Menu

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η «επανάσταση του αυτονόητου» στην Ελλάδα

Έχουμε μπει στο Καλοκαίρι για τα καλά και όλοι κάνουμε, ή έστω ονειρευόμαστε, ταξίδια! Μια, λοιπόν, που τα ταξίδια τούτη την εποχή μας ενδιαφέρουν άπαντες, η κατάργηση από τη νεοκλεγείσα Κυβέρνηση του πανεπιστημιακού ασύλου, έτσι όπως χρόνια το ξέραμε και το ζούσαμε, μας παρέχει την καλύτερη αφορμή, με όχημα μερικά…clicks στο διαδίκτυο, για ένα ταξίδι στη «Χώρα του Αυτονόητου». Υπήρχε ή και υπάρχει, άραγε, στη «Χώρα» αυτή ‘‘ελληνικού τύπου’’ πανεπιστημιακό άσυλο ή τα ανά τον Κόσμο Πανεπιστήμια είναι «αυτονοήτως» χώροι τάξης, ασφάλειας, ευπρέπειας και ομαλότητας; Ας ξεκινήσουμε … τα clicks, λοιπόν, για να δούμε:

Περισσότερα: Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η «επανάσταση του αυτονόητου» στην Ελλάδα

Το ’06, το άρθρο 16 και η τέταρτη Νομική

Στην αντιπολιτευτική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας επανέρχονται τακτικά κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Μία από τις πάγιες θέσεις της λοιπόν είναι η αναγκαιότητα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν μπορεί, υποστηρίζει, να ισχύει το αναχρονιστικό άρθρο 16 και να απαγορεύεται η ίδρυση ιδιωτικών (ή μη κρατικών) κερδοσκοπικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Πρόκειται για την παράταξη που τα τελευταία χρόνια έκανε σύνθημα την αριστεία.

Περισσότερα: Το ’06, το άρθρο 16 και η τέταρτη Νομική

(Κοινωνικό) Κέντρο ή (κοινωνική) Αριστερά - Το ψευτοδίλημμα και η αναγκαιότητα

tzamaklisxarisd

του Χάρη Τζαμακλή

υποψήφιου βουλευτή Πιερίας  ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Σε παγκόσμια, πλέον, κλίμακα είναι ολοφάνερη η τάση μεγάλων μερίδων των εκλογικών σωμάτων (όσων πολιτών συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες) να επικροτούν με την ψήφο τους πολιτικές, που έχουν αναφορά στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και στην ακραία έως ακροδεξιά ή φιλοφασιστική ρητορική.  

Περισσότερα: (Κοινωνικό) Κέντρο ή (κοινωνική) Αριστερά - Το ψευτοδίλημμα και η αναγκαιότητα

Ο «υφυπουργός επενδύσεων» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Είναι πλέον κοινή συναντίληψη στη Χώρα ότι η πολυθρύλητη ανάπτυξή της πρέπει να βασιστεί σε ένα μεγάλο πακέτο άμεσων και στοχευμένων επενδύσεων. Διαφορετικά, η προοπτική της είναι απελπιστικά αμβλεία. Μάλιστα, ο επόμενος Πρωθυπουργός της Χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη προέβλεψε την εισαγωγή στο μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα ενός Υφυπουργού, ο οποίος θα ασκεί όλες τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες για τις στρατηγικές επενδύσεις στις περιπτώσεις εκείνες που οι καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές χρονοτριβούν στην υλοποίηση των επενδύσεων.

Περισσότερα: Ο «υφυπουργός επενδύσεων» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μπέττυ Σκούφα: Σημαντικότερα έργα που διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε στην Πιερία

skoufabbett

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αιρετές τοπικές αρχές: 

  • Έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης κατασκευής αρδευτικού έργου Βεργίνας – Κολινδρού (2.500.000€) 
Περισσότερα: Μπέττυ Σκούφα: Σημαντικότερα έργα που διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε στην Πιερία

Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις

Του Αστέριου Καστόρη

Υποψήφιου βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ 

«Και έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις», λέει το τραγούδι του Σαββόπουλου. Κι αυτή η στιγμή θα ‘ρθει την Κυριακή. Είναι η στιγμή πάνω από την κάλπη, όπου θα αποφασίσουμε αν θα πάμε με κείνους που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό, ή  θα πάμε με κείνους  που την έστησαν όρθια, την νοικοκύρεψαν και την οδηγούν στο μέλλον.

Περισσότερα: Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις

Μεγάλη εικόνα και επιλογές

Του Κωνσταντίνου Χατζηϊωαννίδη 

Η Ιστορία διδάσκει. Για να κατανοήσουμε, να ερμηνεύσουμε και να «κτίσουμε» το παρών, οφείλουμε να γνωρίζουμε Ιστορία. Για να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον οφείλουμε να γνωρίζουμε Ιστορία. Φράσεις που το περιεχόμενό τους επιβεβαιώνεται συνεχώς. Η προσέγγιση, η μελέτη, η ερμηνεία και η κατανόηση μεγάλων, σημαντικών, κομβικών ιστορικών περιόδων και γεγονότων προϋποθέτει να αναδειχθεί από τους ιστορικούς η «Μεγάλη Εικόνα», το «κυρίαρχο στοιχείο» τους. Το ίδιο ισχύει και για όλους εμάς τους μη ιστορικούς, που καταφεύγουμε στην μελέτη των έργων των ιστορικών. Η μεθοδολογία του Ιστορικού και Διαλεκτικού Υλισμού είναι το αποτελεσματικότερο «εργαλείο» σε αυτή τη διαδικασία.

Περισσότερα: Μεγάλη εικόνα και επιλογές

Η τελευταία θεσμική εκτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Αν κάποιος νόμιζε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε δει όλα, μάλλον έσφαλε. Και τούτο διότι ο πρόσφατος διορισμός από το Υπουργικό Συμβούλιο νέας Προέδρου και νέας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και δη ελάχιστα πριν τις προαναγγελθείσες, με δηλώσεις του Πρωθυπουργού, εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, επαληθεύει (ίσως για τελευταία φορά, πριν την επερχόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού) την καθολική ασυμβατότητα της συμπεριφοράς της νυν Κυβέρνησης με τις θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος μας.

Περισσότερα: Η τελευταία θεσμική εκτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.