Menu

Η Εστία Πιερίδων Μουσών και η Ιστορία της Όπερας...

estiaopera1

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Στα πλαίσια των Εαρινών 2019, η Εστία Πιερίδων Μουσών και η εφορία  Λόγου και Τέχνης , με υπεύθυνη την κ. Στέλλα Τζιτζιλή, διοργάνωσε  την πολύ πετυχημένη  εκδήλωση, «Ιστορία της Όπερας» την περασμένη Κυριακή στο συνεδριακό Κέντρο Εκάβη. Επιδιώκοντας  και επιθυμώντας  να γνωρίσει στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας ένα άλλο είδος μουσικής που δεν είναι ευρύτερα  γνωστό στα ακούσματα του. Όμως το τόλμησε και το κατάφερε αφού γέμισε η αίθουσα του πρώτου ορόφου.

Περισσότερα: Η Εστία Πιερίδων Μουσών και η Ιστορία της Όπερας...

5ο ΓΕΛ Κατερίνης | Θεατρική Παράσταση «Ο Επιθεωρητής»

gelepit

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης: η πρώτη στον σχολικό χώρο για τους μαθητές, με ένα ενθουσιώδες κοινό που παρακολούθησε με έκδηλο ενδιαφέρον και η δεύτερη για το κοινό, το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος, με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό για τις μαθητικές επιδόσεις.

Περισσότερα: 5ο ΓΕΛ Κατερίνης | Θεατρική Παράσταση «Ο Επιθεωρητής»

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας

Στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας συμμετέχει το 2019 με τις ακόλουθες δράσεις:

Περισσότερα: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας

Μουσικό Ανθολόγιο από την Πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης

politonikianth1

Ένα ξεχωριστό μουσικό ανθολόγιο, από τον Πιατσόλα ως τον Τσιτσάνη και από το ροκ μέχρι το ζεϊμπέκικο, είχαν την τύχη να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου  στο κέντρο Πιερίδα Palace, μια τρίωρη μουσική πανδαισία που πρόσφερε απλόχερα στο κοινό της Κατερίνης ο πολιτιστικός σύλλογος «Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης.

Περισσότερα: Μουσικό Ανθολόγιο από την Πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης

«ΗΧΟχρωματίζοντας» | Ομαδική ‘Εκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής

zogia karam1
Έργο του Θανάση Καραμίτα

Η ΖΩΓΙΑ υποδέχεται την ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ " ΗΧΟχρωματίζοντας " των ζωγράφων Βασίλη Βαφειάδη, Γιάννη Γκόγκου, Θανάση Καραμήτα, Milos Milosavljevic, Σταύρου Παναγιωτάκη και του γλύπτη Vladimir Savic. Οι έξι  καλλιτέχνες, επιχειρούν να συνθέσουν, στους χώρους της ΖΩΓΙΑ μια οπτικοακουστική σχέση, που αναπτύσσεται με συμπάθεια, ανάμεσα σε εικαστικές και μουσικές αναζητήσεις! Μια συνύπαρξη που επιζητεί το βλέμμα και το άκουσμα ,την αρμονική παρέα των ήχων, των χρωμάτων, της φόρμας και της ατμόσφαιρας! Έξι εικαστικοί καλλιτέχνες παρεμβαίνουν, αναμένοντας την επόμενη μουσική μπάντα!

Περισσότερα: «ΗΧΟχρωματίζοντας» | Ομαδική ‘Εκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση»

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων τοπικών φορέων και στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.