Menu

Φώντας Μπαραλιάκος: «Η αλήθεια για το De minimis» 

Ο Βουλευτής ΝΔ κ. Φ.Μπαραλιάκος θέτει ερωτήματα για την εξασφάλιση των κονδυλίων των ενισχύσεων προς τους καπνοπαραγωγούς, μιλά για προεκλογικές ψηφοθηρικές εξαγγελίες και θέτει προ των ευθυνών τους τη βουλευτή και τους π. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. 

«Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι είναι ο κανονισμός De minimis

 Ο κανονισμός De minimis αφορά κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας και αποτελεί Ευρωπαϊκό Κανονισμό για το μέγιστο επιτρεπτό ποσό επιχορήγησης (Δημοσίου χρήματος) που δύνανται να λάβουν επιχειρήσεις ή παραγωγοί, έτσι ώστε να αποφεύγονται στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Κατά την τριετία 2017-2019, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην ενίσχυση τομέων της πρωτογενούς παραγωγής ,  που υπέστησαν σοβαρές ζημίες και είχαν ως συνέπεια την μείωση του εισοδήματος των παραγωγών.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, διάβασα με προσοχή το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με τις αστείες δικαιολογίες για τα χρήματα του De minimis που τελικά ΔΕΝ καταβλήθηκαν στους  καπνοπαραγωγούς της Πιερίας. 
Μια προεκλογική υπόσχεση των τοπικών πρώην βουλευτών αλλά και του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Αραχωβίτη που πολύ «φτηνά» και με μεγάλη ανευθυνότητα επικοινωνήθηκε εκ μέρους τους από την αρχή της χρονιάς μέχρι και το Σάββατο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Κάτι που , βέβαια, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού οι αγρότες μας, δυστυχώς, δεν είδαν ούτε ευρώ στους λογαριασμούς τους. 
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου ως βουλευτής Πιερίας, δεχόμενος πλειάδα ερωτήσεων από τους εξαπατημένους αγρότες, έψαξα ως όφειλα το τι πραγματικά έχει συμβεί.
Με υπευθυνότητα ενημερώνω τους αγρότες μας ότι :

 1. Για να δοθεί η όποια αποζημίωση μέσα από τις κρατικές ενισχύσεις De minimis, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η εξασφάλιση των πόρων. Και ερωτώ: είχαν εξασφαλιστεί τα αντίστοιχα κονδύλια για την πληρωμή της ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών ;

 2. Αν ναιγιατί οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας δεν πληρώθηκαν, από την στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αντίστοιχες περιπτώσεις έλαβαν την χρηματοδότηση. 

 3. Η ΜΗ καταβολή της ενίσχυσης στους καπνοπαραγωγούς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το «αντικειμενικό πρόβλημα», όπως επικαλούνται οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της προκήρυξης των εκλογών.

 Εν κατακλείδι :

Οι τότε βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν ήξεραν τη διαδικασία και τον τρόπο που λειτουργεί το de minimis και έλεγαν αυτό που καλοπροαίρετα ήθελαν να κάνουν, είτε εν γνώσει τους στοόνομα της προεκλογικής ψηφοθηρίας εξαπατούσαν τους Πιεριείς καλλιεργητές καπνού ποικιλίας  «Κατερίνης» και «Μπασμά», υποσχόμενοι κάτι που γνώριζαν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. 

Και αντί για μια συγνώμη, έστω και με λίγη καθυστέρηση, με θράσος πετούν την μπάλα στη σημερινή κυβέρνηση. 

Οι αγρότες της  Πιερίας, κυρία βουλευτή και κύριοι π. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν ότι τους κοροϊδέψατε και τους εξαπατήσατε

Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο που συνεχίζετε να πολιτεύεστε. Προφανώς και δεν πήρατε κανένα μάθημα από τo αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου.  
Έστω και τώρα, 

ας είστε σοβαροί και ειλικρινείς απέναντι στους αγρότες μας. Για το καλό του τόπου μας και γι’ αυτό που υπηρετούμε.»

 Φώντας Μπαραλιάκος

Βουλευτής ΝΔ Πιερίας

Για το De Minimis στα καπνά Κατερίνης και τον Μπασμά

Το αγροτικό τμήμα της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας μαζί με τους 3 βουλευτές του Νομού, σε συνεργασία με συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών είχε πετύχει την ένταξη της ποικιλίας καπνού Κατερίνης αλλά και του Μπασμά στο de minimis.

Περισσότερα: Για το De Minimis στα καπνά Κατερίνης και τον Μπασμά

Καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο κοινωνικού αποκλεισμού στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 28 Ιουλίου κατά τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό των ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τονίζεται ότι η ένταξη  των ΑμεΑ και όλων των ατόμων με ιδιαιτερότητες στην Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας αντιμετωπίζεται ως αδιαμφισβήτητη ποιμαντική προτεραιότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και του κλήρου της Πιερίας.

Περισσότερα: Καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο κοινωνικού αποκλεισμού στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας

Μπέττυ Σκούφα: «Η Πιερία έχει τέσσερις βουλευτές»

Με λύπη μου ενημερώθηκα ότι την περασμένη Παρασκευή στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία δεν κλήθηκα να παραστώ. Η συνάντηση αφορούσε τις ζημιές που υπέστησαν παραγωγές στην Πιερία από την κακοκαιρία για τις οποίες υπήρξε ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες. Περισσότερα: Μπέττυ Σκούφα: «Η Πιερία έχει τέσσερις βουλευτές»

Δύο ευχές και χιλιάδες ευχαριστίες

Έκλεισε αυτή η σύντομη σαν μπόρα προεκλογική εκστρατεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως η κυρίαρχη δύναμη του προοδευτικού χώρου και θα έχει την ισχύ να υπερασπιστεί όλα όσα κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα: Δύο ευχές και χιλιάδες ευχαριστίες

Στο χέρι μας είναι να μη γυρίσουμε πίσω

Το 2015 με εμπιστευτήκατε και με επιλέξατε  να είμαι ένας από τους εκπροσώπους σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Προσπάθησα, με όλες μου τις δυνάμεις, να ανταποκριθώ σε αυτό το καθήκον και τη βαριά ευθύνη να εκπροσωπήσω έντιμα και ειλικρινά, με επιμονή και αποφασιστικότητα, τους ανθρώπους του μόχθου και  τους απόμαχους της δουλειάς που οι προηγούμενοι κυβερνώντες είχαν οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή και την απόγνωση, τους νέους που τους είχαν στερήσει την ελπίδα.

Περισσότερα: Στο χέρι μας είναι να μη γυρίσουμε πίσω

Οι υποψήφιοι της Ν.Δ. προσβάλλουν τον Όλυμπο

Είναι λογικό σε μια προεκλογική περίοδο το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης,  της γύρω από τον Όλυμπο περιοχής, να είναι από τα αγαπημένα των υποψηφίων.

Περισσότερα: Οι υποψήφιοι της Ν.Δ. προσβάλλουν τον Όλυμπο

Στο ίδιο έργο θεατές

«σκουπίδια, συμβασιούχοι στον «αέρα» και ... τηλεφωνικές συνεδριάσεις ΔΣ»

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου στο  Δήμο Δίου-Ολύμπου δεν έχει τέλος. Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις” (17/5,  7/6 και 19/6/2019),  αν και τακτικές, όπως ορίζει το άρθρο 67 του  ν. 3852/2010, δεν παραβρέθηκε κανείς πλην της  Λαϊκής Συσπείρωσης.  Οι υπόλοιποι  25  ψήφισαν  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ !!!

Περισσότερα: Στο ίδιο έργο θεατές
Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.