Ξεκίνησε το 32ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος στην πόλη μας

lesxisined1

Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  το φετινό Συνέδριο της ΟΚΛΕ στην Κατερίνη.

Κάθε χρόνο η ΟΚΛΕ καταφέρνει να ανοίξει μια ενδιαφέρουσα θεματική γύρω από τον Κινηματογράφο και να γνωρίσουν τα μέλη της μια ακόμη ελληνική πόλη,  προβάλλοντας την εκάστοτε Κινηματογραφική Λέσχη . Φέτος το συνέδριο επικεντρώνεται στην Κινηματογραφική Παιδεία.

Απόψε παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στάθη Βαλούκου «Χλομή Μητέρα» από τη Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, την Έφη Βενιανάκη, τον Γιάννη Σολδάτο και τον ίδιο τον συγγραφέα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΚΛΕ Δημήτρης Καλαντίδης βράβευσε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη  για την συνδιοργάνωση του συνεδρίου και τη φιλοξενία, την Σχολή Σταυράκου, την  πρώτη κινηματογραφική σχολή στην Ελλάδα για τα 70 χρόνια αδιάκοπης εκπαίδευσης νέων κινηματογραφιστών. Ο Κατερινιώτης ντοκιμαντερίστας Γιώργος Κεραμιδιώτης βραβεύτηκε επίσης για το σύνολο του έργου του μέχρι σήμερα στο  οποίο έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Αντώνης Κάλφας. Η βραδιά έκλεισε με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κεραμιδιώτη Μαθήτριες Λυκείου-Η άλλη μουσική (2005).

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image