«Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους...και τα μανταρίνια» στο θέατρο Πήγασος

Συνεχίζονται για πέμπτο Σαββατοκύριακο με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της ανατρεπτικής κωμωδίας του Ρομπέρ Τομά «Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους...και τα μανταρίνια», στο θέατρο Πήγασος.

Στο Παρίσι, στην οδό Σαιν Ζοζέφ, βρίσκεται το ξενοδοχείο ΣΑΙΝ ΖΟΖΕΦ.  Κάποιος πρώην ενοικιαστής δωματίου, ένας φτωχός πλην τίμιος, ατάλαντος ζωγράφος, για να ξεπληρώσει τα χρέη του,  ζωγράφισε τα δωμάτια του ξενοδοχείου εμπνεόμενος από τη φύση.  Έτσι  στο ξενοδοχείο υπάρχουνε το δωμάτιο με τις βιολέτες, το δωμάτιο με τις μαργαρίτες … και το δωμάτιο με τους μανδαρίνους και τα μανταρίνια, το κινέζικο δωμάτιο!

Σε αυτό εκτυλίσσονται οι αυτοτελείς  ιστορίες του έργου μας, όπου ο εκκεντρικός  και αεικίνητος  ιδιοκτήτης  κος  Αντριέν, η  απόμακρη και μυστηριώδης καμαριέρα  Λουλού   προσαρμόζονται απόλυτα στο παρακμιακό, θεότρελο,  μπουλβαρικό σύμπαν  του μικρόκοσμου του ξενοδοχείου. Οι ήρωές μας αφελείς, ραδιούργοι, απατημένοι, μετατρέπονται από απλοί καθημερινοί άνθρωποι  σε πρωταγωνιστές ιστοριών απρόβλεπτων, ανατρεπτικών και κωμικοτραγικών.

 Ό,τι  «βλέπουμε»  δεν ανταποκρίνεται οπωσδήποτε στην πραγματικότητα, στην αλήθεια. Αυτό που «φαίνεται»  τραγικό μπορεί, φωτισμένο από διαφορετική γωνιά, να είναι ειρωνικό, κωμικό, αστείο ή και το αντίθετο. Η διαφορετική προσέγγιση φωτίζει πλευρές που δεν θέλουμε να  αναγνωρίσουμε, πτυχές που απωθούμε, αλήθειες που δεν χωρούνε στην «μοναδική» αλήθεια που πιστεύουμε ότι κατέχουμε. Η ανατροπή, λειτουργώντας ως παραξένισμα, θέτει σε κίνηση σκέψεις, ιδέες, εξισορροπεί ψυχολογικές πιέσεις, ανοίγει την «συζήτηση»  και την αναζήτηση του «άλλου».

 Ωφελημένοι όλοι, και οι συντελεστές της ανατροπής, και αυτοί που την παρακολουθούν  έχοντας μία απόσταση ασφαλείας, που επιτρέπει το λυτρωτικό, απελευθερωτικό γέλιο. Και η ζωή συνεχίζεται….  και το δωμάτιο με τους μανδαρίνους αναμένει νέους ενοίκους ….  γράφοντας πάντα τη δική του ιστορία….

Χάρης Αμανατίδης / Σοφία Αγαθαγγελίδου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό:    8 €

Εκπτωτικό:  5 €  (*)

(*): (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων) & ομαδικό (πάνω από 10 άτομα).

κάθε Σάββατο στις 21:00' και Κυριακή στις 20:00'. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία:  Χάρης Αμανατίδης  -  Σοφία   Αγαθαγγελίδου

Σκηνικά/Κοστούμια:  Βέτα Χαϊλατζίδου

Μουσική Επιμέλεια:  Νατάσα Ιωαννίδου

Φωτισμοί:  Κώστας Παπουτσίδης

Χειρισμός φώτων & ήχου:  Κώστας Παπαδόπουλος

Μακιγιάζ:  Όλγα Παπανάκου

 ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

Κος Αντριέν / Μαρσέλ :  Λάζαρος Τζορμπατζίδης

Ροζέ / Ζακ :  Διονύσης Ζαρώτης

Ντενίζ / Λουλού :  Πωλίνα Γώγου

Κλαρίσσα : Μπουκουβάλα Μαρία

Ελίζ : Θωμαή Σιούμη

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image
Image