Προβολή δύο ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

lesxicreation

Στα πλαίσια της 5ης εβδομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας που διοργανώνει το ΤΕΙ Κατερίνης (Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού), η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συμμετέχει με την προβολή δύο ταινιών.

Και οι δύο ταινίες προσπαθούν να μας φέρουν κοντά στη ζωή δύο σπουδαίων επιστημόνων (Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και Κάρολο Δαρβίνο), οι οποίοι με το έργο τους ξεπέρασαν το στενό πλαίσιο της επιστημονικής γνώσης της εποχής τους, καθόρισαν την εξέλιξη της επιστήμης τους και συνέβαλαν στην διαμόρφωση της όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Αυτήν την Κυριακή 19 Μάιου, προβάλλεται η ταινία ‘Δημιουργία’ στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος απέναντι από το ΙΚΑ).

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Annie’s Box», που έχει γράψει ο τρισέγγονος του Δαρβίνου, χρησιμοποιώντας την αλληλογραφία και ημερολόγια της οικογένειας. Ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος (1809-1882) είναι ο γνωστός σε όλους μας επιστήμονας στον οποίο οφείλουμε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών καθώς και την έννοια μηχανισμός της φυσικής επιλογής. Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος, μελέτησε την ποικιλομορφία των ειδών αλλά και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο. Η ταινία είναι μια αποκαλυπτική ματιά στην ζωή ενός σπουδαίου επιστήμονα, στην οικογένεια και στην αγάπη για την θρησκευόμενη γυναίκα του, καθώς, διχασμένος ανάμεσα στην επιστήμη και την πίστη, αγωνίζεται να ολοκληρώσει το θρυλικό του βιβλίο “On the Origin of Species”, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία όλων των εποχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image