Menu

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ από τη θεατρική ομάδα του 5ου ΓΕΛ

gogolgel1

Το θεατρικό έργο «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνου Πελάγου, επέλεξε να παρουσιάσει φέτος η Θεατρική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 7:30 μ.μ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό).

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης με τη συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βαλεντίνου Πελάγου, παρουσιάζουν για μια ακόμη φόρα ένα θεατρικό έργο υψηλών απαιτήσεων. Μέτα τις επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσίασαν τα προηγούμενα χρόνια- 2018 "Οι Ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον, 2017 "Μήδεια" του Μποστ, 2016 "Invitation to a Party" της Μαρίας Σούμπερτ, 2015 "Κωμοδύσσεια" της Μαρίας Κίτρα, ανεβάζουν την κωμωδία του Γκόγκολ θέλοντας να κάνουν τον θεατή να αντιληφθεί την διαφθορά εκείνης της εποχής αλλά και να κάνει άμεσες συνδέσεις με τη σημερινή κατάσταση στην κοινωνία. Οι μαθητές-ηθοποιοί εργάστηκαν πάνω στην ορθοφωνία και τη σωστή άρθρωση του λόγου, τις κινήσεις τους επάνω στην σκηνή  και γενικότερα προσέγγισαν με ζήλο και προσήλωση όλο αυτό το ταξίδι της θεατρικής διαδρομής μέχρι την παράσταση.

Θέατρο στην εκπαίδευση:

Το 5ο ΓΕΛ , συνεργαζόμενο για 5η συνεχόμενη χρόνια με τον Θεατρολόγο Βαλεντίνο Πελάγο, δείχνει έμπρακτα ότι στηρίζει το θέατρο στην εκπαίδευση αναδεικνύοντας την πολύμορφη σημασία του στην Εκπαίδευση για τη διάδοση της ανθρωπιστικής παιδείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα των νέων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η υπόθεση τού έργου εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας όπου οι κρατικοί υπάλληλοι -από τον επικεφαλής τους, τον Έπαρχο, ως τον τελευταίο στην ιεραρχική κλίμακα- συμπεριφέρονται ως δυνάστες του λαού, με κύρια και ουσιαστική τους ασχολία τις απάτες, τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό των απλών ανθρώπων που ζουν στην επαρχιακή αυτή πόλη. Όμως, αυτή η ιδεατή κατάσταση για τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού διαταράσσεται ξαφνικά από την είδηση ότι επίκειται η άφιξη ενός υψηλόβαθμου Επιθεωρητή, ο οποίος έχει σκοπό να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους και να επιβάλει κυρώσεις σε εκείνους που δεν τα ασκούν όπως πρέπει. Επίσης, προκειμένου να μπορέσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, έρχεται ινκόγκνιτο. Και ενώ οι φήμες οργιάζουν, ένας ξένος, με ύφος αρκετά αυστηρό και με ανάλογους τρόπους, φθάνει στο πανδοχείο της πόλης.

Όλοι υποπτεύονται πως είναι ο Επιθεωρητής, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τον κατώτερο υπάλληλο ενός υπουργείου, με το όνομα Χλεστιακόβ, που επιστρέφει από την άδειά του απένταρος, καθώς έχει χάσει όλα του τα λεφτά στα χαρτιά και δεν είναι σε θέση να πληρώσει ούτε για τη διαμονή του στο πανδοχείο. Ο Έπαρχος τον καλεί σπίτι του για να εξασφαλίσει την εύνοια του κυρίου Επιθεωρητή. Ο τελευταίος, δηλαδή ο ασήμαντος Χλεστιακόβ, εκμεταλλεύεται την κατάσταση και τρομοκρατεί τους πάντες στο πέρασμά του...

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Βαλεντίνος Πελάγος

Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Γιαννακόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί-μαθητές (με αλφαβητική σειρά) :

Αρβανίτης Μιλτιάδης

Βούλγαρη Λουίζα

Γεωργαντοπούλου Άννα

Δημητριάδης Ιωάννης

Κοντοφάκας Δημήτρης

Λαβαντσιώτη Χριστίνα

Μουλάι Χριστιάνα

Παπουτσίδου Ραφαηλία

Πετρίδου Πολυξένη

Σαμακοβλή Βασιλική

Σίμου Χριστίνα

Τερζοπούλου Σοφία

Φουντουκίδου Χριστίνα

Μαθητές Βοηθοί:

Παππάς Αλέξανδρος

Γεωργούσης Στέλιος

Υπεύθυνοι καθηγητές:

Ζάλιος Χρήστος

Λιακοπούλου Ευτυχία

Παπακώστα Κατερίνα

Χορηγοί της παράστασης:

  • Μέγκα Ψαροταβέρνα στην Παραλία Κατερίνης
  • Canon Ασαρίδης Συστήματα οργάνωσης γραφείου στην Κατερίνη
  • Miha bodytec Ριζική αποτρίχωση-Αναίμακτο λίφτινγκ 19ης Μαΐου
  • Ο Μπέμπης Χασαποταβέρνα στον Σβορώνο Πιερίας
  • Περδίκης Βιβλιοχαρτοπωλείο στην Κατερίνη
  • Ziogas ALL SPORTS στην Κατερίνη
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Παραλίας-Πιερία

Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook:

https://www.facebook.com/events/2398441683500371/

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.