Συγγραφείς της Κατερίνης διαβάζουν και διαβάζονται στο Θέατρο Πήγασος

pigasos siggrafeis

Μία πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Λόγου και Τέχνης του Θεάτρου Πήγασος. Επτά λογοτέχνες της Κατερίνης βρέθηκαν μαζί στη φιλόξενη σκηνή του Πήγασου, για να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης δημοσιευμένα και αδημοσίευτα κομμάτια από το έργο τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εσωτερική και συναισθηματική ποίηση της Ξανθούλας Καραβίδα, η οποία διάβασε ποιήματα τόσο από την πρώτη και μόνη συλλογή της όσο και άλλα που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί. Τη βραδιά συνέχισε η Φάνυ Κουντουριανού-Μανωλοπούλου, η οποία παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα και γεμάτη λυρισμό λογοτεχνική διαδρομή από την Κατερίνη στο Δίον και στον Πλαταμώνα, παρμένη από το υπό εκτύπωση βιβλίο της. Ακολούθησε ο Θάνος Κόσυβας με ένα ποίημα και ένα διήγημα, αδημοσίευτα και τα δύο, που χαρακτηρίζονταν από έντονη ευαισθησία και βαθύ λυρισμό, όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

Έπειτα ο λόγος δόθηκε στο Νίκο Βαρμάζη, ο οποίος διάβασε ένα απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό του έργο Τότε στην Κατερίνη. Μας μετέφερε στην Πιερία της δεκαετίας του ’50, με μία γραφή άρτια δομικά και λογοτεχνικά. Συνέχεια στη βραδιά έδωσε η Μάγδα Παπαδημητρίου, η παραγωγή της οποίας κινείται από την ποίηση στην πεζογραφία και συνεχώς επί τα βελτίω, με ένα απόσπασμα από το τελευταίο ιστορικό μυθιστόρημά της. Τέλος, ο Βασίλης Μόσχης αφιέρωσε την ανάγνωσή του σε ένα απολαυστικό απόσπασμα από το έργο του, αποτυπώνοντας με εύσχημο και ευαίσθητο τρόπο την καθημερινή ζωή.

Την όλη εκδήλωση επιμελήθηκαν και συντόνισαν ο ποιητής και φιλόλογος Αντώνης Κάλφας και ο φιλόλογος Φοίβος Τσικλιάς, οι οποίοι παρουσίασαν τους συγγραφείς και σχολίασαν κριτικά το σύνολο του έργο τους και τα αποσπάσματα που διαβάστηκαν επιτόπου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κρασί και μεζέδες που είχαν ετοιμάσει οι φίλες του Θεάτρου Πήγασος, με παζάρι βιβλίου και όμορφες συζητήσεις. Το ραντεβού ανανεώθηκε για επόμενες εκδηλώσεις, με νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες που μένουν να αξιοποιηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image