Menu

Γελούν και… οι μπάρες

Του Φώντα Μπαραλιάκου

Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων

Σας μεταφέρω εικόνες προ 5ετίας…  Τότε που ετοιμάζονταν να λειτουργήσουν τα διόδια Αιγινίου …

Τότε που οι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, με μπροστάρηδες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι εξ αυτών είναι σημερινοί βουλευτές ή βολεμένοι σε κάποια κυβερνητική θέση, υποστηριζόμενοι και από οργανώσεις, που αργότερα αποκαλύφθηκε το πόσο ανιδιοτελής ήταν ο ρόλος τους, σήκωναν τις μπάρες και προέτρεπαν τον κόσμο να μην πληρώνει το τίμημα των διοδίων.  

Διαβάστε περισσότερα: Γελούν και… οι μπάρες

Οι ανιστόρητοι Τοπικοί Άρχοντες – το δάσος της Μηλιάς και η έλλειψη σεβασμού προς τους πάντες

milia

Του Θανάση Παπαγεωργίου

Το δάσος της Μηλιάς παρέμεινε κοινοτικό μετά από μακροχρόνιους αγώνες των Μηλιωτών ενάντια σε προσπάθειες να ενταχθεί ως στοιχείο στην Κρατική οντότητα. Η ταύτιση των κατοίκων με το βουνό της περιοχής και το δάσος είναι βιωματική.  Μετά την ένταξη των χωριών μας στις νέες ενότητες, περιήλθε στον Δήμο Κατερίνης και έγινε περιουσιακό στοιχείο του νέου Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα: Οι ανιστόρητοι Τοπικοί Άρχοντες – το δάσος της Μηλιάς και η έλλειψη σεβασμού προς τους πάντες

Η πολιτική όπως είναι και όπως θα πρέπει να είναι

Ως άνθρωπος που συμμετέχω ενεργά στα ‘‘Κοινά’’ προβληματίζομαι σε μόνιμη βάση για τη φύση και το περιεχόμενο της Πολιτικής στις μέρες μας. Που επικεντρώνεται η Πολιτική σήμερα (και ειδικά η έκφανση της στον Τόπο μας) και ποια, πρακτικά, είναι η θεματολογία της λεγόμενης πολιτικής ατζέντας και το ενδιαφέρον της κοινωνίας; Δυστυχώς, η σχεδόν ολική εστίαση αφορά όλα τα κάτωθι:

Διαβάστε περισσότερα: Η πολιτική όπως είναι και όπως θα πρέπει να είναι

Τρεις ρυθμίσεις για δανειολήπτες τ. ΟΕΚ, ένα οριστικό τέλος σε έναν βραχνά δεκαετιών

του Στέργιου Καστόρη

βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψή μου, το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία του τ. ΟΕΚ στην Κατερίνη, ομολογώ πώς έδωσε άλλον αέρα στα πανιά της αισιοδοξίας μου για το μέλλον. Ε, ναι λοιπόν. Κάτι κάνουμε. Μπορεί να ματώνουμε, να γκρινιάζουμε, να πέφτουμε σε τοίχους, να απογοητευόμαστε, αλλά προχωράμε. Προχωράμε μπροστά. Πεισματικά. Δίνοντας ανάσες ζωής σε έναν κόσμο που πέρασε τα χρόνια του μεροδούλι –μεροφάι, καταφέρνοντας να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, δανεικό, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και που τα τελευταία χρόνια του ‘γινε βραχνάς και βάρος ασήκωτο. Διαβάστε περισσότερα: Τρεις ρυθμίσεις για δανειολήπτες τ. ΟΕΚ, ένα οριστικό τέλος σε έναν βραχνά δεκαετιών

Διαγωνισμός Αρχαιογλωσσίας- Αρχαιογνωσίας στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

του Νίκου Δ. Βαρμάζη*

Την Πέμπτη 3 Μαϊου 2018 στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω αυτό που πιστεύω βαθιά ως δάσκαλος, ότι δηλαδή οι μαθητές δεν παραμένουν αδιάφοροι και απαθείς, όταν οι δάσκαλοι τούς δείχνουν το δρόμο με το παράδειγμά τους, με το κάτι παραπάνω, δεν αρκούνται δηλαδή μόνο με όσα είναι υποχρεωμένοι, κατά το πρόγραμμα, να διδάσκουν μέσα στη σχολική τάξη. Χάρη λοιπόν στο μεράκι φιλολόγων του 2ου και άλλων ΓΕΛ της Πιερίας και του Σχολικού Συμβούλου Αλέξανδρου Νικολαϊδη πραγματοποιήθηκε ο 2ος στη σειρά διαγωνισμός Αρχαιογνωσίας και Αρχαιογλωσσίας, στον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές από όλα τα ΓΕΛ της Πιερίας κυρίως της Β΄ τάξης, χωρισμένοι σε ομάδες των 3-4 μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα: Διαγωνισμός Αρχαιογλωσσίας- Αρχαιογνωσίας στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

Περισσότεροι ποδηλατόδρομοι σημαίνουν λιγότεροι πρόωροι θάνατοι στην Ευρώπη

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, συνεπής εδώ και χρόνια στο ραντεβού της με τον πανελλαδικό θεσμό, διοργανώνει ποδηλατοπορεία την ερχόμενη Κυριακή με εκκίνηση στις 11:15 από την Πλατεία Ελευθερίας. Με κεντρικό αίτημα την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων, ένα αίτημα που παραμένει ανεκπλήρωτο, παρά την συμπλήρωση 8 χρόνων αδιάλειπτου αγώνα για την ικανοποίησή του. Εν όψει αυτού, αξίζει να εξεταστούν κάποια από τα σημαντικά οφέλη που θα είχε η κατασκευή ποδηλατοδρόμων, πέρα από το προφανές, την διευκόλυνση δηλαδή της μετακίνησης των ποδηλατών. Διαβάστε περισσότερα: Περισσότεροι ποδηλατόδρομοι σημαίνουν λιγότεροι πρόωροι θάνατοι στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

του Τηλέμαχου Ι. Ιωάννου, λογιστή - φοροτεχνικού

Η υποβολή φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει από τις 19 Απριλίου, ακόμα όμως παρατηρούνται κάποιες ελλείψεις οι οποίες θα αποκατασταθούν τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε περισσότερα: Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Για μια Πιερία όπου θα ευημερούν και οι αριθμοί και οι άνθρωποι

του Στέργιου Καστόρη

βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, θα ήθελα να καταθέσω ορισμένους προβληματισμούς για το νέο μοντέλο ανάπτυξης που χρειαζόμαστε και στην Πιερία, αν θέλουμε πραγματικά ο τόπος μας να είναι ένας τόπος που αξίζει κανείς να ζει, ένας τόπος με παρόν και μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα: Για μια Πιερία όπου θα ευημερούν και οι αριθμοί και οι άνθρωποι
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.