Menu

Κάτω από το 20% η ανεργία – Μία ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη

Με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στη χώρα μας υποχώρησε στο 19,5% το μήνα Μάιο, πέφτοντας κάτω από το όριο του 20% για πρώτη φορά μετά το 2011. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα μειώνεται σταθερά, καθώς από τον Ιανουάριο του 2015 έχει πέσει κατά περίπου 7%.

Διαβάστε περισσότερα: Κάτω από το 20% η ανεργία – Μία ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη

Στη μνήμη του Χρίστου Λ. Τσολάκη

tsolakis xr

Πάνε πια έξι χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος Δάσκαλος, ο δάσκαλος των δασκάλων. Πάνε πια έξι χρόνια που μας λείπουν τα μαθήματα ζωής που παρέδιδε κάθε μέρα, με κάθε τρόπο κι από όλα τα μέσα, με οποιαδήποτε αφορμή, ο λατρεμένος από μέγα πλήθος μαθητών και δασκάλων αλλά και απλών ανθρώπων, ο Χρίστος Τσολάκης. Μας λείπει η σοφία του, το φως που εξέπεμπε, η μορφή του που γοήτευε, η αγάπη του για τη γλώσσα, το πάθος του για τη διδασκαλία, η έγνοια του για την εκπαίδευση, η αγωνία του για την πορεία του κόσμου όλου.

Διαβάστε περισσότερα: Στη μνήμη του Χρίστου Λ. Τσολάκη

Τότε και τώρα: ποιοι στρώνουν το χαλί στο φασισμό

Του Γιάννη Τεκίδη

Η κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας του 1967 σημαδεύτηκε  από το  εθνικό έγκλημα του εδαφικού ακρωτηριασμού της μεγαλονήσου το 1974, με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τους ΄΄υπερπατριώτες, εθνοσωτήρες΄΄ εκείνης της χούντας η οποία βύθισε για επτά ολόκληρα χρόνια στη ντροπή και την ανυποληψία τη χώρα μας παγκοσμίως. Για το πώς φτάσαμε στη κατάλυση της δημοκρατίας και του συντάγματος τότε .έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά, όμως κοινή παραδοχή ιστορικών και κάθε πολίτη εμφορούμενου από δημοκρατικές πεποιθήσεις, είναι ότι η εξέλιξη εκείνη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Διαβάστε περισσότερα: Τότε και τώρα: ποιοι στρώνουν το χαλί στο φασισμό

Η παράταση της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ως παραβίαση της ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΣΔΑ)

Την προηγούμενη βδομάδα η ελληνική Βουλή ψήφισε ρύθμιση που δίνει στους δύο αξιωματικούς μας, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, το δικαίωμα να έχουν μόνιμη κατοικία στο Εξωτερικό και κατά συνέπεια στην Τουρκία. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ελληνική πλευρά προσπάθησε να ‘‘αφαιρέσει’’ από την τουρκική ρητορεία και ουσιαστική προσέγγιση του θέματος μια νομιμοφανή ‘‘δικαιολογητική βάση’’ για την παράταση της κράτησης των δύο στρατιωτικών μας (κίνδυνος φυγής τους σε άλλη χώρα).

Διαβάστε περισσότερα: Η παράταση της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ως παραβίαση της ευρωπαϊκής σύμβασης...

Τοπική αυτοδιοίκηση και ανθρώπινα δικαιώματα

Του Βασίλη Μίγκου

«Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, όλα ξεκινούν από την παιδεία» είναι η φράση την οποία εκφέρει κάθε ελληνικό στόμα που προσπαθεί να κάνει μιαν έστω επιδερμική ανάλυση της κρίσης και των αιτιών της. Μια κρίση που άγγιξε και την ελληνική Αυτοδιοίκηση (για να μην πω ότι αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της εναρκτήριας βάσης της). Υπήρξαν έντονα τα φαινόμενα διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων και καταπάτησης δικαιωμάτων με ευθεία προσβολή θεμελιωδών αξιών και δικαιωμάτων όπως αυτά της ισότητας, της ισονομίας, της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του σεβασμού προς τον πολίτη κλπ.

Διαβάστε περισσότερα: Τοπική αυτοδιοίκηση και ανθρώπινα δικαιώματα

Ευτυχώς που γλυτώσαμε το mail Χαρδούβελη !!! …

Του Φώντα Μπαραλιάκου

Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων

Τα της «Καθαρής εξόδου» τα είχαμε επισημάνει νωρίς  ( «Καθαρή» έξοδος…  9/1/2018 )…

Τα του σόου στο Ζάππειο δεν σηκώνει σχολιασμού (γελάει όλη η Ευρώπη με το 15μελές … ).

Ας πάμε στην ουσία της απόφασης του Eurogroup και τι πραγματικά σημαίνει στην καθημερινότητα μας και στην οικονομία των νοικοκυριών μας .

Διαβάστε περισσότερα: Ευτυχώς που γλυτώσαμε το mail Χαρδούβελη !!! …

Από την «Καρφίτσα» στη «Σφυρίχτρα»

Του Γιάννη Τεκιδη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τουλάχιστον τη δεύτερη φορά ως φάρσα, έγραφε κάποτε ο Κ. Μάρξ. Μόνο που στις μέρες μας η ιστορία επαναλαμβάνεται ως ένας κακός εφιάλτης της όχι και τόσο μακρινής περιόδου του επίσημου παρακράτους, του παρακράτους της ΄΄καρφίτσας’’ των Γκοτζαμάνηδων, των Γιοσμάδων και όλου εκείνου του φαιού εσμού, που ανάγκασε τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κων. Καραμανλή να αναρωτηθεί μεγαλόφωνα ΄΄μα ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό το τόπο΄΄.

Διαβάστε περισσότερα: Από την «Καρφίτσα» στη «Σφυρίχτρα»

Εξουσιολάγνοι πατριδέμποροι

tekidis giannis1

Κανένας νουνεχής σοβαρός άνθρωπος ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης και μη προτάσσοντας οιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα και υστεροβουλία, παρά μόνο τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, θα συμφωνήσει ότι η πρόσφατη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ κινείται στη σωστή κατεύθυνση , αυτή που χαράχτηκε  στο Βουκουρέστι το 2008, αλλά και πιο πριν και βαφτίστηκε εθνική θέση διαχρονικά.

Διαβάστε περισσότερα: Εξουσιολάγνοι πατριδέμποροι
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.