Menu

Οι εκτελεσμένοι του 1943 στον Σταθμό, η ναζιστική θηριωδία και οι ύμνοι της Χρυσής Αυγής προς τον Χίτλερ

του Αντώνη Κάλφα

Η εκτέλεση των Ελλήνων πατριωτών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, τον Φεβρουάριο του 1943, ήταν για τους Γερμανούς η αρχή για μια σειρά ενεργειών που θα στοίχιζε πολύ αίμα στην Πιερία. Ακολούθησαν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Όλυμπο και στα Πιέρια εναντίον των ανταρτών, η μάχη στα Τάχνιστα, άλλες συλλήψεις και μαζικές εκτελέσεις. 1943 και 1944. Δύο χρονιές τρόμου και εκτελέσεων.

Οι ναζιστικές θηριωδίες, ωστόσο, που οργανώθηκαν από την χιτλερική μηχανή, οφείλουν να αποτελέσουν αφορμή όχι μόνο για να θυμηθούμε την ιστορία του τόπου μας αλλά, κυρίως, για να αντιληφθούμε, στις σημερινές κρίσιμες ημέρες, τους πραγματικούς δημοκράτες από τους υπερασπιστές του χιτλερικού καθεστώτος. Και τέτοιοι υπερασπιστές των κατοχικών δυνάμεων και των εμπνευστών τους είναι και οι πολιτικοί απόγονοι του χιτλερισμού και της ιδεολογίας τους, ηγέτες και μέλη τής Χρυσής Αυγής.

Σε όχι τόσο μακρινές εποχές, στα 1987, και στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» εκπονείται αφιέρωμα στον Αδόλφο Χίτλερ. Το υπογράφει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αναφερόμενος στην «άρια φυλή», πλέκει το εγκώμιο του «οραματιστή της Νέας Ευρώπης» Αδόλφου Χίτλερ.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε για τα 42 χρόνια από τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ και αναφέρει μεταξύ άλλων: «30 Απριλίου 1945, στο γερμανικό ραδιόφωνο ακούγεται η θλιβερή είδηση «ο αρχηγός είναι νεκρός. Ο Ζίγκφριντ του Εικοστού Αιώνος είναι νεκρός, έπεσε στην ηρωική μάχη». Και συνεχίζει: «30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο μεγάλος άντρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός…».

Πιο κάτω επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουμε σήμερα. Την αγάπη του για το ναζιστικό σύμβολο: «Η γοητεία του αγκυλωτού σταυρού, το Μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό… Υπάρχουμε και συνεχίζουμε τη μάχη, τη μάχη για την τελική νίκη της ράτσας μας». Το κείμενο τελειώνει τονίζοντας: «Υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και τα οράματά μας: HEIL HITLER!» (τα κεφαλαία ανήκουν στο πρωτότυπο).

Με στόχο λοιπόν τη φυλετική επιβίωση και αναδεικνύοντας τον κίνδυνο της αλλοίωσης της «ράτσας», η Χρυσή Αυγή βάζει απέναντί της τους μετανάστες, τους «μπολσεβίκους», τους φιλελεύθερους, ακόμα και το ίδιο το κοινοβουλευτικό σύστημα. Κι ακόμα, οι Έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις αλλά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός (εννοείται πως δεν μπορεί να έχει σχέση ο χριστιανισμός ως θρησκεία της αγάπης και της συγχώρεσης, με τα φασιστικά και ρατσιστικά μηνύματα των ναζί):  «Σκοταδισμός 20 αιώνων», «ιουδαιοχριστιανισμός», «χριστιανική παρακμή» είναι μόνο κάποιοι από τους προσδιορισμούς που αναφέρονται για τον χριστιανισμό στα κείμενα των περιοδικών «Χρυσή Αυγή» και «Αντεπίθεση» τη δεκαετία του '80.

Η αναφανδόν υπεράσπιση του Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας δεν είναι ίσως πανκοίνως γνωστά, πολλές φορές αποκρύπτονται συνειδητά, γιατί αν γίνουν γνωστά θα τσαλακώσουν την εικόνα της «ελληνοορθόδοξης» οργάνωσης.

Πίσω από το πρότυπο του «υπερπατριώτη», ακροδεξιού Έλληνα που δηλώνει εθνικιστής και «τιμά την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό», κρύβονται η λατρεία του Εωσφόρου, ο παγανισμός, η αρχαιολατρία και οι παραπομπές στους «μάγους» του Μεσαίωνα.

Πρωτίστως όμως κρύβεται το μίσος για τη δημοκρατία, τους συλλογικούς θεσμούς και τις αληθινές πράξεις αντίστασης εναντίον των κατακτητών, πράξεις που αποτελούν το κατόρθωμα της Εθνικής Αντίστασης. Μιας αντίστασης στην οποία διακρίθηκαν οι δυνάμεις της εαμικής παράδοσης ενώ οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής στελέχωναν τα τάγματα ασφαλείας, τους χίτες και τα σώματα των δωσιλόγων της κατοχής. Με τον Χίτλερ βεβαίως αρχηγέτη τους.

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.