Menu

«Ταρτούφος» του Μολιέρου από το θέατρο Μώ

motartoufos

Την κωμωδία σε πέντε πράξεις «Ταρτούφος» του Μολιέρου παρουσιάζει το θέατρο Μώ σε σκηνοθεσία Κοσμά Χατζηϊωαννίδη. Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00.

Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος επαρχιώτης, έχει γοητεύσει με τις υποκριτικές επιδείξεις ευσέβειας σε τέτοιο βαθμό τον Οργκόν, έναν πλούσιο Παριζιάνο αστό, που ο δεύτερος τον έχει για τα καλά εγκαταστήσει στο σπίτι του.

Τον εμπιστεύεται απόλυτα, του έχει αφεθεί ολοκληρωτικά. Προτίθεται, μάλιστα, προκειμένου να τον κάνει γαμπρό του, να αθετήσει την υπόσχεση γάμου που είχε δώσει στον Βαλέριο, τον αγαπημένο της κόρης του Μαριάνας. Με εξαίρεση την Περνέλ, μητέρα του Οργκόν, όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, η γυναίκα του Ελμίρα, ο γιος του Δάμις, ο αδερφός της γυναίκας του Κλεάνθης και η θεραπαινίδα της Μαριάνας, η Ντορίνα, μάχονται να ανοίξουν τα μάτια του Οργκόν, εκείνος όμως αρνείται να πειστεί. Ούτε οι αποδείξεις που επικαλείται ο γιος του Δάμις, ο οποίος συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον Ταρτούφο να παρενοχλεί ερωτικά την μητριά του -και δεύτερη γυναίκα του Οργκόν- την Ελμίρα είναι αρκετές.

Ο Οργκόν θέλοντας να υπερασπιστεί την αθωότητα του προστατευόμενού του φτάνει ως το σημείο να διώξει από το σπίτι τον γιο του, να τον αποκληρώσει και με συνοπτικές διαδικασίες γράφει όλη του την περιουσία στον Ταρτούφο, επισπεύδοντας τον γάμο του με την Μαριάνα, παρά την θέλησή της. Η Ελμίρα αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Μ’ ένα έξυπνο τέχνασμα τον παγιδεύει και, επιτέλους, ο άντρας της βλέπει το αληθινό του πρόσωπο και του ζητά να φύγει. Ο Ταρτούφος, όμως, είναι πλέον, βάσει συμβολαίου ο νόμιμος ιδιοκτήτης του σπιτιού. Στέλνει τον Παστρικό, έναν δικαστικό κλητήρα, με εντολή να κατασχέσει την περιουσία. Μα τα χειρότερα δεν έφτασαν ακόμα.

Το μυστικό που ο Οργκόν είχε εμπιστευθεί στον Ταρτούφο, μια κασετίνα με έγγραφα αντιβασιλικά, που ο Οργκόν φύλαγε στο σπίτι του για να γλιτώσει κάποιον αντιφρονούντα φίλο βρίσκεται ήδη στα χέρια του Βασιλιά. Ο Οργκόν τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Η οικογένειά του σε λίγες ώρες θα βρίσκεται στον δρόμο κι αυτός θα βρίσκεται στην φυλακή. Η ανατροπή έρχεται όταν ο βασιλικός αστυνόμος φτάνει συνοδευόμενος απ’ τον Ταρτούφο...

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης

Σκηνικά / Κοστούμια: Καλλιόπη Γιαμούζη

Μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης

Παίζουν:

Ταρτούφος: Κώστας Μυστακίδης

Ελμίρα: Τίνα Ιωαννίδου

Ντορίνα: Καλλιόπη Γιαμούζη

Οργκόν: Κώστας Σταυριανίδης

Βαλέριος: Αλέξανδρος Δαλαμήτρας

Δάμις: Βαρβάρα Δαβιτίδου

Μαριάνα: Σίσσυ Μακρίδου

Κλεάνθης:  Γιάννης Γαλάνης

Παστρικός: Τάσος Αετόπουλος

Αστυνόμος: Δημήτρης Πουρσανίδης

Περνέλ: Ζωή Καραγεωργίου / Νόπη Θεοδωρίδου / Ειρήνη Παπαδοπούλου

Τιμή εισιτηρίου: κανονικό 8€ / Φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων: 5€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 23510 76228

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Χρήστος Λιανός: «Για έναν Δήμο που αξίζει και θέλεις να ζεις»

Μετά από πέντε χρόνια ενεργής συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, ο Χρήστος Λιανός διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την επανεκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο, με τον συνδυασμό...

Ο Νίκος Μπίνιας υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά»

Ο Νίκος Μπίνιας κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Πιερία με τον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Χρήστο Γιαννούλη.

Γιώργος Νταντάμης: «Τα αρχαία μας είναι ο πλούτος μας, η μακεδονική κληρονομιά μας»

Σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό και την προώθηση - προβολή του αρχαιολογικού πλούτου της Πιερίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Γιώργου Νταντάμη, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων...

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Πιερία

Την Κατερίνη και περιοχές της Πιερίας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Η Κατερίνη σήμερα στέλνει μήνυμα νίκης και ανανέωσης με δήμαρχο τον Γιώργο Νταντάμη

Ραντεβού σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ., στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου (συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Γ. Ολυμπίου), στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη...

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Κατερίνης

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Κατερίνης και έχει ως εξής:  

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.