gougourelas xristosb

Η επίσκεψη στην Πιερία κλιμακίου με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου ήταν απλά η αφορμή για να σταθούμε σε αυτό που είναι η ουσία της πολιτικής, δηλαδή στην υλοποίηση πρωτοβουλιών και στην εκτίμηση de facto πεπραγμένων. Ειδικά, όσα έγιναν και όσα  συντελούνται στη χώρα τα τελευταία χρόνια στον εθνικής σημασίας τομέα της πρωτογενούς παραγωγής αποτελούν ένα ολοκληρωμένο δομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των προκλήσεων, στιβαρής στήριξης των ανθρώπων του κλάδου και μετάβασης στις καλές πρακτικές της νέας  εποχής.

gougourelas xristosl

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα στην περιφερειακή γεωπολιτική ατζέντα, και όχι μόνο αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, είναι το μέχρι πού θα φτάσει η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μέσα στο 2023. Μπορεί η μνημειώδης πια ρήση του Τούρκου Προέδρου ‘‘Θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά’’ να μετατραπεί σε πραγματικό γεγονός και πιθανολογικά ενδέχεται η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση να λάβει ακόμη και διαστάσεις εμπόλεμου χαρακτήρα;

xailatzidou gnosolu

Για να μπορέσει η νέα γενιά να ζήσει, να ονειρευτεί να σχεδιάσει το μέλλον της

Όταν οι νέοι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και σπίτι, πώς θα μείνουν στη χώρα; Όταν τα νέα ζευγάρια αμείβονται με μισθούς των 500€, πώς θα πάρουν την απόφαση να κάνουν οικογένεια; Όταν η πολιτεία δεν μεριμνά για τα μεγάλα προβλήματα της νέας γενιάς, πώς μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον της χώρας με ασφάλεια;

skoufabetyyd2023

Η φράση αυτή από το Ιστορικό άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουνίου του 1874 στην εφημερίδα «Καιροί» στριφογυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου όλο αυτό το διάστημα, καθώς καθημερινά αποκαλύπτονται νέα σκάνδαλα που αφορούν σε  θεσμούς, σημαίνοντα πρόσωπα, κρατικές αρχές και ιδρύματα δημόσια και ιδιωτικά, κάνοντας φανερή τη σήψη που επικρατεί παντού!

    hrooparkokat

    Το «Ηρώο» δεσπόζει στη βόρεια γωνία του πάρκου τοποθετημένο σε περίοπτη θέση στο κέντρο μιας μνημειακού τύπου ημικυκλικής αναβαθμίδας από μάρμαρο και χώμα ανάμεσα σε δύο επιβλητικούς φοίνικες. Στην αρχική του μορφή, στην ίδια περίπου θέση, ήταν ένα ταπεινότερο μνημείο τοποθετημένο σε μαρμάρινη βάση επί του χαλικοστρωμένου εδάφους του περιβάλλοντος χώρου. Πριν την ανάπλαση του πάρκου στα τέλη της δεκ. του ’90 η πρόσβαση σε αυτό γινόταν από την πύλη που βρισκόταν στη συμβολή των οδών 7ης Μεραρχίας και Μητροπόλεως. Σύμφωνα με τον Παρασκευά Καλπακτσόγλου η συγκεκριμένη πύλη, η οποία έκλεινε με «τρίφυλλη σιδερένια πόρτα», αποτελούσε την κύρια είσοδο στο περίκλειστο τότε πάρκο.

baraliakos voyli2

Του Φώντα Μπαραλιάκου, βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας

H στάθμη ενός πολιτισμού προσδιορίζεται από την παρεχόμενη ποιότητα ζωής  προς τα άτομα που έχουν αυξημένες ή συγκεκριμένες ανάγκες, καθώς και από τις υπηρεσίες και δομές της συντεταγμένης πολιτείας προς τον σκοπό αυτό.

Σελίδα 1 από 17

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Image
Image