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς.

  Πέμπτη 22 Απριλίου

 • Σταθερά υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων

  Σε 3.789 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη. Η Covid-19 στοίχισε τη ζωή σε 87 ανθρώπους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ 847 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

  Τετάρτη 21 Απριλίου

 • Σε χωροθέτηση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο Δήμος Κατερίνης

  Την υλοποίηση των αναγκαίων υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σταδίων που αφορούν την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Κατερίνης, σηματοδοτεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης (σήμερα στο Δημαρχείο), παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Σταύρο Χριστοφορίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

  Δευτέρα 19 Απριλίου

 • Τετελεσμένα και μεθοδεύσεις με στόχο να αγνοηθεί η τοπική κοινωνία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά

  Στο Κίνημα Αλλαγής Πιερίας παρακολουθούμε με προσοχή το ζήτημα της εκποίησης παραλιακής έκτασης στην Καλλιθέα που πρόκειται να γίνει εντός του Μαΐου από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

  Δευτέρα 19 Απριλίου

 • Εκδήλωση τιμής στα Τάχνιστα για τους μαχητές του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη κατά του ναζισμού

  Έγινε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 η προγραμματισμένη εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Παράρτημα Κατερίνης) και της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ για τους 27 μαχητές του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη κατά των Γερμανών κατακτητών στα Τάχνιστα στις 18-4-1943.

  Δευτέρα 19 Απριλίου

 • Να κατατεθούν τα αναλυτικά στοιχεία των προσλήψεων των 7.000 υγειονομικών από την κυβέρνηση της Ν.Δ

  Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Υγείας με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία ζητούνται αναλυτικά στοιχεία των 7.000 προσλήψεων υγειονομικών στην περίοδο της πανδημίας. Συνυπογράφουν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

  Δευτέρα 19 Απριλίου

 • Οι νικητές του 8ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης

  Μέσα στους μήνες της χειμωνιάτικης καραντίνας διεξήχθη φέτος ο καθιερωμένος πλέον Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας «Ο Τόπος μου» για 8η συνεχόμενη χρονιά. 150 φίλοι, εκκολαπτόμενοι συγγραφείς κάθε ηλικίας μας εμπιστεύτηκαν τα γραπτά τους, μας άνοιξαν την καρδιά και τη σκέψη τους και μας έστειλαν τα κείμενά τους.

  Κυριακή 18 Απριλίου

 • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού

  Στον βόρειο Δήμο της Πιερίας τα ενεργά κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί, καθώς έχουν αυξηθεί σε 40 από 14 που ήταν στις 5 Απριλίου Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας από το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου, καθώς νέες περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο στο lockdown λόγω το κορονοϊού. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι κάθε νέο μέτρο και κάθε απόφαση έχει ένα και μόνο στόχο: «Να καταφέρουμε να επανέλθουμε σταδιακά και με ασφάλεια, χωρίς πισωγυρίσματα στην κανονικότητα».

  Σάββατο 17 Απριλίου

 • Τρεις συλλήψεις για λαθρεμπόριο ποτών και τσιγάρων στην Κατερίνη

  Εντοπίστηκαν πάνω από 2.100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 47 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός άνδρας για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

  Σάββατο 17 Απριλίου

 • Ξεκινά εκ νέου η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης

  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης ξεκινάει σταδιακά τη λειτουργία της από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου. H επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται στην είσοδο της βιβλιοθήκης, ενώ τα βιβλία θα τοποθετούνται σε ξύλινο κιβώτιο, χωρίς ραντεβού και χωρίς τη χρήση κάρτας μέλους.

  Σάββατο 17 Απριλίου

 • Στη μνήμη του Κώστα Ζολώτα

  Για ποιες κορυφές κίνησες να πας; γράφει ο Σωτήριος Δ. Μασταγκάς Η 14η Απριλίου 2021 σημαδεύτηκε από μια μεγάλη απώλεια για το Λιτόχωρο και τον Όλυμπο: Ο Κώστας Ζολώτας έφυγε σε ηλικία 87 ετών. Ένας σημαντικός και ξεχωριστός άνθρωπος. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος, θαρραλέος, δραστήριος και αεικίνητος στη ζωή του. Από τις κορυφαίες μορφές της ορειβασίας στην Ελλάδα, ένας Ολύμπιος της δημιουργίας που άφησε μοναδική παρακαταθήκη στους συνεχιστές της ορειβατικής ιδέας και της φυσιολατρικής κίνησης.

  Σάββατο 17 Απριλίου

 • Κορονοϊός: 819 διασωληνωμένοι, 104 θάνατοι και 3.833 κρούσματα

  19 νέες μολύνσεις από κορονοϊό καταγράφηκαν στην Πιερία το τελευταίο 24ωρο   Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ: “Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2021 (ώρα 15:00).

  Πέμπτη 15 Απριλίου

 • Επιστολή Κουκοδήμου προς τους βουλευτές για την εκμίσθωση εκτάσεων στην Καλλιθέα

  Να διατυπώσουν και να αποστείλουν εκ των προτέρων και εγγράφως τις απόψεις τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, σχετικά με τον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) για την εκμίσθωση σε ιδιώτες δυο παραθαλάσσιων εκτάσεων στη Δ.Κ. Καλλιθέας, καλεί  με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους Βουλευτές Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

  Πέμπτη 15 Απριλίου

Image
Image