Menu

Ο Ελληνικός Συναγερμός και η ΕΡΕ είναι εδώ

Του Γ.Τεκίδη

Η ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης στο ναδίρ. Η προχθεσινή πολιτική συζήτηση και σε επίπεδο αρχηγών στο κοινοβούλιο με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις, έφερε και πάλι στο προσκήνιο την μεγάλη πολιτική παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος, που δεν είναι άλλη από την καταβαράθρωση κάθε ποιότητας και ουσίας των επιχειρημάτων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναφέρεται καθόλου στο σχέδιο νόμου για το οποίο πραγματοποιείται η συνεδρίαση, παρά αποκαλεί εν ψυχρώ και δίχως ίχνος αποδεικτικού στοιχείου και με καφενόβια επιχειρηματολογία, προδότη και μειοδότη τον πρωθυπουργό για το Μακεδονικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Ελληνικός Συναγερμός και η ΕΡΕ είναι εδώ

Η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit και ο βρετανικός φλεγματισμός

Σε μια πολύ σημαντική απόφαση προχώρησε χθες το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αναφορικά με τη διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας (Brexit) από την Ένωση. Η απόφαση αυτή αναμένεται να αποτελέσει ‘‘σταθμό’’ σ’ ό,τι αφορά το νομικο-πολιτικό status των κρατών-μελών (κ-μ) της Ένωσης και συνιστά ‘‘πρόκληση’’ για περαιτέρω εξελίξεις στο serial του Brexit.

Διαβάστε περισσότερα: Η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit και ο βρετανικός φλεγματισμός

Για ένα πανδημοκρατικό – αντιφασιστικό μέτωπο

Του Γ. Τεκίδη

Δεν μιλάμε πια για ασκήσεις επί χάρτου, ούτε για ανέξοδες θεωρητικές προσεγγίσεις και πολιτικές αναλύσεις για το ενδεχόμενο επανάκαμψης στην κεντρική πολιτική σκηνή του ακροδεξιού, μισαλλόδοξου, φασιστικού λόγου. Το θεωρητικό πριν από καιρό ενδεχόμενο σήμερα τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, γίνεται πραγματικότητα. 

Διαβάστε περισσότερα: Για ένα πανδημοκρατικό – αντιφασιστικό μέτωπο

Δύο παρατηρήσεις για την ομιλία του καθηγητή Α. Συρίγου στη Σχολή Γονέων Κατερίνης

Μια σημαντική διάλεξη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας έδωσε χθες στην Σχολή Γονέων Κατερίνης ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Συρίγος. Την παρακολούθησα με προσοχή και γιατί το θέμα είναι εξόχως κρίσιμο και γιατί ο συγκεκριμένος αγορητής διακρίνεται για τον πλούτο των γνώσεων του αλλά και γιατί σέβομαι de profundis τους ανθρώπους με επιστημονικούς τίτλους, που γνωρίζω από ‘‘πρώτο χέρι’’ ότι προϋποθέτουν χρόνια σοβαρής εντρύφησης και σκληρής δουλειάς επί γνωστικών αντικειμένων.

Διαβάστε περισσότερα: Δύο παρατηρήσεις για την ομιλία του καθηγητή Α. Συρίγου στη Σχολή Γονέων Κατερίνης

Ανοχύρωτη δημοκρατία

Του Γ. Τεκίδη

Ο εθνικιστικός και φασιστικός λόγος, εδώ και αρκετό καιρό πολιορκεί επίμονα και μεθοδικά  το πιο ευαίσθητο και πολυσήμαντο μέρος της κοινωνίας μας, τα σχολεία και τη μαθητική νεολαία.  Και δυστυχώς καταφέρνει όχι μόνο να διεισδύσει σ αυτά αλλά και να μολύνει παιδικές ψυχές με συνθήματα μίσους, εθνικιστικής υστερίας, πατριδοκαπηλίας και θρησκευτικού φανατισμού. 

Διαβάστε περισσότερα: Ανοχύρωτη δημοκρατία

Ξέρουν ότι χάνουν! Ο χρόνος γαρ εγγύς!

koukouldinas spiros

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταδεικνύει μόνο το φόβο και το άγχος τους για την απώλεια της εξουσίας

Γράφει ο Σπύρος Κουλκουδίνας
Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης
Μέλος του Τομέα Τουρισμού και Υγείας Ν.Δ.
Φαρμακοποιός ΜSc

Το 2015 έφεραν τη Χώρα στο χείλος της καταστροφής,   της φόρτωσαν ένα ακόμη Μνημόνιο…

Διαβάστε περισσότερα: Ξέρουν ότι χάνουν! Ο χρόνος γαρ εγγύς!

Συνταγματική αναθεώρηση – άρθρο 16

Του Γ. Τεκίδη

Η αποκήρυξη από τον Κ Μητσοτάκη του όχι πολύ παλαιότερου φιλελεύθερου πολιτικού του εαυτού, οι παλινωδίες και η αλλοπρόσαλλη πολιτική του τακτική, τον έφεραν ακόμη μια φορά σε δυσχερή και αξιοθρήνητη θέση στην προχθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για την συνταγματική αναθεώρηση. Ένα σύνταγμα του οποίου άρθρα και διατάξεις υπερκέρασαν εδώ και καιρό οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και η αναθεώρηση τους εκ των πραγμάτων καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία.

Διαβάστε περισσότερα: Συνταγματική αναθεώρηση – άρθρο 16
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.