• Πενήντα τρεις γυναίκες συγγραφείς ενώνουν τις φωνές τους

  Πενήντα τρεις γυναίκες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας ενώνουν τις φωνές τους σε μία Φωνή, θέλοντας να μιλήσουν για την πραγματικότητα της έμφυλης βίας, ορατής και αόρατης, για τις δομές της έμφυλης κυριαρχίας στην πολυπλοκότητά τους, για τα βιώματα της καταπίεσης αλλά και του αγώνα για ενδυνάμωση, χειραφέτηση, αληθινή συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

  Δευτέρα 05 Ιουνίου

 • Θέρος | Μία τριήμερη καλοκαιρινή πολυθεματική γιορτή στην Κατερίνη

  Το πρώτο μεγάλο τριήμερο καλοκαιρινό event του Δήμου Κατερίνης με δράσεις στην Παραλία, στην Ολυμπιακή Ακτή και στον Κορινό έρχεται στις 9, 10 & 11 Ιουνίου. Ο λόγος για το "Θέρος", την πρώτη καλοκαιρινή πολυθεματική  γιορτή που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Τουρισμού.

  Δευτέρα 05 Ιουνίου

 • Την Κατερίνη επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

  Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέπτεται την Κατερίνη.

  Δευτέρα 05 Ιουνίου

 • ΙΕΛΚΑ: Δύο στους τρεις καταναλωτές διαλέγουν τα πιο φτηνά τρόφιμα

  Η τελευταία έρευνα πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 6-10 Μαΐου 2023 και αφορούσε ανάμεσα σε άλλα θέματα και την αντιλαμβανόμενη επίδραση των ανατιμήσεων στις καταναλωτικές συνήθειες στην Ελλάδα

  Παρασκευή 02 Ιουνίου

 • Συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ

  Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023 συνεδρίασε η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής νομού Πιερίας στα τοπικά γραφεία της στην Κατερίνη, με θέμα την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, τη συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα και τον προγραμματισμό δράσεων.

  Παρασκευή 02 Ιουνίου

 • Η Κατερίνη στον πυρήνα των πρώτων «πράσινων» πόλεων

  Στον «πυρήνα» των πρώτων Ελληνικών πόλεων μεσαίου μεγέθους, των πρώτων «πράσινων» πραγματικά πόλεων, που ενσωματώνουν στις διαδικασίες τους την συστηματική καταγραφή, αξιολόγηση και ανάδειξη του αστικού πράσινου, μέσω των «Τεχνολογιών Ψηφιοποίησης», συμπεριλαμβάνεται πλέον η πόλη της Κατερίνης.

  Παρασκευή 02 Ιουνίου

 • Σε δημόσια διαβούλευση ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Δίου - Ολύμπου

  Αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου το σχέδιο μελέτης του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, όπως συντάχθηκε από το τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου.

  Παρασκευή 02 Ιουνίου

 • Προετοιμασία για το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου

  Το δεύτερο μετά την πρώτη πεντηκονταετία Φεστιβάλ Ολύμπου ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του. Εκ των πραγμάτων η περίοδος απαιτεί την εγρήγορση της προετοιμασίας. Η διοίκηση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, οι συνεργάτες ανέλαβαν τομείς ευθύνης, ώστε όλα να είναι έτοιμα στον άμεσο χρόνο.

  Πέμπτη 01 Ιουνίου

 • Σημαίνει κάτι η επανεκλογή Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

  Η επανεκλογή Ερντογάν στον τουρκικό προεδρικό θώκο την Κυριακή, άσχετα κατά πόσο ήταν αναμενόμενη, ή το αντίστροφο, προσέλκυσε δικαιολογημένα το παγκόσμιο ενδιαφέρον και κατέστη αντικείμενο πληθώρας σχολιασμών και πάσης φύσεως αναλύσεων. Για εμάς, εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο, το κεντρικό ερώτημα είναι τι σημαίνει η συνέχιση της εξουσίας Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αν αυτή πρόκειται να επιφέρει καινούργια δεδομένα στον καμβά των γεωπολιτικών εξελίξεων της περιοχής.

  Πέμπτη 01 Ιουνίου

 • Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη των εκλογών

  Θυροκολλήθηκε το ΠΔ για τη διάλυση της προσωρινής Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Εκτός από την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης, στο ΠΔ αναγράφεται ότι στις 3 Ιουλίου θα γίνει η σύγκληση της Βουλής που θα προκύψει για την καθιερωμένη ορκωμοσία.

  Τρίτη 30 Μαϊος

 • Σύμφωνο συνεργασίας συνυπέγραψαν οι δήμαρχοι Κατερίνης και Κάρλοβο Βουλγαρίας

  Το καθοριστικό βήμα αμοιβαίας συνεργασίας σε μία σειρά από καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το εμπόριο κ.α. έκαναν οι Δήμοι Κατερίνης και Κάρλοβο (περιφέρειας Plovdin, Δημοκρατία της Βουλγαρίας).

  Τρίτη 30 Μαϊος

 • Επιστολή Σπύρου Κουλκουδίνα στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες

  Τα σοβαρά προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες της Πιερίας λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων καθόλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου αλλά και της χαλαζόπτωσης που έπληξε αγροτικές περιοχές του νομού την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, καταθέτει με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Αλέξανδρο Λυκουρέντζο ο νεοεκλεγείς βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας.

  Τρίτη 30 Μαϊος

 • Η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων

  Έπειτα από φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων, ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ότι, κατά παγία τακτική, η Εκκλησία βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων.

  Σάββατο 27 Μαϊος

 • Ο Σάκης Γκούνας για τις καταστροφές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση

  Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα όπου συμμετείχε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο νεοεκλεγμένος  βουλευτής Πιερίας κ. Αθανάσιος Γκούνας, ενημερώθηκε για τις καταστροφές από την πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στο Ελατοχώρι, τη Ρητίνη και τον Μοσχοπόταμο.

  Σάββατο 27 Μαϊος

 • Σύσκεψη για την καταστροφή στις καλλιέργειες κερασιών στην Πιερία

  Σύσκεψη για το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την επικράτηση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών για την καλλιέργεια της κερασιάς, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή και τον εκμηδενισμό της παραγωγής στις υπερπρώιμες και πρώιμες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Πιερία, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.

  Σάββατο 27 Μαϊος

 • Βραδιά Αργεντίνικου tango στο ανοιχτό θέατρο πάρκου στο Λιτόχωρο

  Βραδιά Αργεντίνικου tango με ζωντανή μουσική από τους Narcotango Buenos Aires θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 (ώρα 20:30) στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, στο πλαίσιο του International Tango Weekend.

  Σάββατο 27 Μαϊος

 • Η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά

  Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές 2023, μετά την ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την Παρασκευή.

  Παρασκευή 26 Μαϊος

 • Συνάντηση για την εξέλιξη των έργων και τα προβλήματα της Παραλίας

  Διευρυμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 και ώρα 13.30 στην ταβέρνα ΜΕΓΚΑ, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, των Αντιδημάρχων κ. Κ. Γραμματικόπουλο, κ. Γ. Κυριακίδη, κ. Α. Μπουσνάκη, κ. Ι. Συμεωνίδη και κα Μ. Τερζίδου, την πρόεδρο του Δημοτικού Πάρκινγκ κα. Ασημίνα Περδίκη - Πούλιου, τον πρόεδρο του τοπικού Συμβούλιου Παραλίας, κ. Ιωάννη Μέγκα, καθώς και κατοίκων και φορέων της Παραλίας, αναφορικά με την εξέλιξη των έργων και τα προβλήματα της περιοχής.

  Παρασκευή 26 Μαϊος

 • Νόμος και Τέχνη: Πνευματικά δικαιώματα, ψηφιακή τέχνη, προστασία και ποινικές κυρώσεις

    Η Αίθουσα Τέχνης ΧΡΥΣΑ, και ο Ευάγγελος Σκλιοπίδης σας προσκαλούν να ανακαλύψετε την σχέση μεταξύ Τέχνης και Νόμου.

  Παρασκευή 26 Μαϊος

 • Παγκόσμιο Συνέδριο Αστροφυσικής | «Ολύμπιο Συμπόσιο 2023»

  Το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην επίσημη τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αστροφυσικής “Olympian Symposium 2023: Star formation in the era of JWST”, που θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ. 

  Παρασκευή 26 Μαϊος

 • Διαδικασίες εξπρές για κάλπες στις 25 Ιουνίου

  Στον απόηχο της σαρωτικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023 με 40,79% έναντι 20,07% του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές 2023 που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, γεγονός που δεν έδωσε την αυτοδυναμία στη «γαλάζια» παράταξη, οι διαδικασίες για να στηθούν δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου επιταχύνονται. Εκ των πραγμάτων, το αποτέλεσμα μετέτρεψε τις διερευνητικές εντολές σε τυπική διαδικασία.

  Τρίτη 23 Μαϊος

 • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δομνίκης Καράντζιου «Το τρελοβάπορο»

  Το Βιβλιοπωλείο NΕΣΤΩΡ και οι Εκδόσεις Κομνηνός προσκαλούν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέα και ραδιοφωνικής παραγωγού Δομνίκης Καράντζιου, ‘ΤΟ ΤΡΕΛΟΒΑΠΟΡΟ’, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Νέστωρ, Κανάρη 5.

  Τρίτη 23 Μαϊος

 • 20ο Φεστιβάλ Βιβλίου για τον Ποντιακό και Προσφυγικό Ελληνισμό

  Το 20ο Φεστιβάλ Βιβλίου για τον Ποντιακό και Προσφυγικό Ελληνισμό διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης Παναγία Σουμελά.

  Τρίτη 23 Μαϊος

 • Σπύρος Κουλκουδίνας «Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη όλων των Ελλήνων»

  Η μεγαλειώδης νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί μήνυμα ελπίδας για την πατρίδα μας.

  Δευτέρα 22 Μαϊος

 • Φώντας Μπαραλιάκος: «Πάμε να ανεβάσουμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά»

  Σήμερα ο ελληνικός λαός έδωσε ξεκάθαρα την απάντησή του. Θέλει ενότητα, σταθερότητα, ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

  Δευτέρα 22 Μαϊος

Image
Image