Menu

Είμαστε έτοιμοι; Πρόταση συνάντησης, για να προλάβουμε ενδεχόμενο κακό και στον τόπο μας

Ανοικτή επιστολή προς τις τοπικές αρχές, τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους αρμόδιους φορείς και τους συνυποψηφίους μου στον Δήμο της Κατερίνης

Αγαπητοί φίλοι,

Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί από την τραγωδία της πυρκαγιάς στην Αττική, καθώς και τις πλημμύρες προ ολίγων μηνών. Με σεβασμό στους δημότες του Δήμου της Κατερίνης, αλλά και αυτούς της υπόλοιπης Πιερίας όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες, προτείνω να συναντηθούμε άμεσα για να συζητήσουμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τόπο μας σε θέματα πολιτικής προστασίας. Σε περίπτωση που απαιτείται να ληφθούν έκτακτα προληπτικά μέτρα, είναι σωστό να στηρίξουμε όλοι αυτούς που σήμερα μπορούν να δράσουν, να αποφευχθεί οποιαδήποτε διάθεση αντιπολίτευσης και να προτάξουμε όλοι το συμφέρον των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα: Είμαστε έτοιμοι; Πρόταση συνάντησης, για να προλάβουμε ενδεχόμενο κακό και στον τόπο μας

Ντροπή σας ρε

Του Γιάννη Τεκίδη

Στα αποκαΐδια  της Αττικής μόλις άρχισε ένα νέο μαύρο σίριαλ, ένας χωρίς προηγούμενο χορός τερατολογίας, ανευθυνότητας, υποκρισίας, ηθελημένης αμνησίας και απανθρωπιάς. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δεν τους σταματά κανείς και οι λέξεις ανοχή, σύνεση, νηφάλια αποτίμηση, τεκμηριωμένη κριτική, πρόταση για το μέλλον, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογης έκτασης τραγωδίες, είναι άγνωστες και παρωχημένες γι αυτούς. Σημεία των καιρών αυτά που ζούμε τώρα.

Διαβάστε περισσότερα: Ντροπή σας ρε

Για τα 44 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας

diktatoria

Με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την κατάρρευση της δικτατορίας, το ΚΚΕ τιμά όλους όσοι βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από το καθεστώς της 21ης Απριλίου, όλους όσοι συνέβαλαν στον αντιδικτατορικό αγώνα, ανάμεσά τους χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Αυτός ο αγώνας ήταν που έκανε κατορθωτό το ΚΚΕ να επιβάλει το 1974 και την de facto αναγνώρισή του, μετά από 27 χρόνια παρανομίας.

Διαβάστε περισσότερα: Για τα 44 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας

Να μην θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλους εργαζόμενους νεκρούς

syriza newlogo

Η ΝΕ Συριζα Πιερίας εκφράζει την οδύνη της για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην βιομηχανία χάρτου  SOFIDEL GREECE S.A. (ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΥΡΟΣ ΑΒΕΕ).

Διαβάστε περισσότερα: Να μην θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλους εργαζόμενους νεκρούς

Στόχος μας μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς

«Από την μια πλευρά έχουμε το πρόγραμμα της κυβέρνησης με αυστηρούς κανόνες προστασίας και ενίσχυσης της εργασίας, ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων, και από την άλλη την αξιωματική αντιπολίτευση που κάνει λόγο για το «ξεπερασμένο» 8ωρο και τη δήθεν αναγκαιότητα περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στη Βουλή η βουλεύτρια ΣΥΡΙΑ Πιερίας και Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κα Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο: «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας – Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων – Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε περισσότερα: Στόχος μας μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς

Η ρύθμιση των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, είναι η δική μας ατζέντα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσο καλά κι αν προετοιμαστείς για να συμβάλλεις με την ομιλία σου σε ένα νομοσχέδιο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην υποπέσεις στον πειρασμό να δώσεις απαντήσεις σε προηγούμενες τοποθετήσεις, όπως αυτή του κ. Βρούτση.

Διαβάστε περισσότερα: Η ρύθμιση των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, είναι η δική μας ατζέντα

Αντιπολιτευόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα

Η δημοτική μας παράταξη, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, επιμένει με συνέπεια, σοβαρότητα και  υπευθυνότητα να αντιπολιτεύεται τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης, μια διοίκηση που με συγκεντρωτισμό και αδιαφάνεια, μακριά από τους δημότες και τις ουσιαστικές ανάγκες του, διαχειρίζεται με ιδιοκτησιακή αντίληψη τα του δήμου μας.  

Διαβάστε περισσότερα: Αντιπολιτευόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα

Είναι πολλά τα λεφτά … δήμαρχε!

Αγαπητοί  Συνδημότες και Συνδημότισσες

Αισθάνομαι  την υποχρέωση να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα συζητηθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο  (5/7/2018). Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούμαστε να αποφασίσουμε  για την σύναψη δανείου ύψους 3.000.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Η μόνη πληροφορία που έχουμε για το σκοπό της σύναψης του δανείου προέρχεται από τον γενικόλογο τίτλο του θέματος <<για την εκτέλεση έργων και προμηθειών>>!

Διαβάστε περισσότερα: Είναι πολλά τα λεφτά … δήμαρχε!
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.