Menu

Συνάντηση για το θέμα των αποζημιώσεων στα ακτινίδια της Πιερίας

aktinidiazeyss

Την Κυριακή 14 Απριλίου στα γραφεία της ΣΠΕΚΟ στην Βροντού πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών  Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και Αστέριου Καστόρη και μελών του αγροτικού τμήματος Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με τους προέδρους των αγροτικών συνεταιρισμών ΣΠΕΚΟ  κ.Γεωργίου Νάτσιου, της ΠΕΣΚΟ  κ. Ιωάννη  Μιχαλίτσιου, του αγροτικού συνεταιρισμού Καρίτσας κ. Διονυσίου  Φωλια και με την συμμετοχή  αγροτών της περιοχής.

Περισσότερα: Συνάντηση για το θέμα των αποζημιώσεων στα ακτινίδια της Πιερίας

Παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού

agrotikikorinosd

Συνεχίζονται την τρέχουσα περίοδο οι εργασίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, με όλα τα μηχανήματα που διαθέτει η υπηρεσία (σκαπτικά, φορτωτή, ισοπεδωτές, φορτηγά), καθώς και με μισθωμένα μηχανήματα, στην Δημοτική Κοινότητα Κορινού.

Περισσότερα: Παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού

Εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού

agrotikikorinos

Στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού επικεντρώνονται αυτό το διάστημα οι παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου Κατερίνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα: Εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού

Περισσότερα χωριά της Πιερίας στο νέο χάρτη μειονεκτικών περιοχών

Εγκρίθηκε η αποζημίωση των καπνοπαραγωγών ποικιλίας Κατερίνης από τις κρατικές ενισχύσεις de minimis

Το «πράσινο φως» από την Ε.Ε πήρε ο νέος  χάρτης μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας, που κατέθεσε προς έγκριση το Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης. Η Πιερία, χάρη στη συνεργασία των βουλευτών και του αγροτικού τμήματος της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς των αγροτών και στην τεκμηριωμένη - με βάση και τα κριτήρια της Ε.Ε- πρόταση που κατέθεσαν στο Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης, φιγουράρει με αυξημένο σε σχέση με πριν αριθμό μειονεκτικών χωριών.

Περισσότερα: Περισσότερα χωριά της Πιερίας στο νέο χάρτη μειονεκτικών περιοχών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ροδακινοπαραγωγούς

rodakinies

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ενημερώνει ότι σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί άμεσα έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που υπέστησαν υποβάθμιση του προϊόντος τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακραίων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού του 2018. Η ενίσχυση θα αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες ροδάκινων, συμπεριλαμβανομένων των συμπύρηνων, και νεκταρινιών που υπέστησαν ζημίες, μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Περισσότερα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ροδακινοπαραγωγούς

«Αμπέλι και Οίνος» | Εκδήλωση για το κρασί της Πιερίας

krasipierias1

Εκδήλωση με θέμα την παραγωγή κρασιού και την αμπελουργία της Πιερίας, με τίτλο «Αμπέλι και Οίνος το παρόν και το μέλλον» διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Περισσότερα: «Αμπέλι και Οίνος» | Εκδήλωση για το κρασί της Πιερίας

Ενισχύσεις 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς

rodakinasiskepsi1

Προσπάθεια ένταξης και των καπνοπαραγωγών της Πιερίας στο ίδιο πρόγραμμα

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση με βουλευτές και από τον Νομό Πιερίας κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, Χαρίλαο Τζαμακλή και Αστέριο Καστόρη.

Περισσότερα: Ενισχύσεις 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς

Ποιες περιοχές της Πιερίας εντάσσονται στο νέο χάρτη μειονεκτικών περιοχών

pieria meione

Ολοκληρώθηκε από τη χώρα μας η κανονιστικά προβλεπόμενη οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα και στέλνεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Όπως είχε γίνει γνωστό, λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης.

Περισσότερα: Ποιες περιοχές της Πιερίας εντάσσονται στο νέο χάρτη μειονεκτικών περιοχών
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση»

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων τοπικών φορέων και στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.