Menu

Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή, για να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας

kastoris ritini1

Στη Ρητίνη ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης

 «Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει ζωντανή η ελληνική ύπαιθρος και τα χωριά της», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στους κατοίκους της Ρητίνης, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου τους.

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΤΟΕΒ Ρητίνης, αλλά και κατοίκων της περιοχής, αναδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον, αλλά και την αγωνία των αγροτών για το μέλλον της αγροτικής δραστηριότητας, στην οποία στηρίζονται εν πολλοίς τα χωριά, ιδιαίτερα αυτά της δυτικής Πιερίας.

Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν στη συνάντηση ήταν το πρόβλημα της μειωμένης φετινής απόδοσης των καπνοχώραφων και οι προσπάθειες  που καταβάλλονται, τόσο από τους καπνοπαραγωγούς, όσο και από την κυβέρνηση, για να μειωθούν όσο το δυνατόν οι απώλειες μέσω αποζημίωσης από τα de minimis.

Η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής που παραμένει υψηλό, εξαιτίας πολλών παραγόντων, ήταν επίσης ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν, με τον βουλευτή να αναφέρεται στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΦΠΑ, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις φόρων και εισφορών των αγροτών, αλλά και ο νόμος περί συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

Ιδιαίτερη συμβολή στη μείωση του κόστους των αγροτικών προϊόντων θα μπορούσε να έχει η μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε ο κ. Καστόρης, που προέτρεψε  τους αγρότες να συστήσουν ενεργειακές κοινότητες, στη βάση του νέου νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να καλύψει τις χρηματοπιστωτικές ανάγκες της αγροτικής παραγωγής, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα μετά τη διάλυση, ουσιαστικά, της τράπεζας των αγροτών, της ΑΤΕ.

«Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να επιβιώσει η γεωργία, αλλά να γίνει ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας για την ανασυγκρότηση γενικότερα της χώρας, γι’ αυτό και ρίχνουμε ειδικό βάρος στην ουσιαστική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, στη βάση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Καστόρης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση που παρείχε στους συγκεντρωμένους στέλεχος του Κτηματολογικού γραφείου Κατερίνης, για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν έως τον Μάρτιο (που λήγουν οι προθεσμίες), προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα της ακίνητης περιουσίας τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε εργασιακούς χώρους

Την Παρασκευή 29 Μάρτη,  κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Νίκο Τσουπέη, πραγματοποίησε περιοδεία στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας όπου εκεί έγινε συζήτηση με...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.