Έκθεση γλυπτικής του Κώστα Καμπερίδη στο Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες

kaberidis tsal7

Οι πρωτότυπες και εξαιρετικές καλλιτεχνικές δημιουργίες με μέταλλο του συμπολίτη μας, γλύπτη Κώστα Καμπερίδη εκτίθενται σε μία μοναδική έκθεση στο χώρο του Κέντρου Τεχνών Εννέα Μούσες (Αρχοντικό Τσαλόπουλου).

Πρόκειται για έργα σε μοντέρνες φόρμες, για αφαιρετικές κατασκευές με βαθύτατους συμβολισμούς που παραπέμπουν άμεσα ή έμμεσα στον Θερβάντες, στον Πικάσσο και στην προσωπική σημειολογία του καλλιτέχνη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Ο Κώστας Καμπερίδης γεννήθηκε το 1970 στην Κατερίνη, όπου ζει και εργάζεται. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφική στο εργαστήριο του καλλιτέχνη Γιώργου Μαρκόπουλου, πτυχιούχου της Σχολής Καλών τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Ο Καμπερίδης έχει συνεργαστεί με τον Διδάκτορα Μουσικολογίας Δημήτρη Μπάκα το 2017, στην ατομική έκθεση «Ετερομορφίες Σιδήρου» που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

Για την καλλιτεχνική πρακτική του Κώστα Καμπερίδη έχει γράψει ο φιλόλογος και διδάκτωρ Φιλοσοφίας Όμηρος Ξενίδης, ο οποίος είχε και την επιμέλεια σε τρεις εκθέσεις του, όπως επίσης και ο φιλόλογος και ποιητής Αντώνης Κάλφας.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

kaberidisen

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image