Menu

Το «εισιτήριο» του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού για το τρένο της νέας εποχής

kazas panagiotis

Τον περασμένο Αύγουστο η Ελλάδα βγήκε, θεωρητικά και τυπικά, από την περίοδο των μνημονίων και ένας νέος δρόμος ανοίγει για τη χώρα μας. Αυτό που απομένει, είναι η ουσιαστική έξοδος και η επιτυχία εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον καθένα μας. Είναι απαραίτητο να αναθεωρήσουμε όλοι μας τη νοοτροπία, τις στάσεις και τις συμπεριφορές μας, στην καθημερινότητά μας, στην κοινωνική μας δράση και στο πολιτικό μας κριτήριο.

 Η τετραετία που έρχεται είναι η πιο καθοριστική και κρίσιμη, για το μέλλον των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Όποιοι Δήμοι καταφέρουν να αντιληφθούν τις νέες συνθήκες, να προσαρμοστούν και να δράσουν μέσα στο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί, θα έχουν ένα «εισιτήριο» για το τρένο της ανάπτυξης και της προόδου. Οι υπόλοιποι, απλά θα κοιτούν τα τρένα να περνούν.

Οι Δήμοι, πρέπει να αποβάλουν τη νοοτροπία του «διαχειριστή της πολυκατοικίας» που φροντίζει απλά για την καθαριότητα, για το βάψιμο, για τη θέρμανση και για την είσπραξη των κοινοχρήστων. Οι διοικήσεις οφείλουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να αντιλαμβάνονται τις τάσεις, να διακρίνουν τις προοπτικές στην «παγκόσμια κοινωνία». Μόνο έτσι, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ανάπτυξης και εξέλιξης σε κοινωνικό, μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο, για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές.

Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού – λόγω και της γεωγραφικής του θέσης – έχει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου, στον τομέα της οικονομίας και της επιχειρηματικής δράσης, στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού, στον τομέα των κοινωνικών δράσεων.

Για να εκμεταλλευτούμε όμως αυτές τις δυνατότητες, βασική προϋπόθεση είναι να καταφέρουμε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας. Να τους αποδείξουμε ότι έχουμε αλλάξει και να τους δώσουμε το έδαφος, ώστε να «καλλιεργήσουν», να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος, για το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, πιστεύω ειλικρινά και αγνά, πως η ισότιμη σύμπραξη της διοικητικής και οργανωτικής εμπειρίας, με τις σύγχρονες και διορατικές ιδέες, είναι ο τρόπος, ώστε η Βόρεια Πιερία να έχει τη θέση που της αξίζει στην νέα εποχή. Σε μια εποχή, όπου το πολιτικό κριτήριο των πελατειακών σχέσεων δεν έχει χώρο.

Τον Μάιο του 2019 το τρένο θα βρίσκεται για λίγο στο «σταθμό» σου. Αποφάσισε αν θα πάρεις εισιτήριο επιβίβασης.

Παναγιώτης Καζάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση»

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων τοπικών φορέων και στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.