Menu

Συνάντηση για την εμπορία και διακίνηση των ακτινιδίων

aktinidia yp1

Την εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων σε αυτούς που εντοπίζονται να διακινούν παράνομα ατυποποίητα ακτινίδια, ζήτησαν από τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΖΕΥΣ Ακτινίδια  Δ. Μανώσης και Λ. Κεραμιδιώτης, παρουσία του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρη.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε- μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους με το προϊόν φορείς- και αφορά θέματα εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων, όπως η εξειδίκευση των ποιοτικών προδιαγραφών και της τυποποίησης για όλα τα στάδια διακίνησης και εμπορίας.

Τα στελέχη της ΖΕΥΣ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για τις ρυθμίσεις της υπουργικής απόφασης, καθώς αποτελεί πάγια θέση τους ότι η διακίνηση ατυποποίητων ακτινιδίων -και γενικότερα οπωροκηπευτικών- προκαλεί σημαντικές απώλειες στα έσοδα του κράτους , σε εργατοώρες και στην υπεραξία των αγροτικών προϊόντων.

Ζήτησαν ωστόσο την άμεση εφαρμογή όλων των ρυθμίσεων της υπουργικής απόφασης, καθώς αυτή προβλέπει την εξαίρεση  της τρέχουσας περιόδου -και μέχρι τις  31 Μαρτίου 2019- από την υποχρέωση της διακίνησης του ακτινιδίου, στην εγχώρια αγορά, σε κράτη μέλη της Ε.Ε, ή η εξαγωγή σε Τρίτες Χώρες, σε συσκευασίες καθαρού βάρους 20 κιλών κατ’ ανώτατο όριο.

Συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο  της στήριξης του υπουργείου για το άνοιγμα νέων αγορών, μέσω διακρατικών συμφωνιών,  σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Βραζιλία.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τα στελέχη της ΖΕΥΣ ότι οι πολιτικές για το ακτινίδιο αποτελούν βασική προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου, καθώς  το προϊόν αυτό συμβάλλει σημαντικά στην αγροτική οικονομία και στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα η διοργάνωση ημερίδας στην Πιερία με αποκλειστικό αντικείμενο το ακτινίδιο και τις προοπτικές του.

Οι επαφές των στελεχών της ΖΕΥΣ στην Αθήνα συνεχίστηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου είχαν συνάντηση με την Γ.Γ του υπουργείου Μ. Βλαζάκη, προκειμένου να αρθούν οι ενστάσεις που προβάλλει το ΚΑΣ στην επέκταση των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού που βρίσκονται στην Καρίτσα.

«Η στήριξή μας σε τέτοιου είδους υγιείς, οργανωμένους  και δυναμικούς συνεταιρισμούς , όπως η ΖΕΥΣ, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη», σχολίασε ο κ. Καστόρης, «καθώς αποτελούν τη λύση στα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στην αγροτική παραγωγή και οικονομία της χώρας μας όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Δελίτο Τύπου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση»

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων τοπικών φορέων και στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.