Menu

Οι δημιουργικές καλοκαιρινές αποδράσεις ξεκίνησαν στη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης

bibliothekeapodraseis

Έναρξη χθες Τρίτη για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, η οποία φέτος τιτλοφορείται  «Για φαντάσου…» και υλοποιείται κατόπιν συνεργασίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η αυλαία άνοιξε με το πρώτο εργαστήριο «Τα μαξιλάρια των ονείρων μου»,  το οποίο επιμελήθηκε η  Εικαστικός, Παιδαγωγός, Γεωργία Δαμοπούλου και υλοποίησε η Σοφία Χαραλαμπίδου με την συνδρομή εθελοντών.

Θέμα της δράσης που απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών ήταν η παιδική και  εφηβική ηλικία, οι οποίες συνιστούν περιόδους της ζωής του ανθρώπου, όπου το παρελθόν και οι αναμνήσεις καταλαμβάνουν συγκριτικά λιγότερο «χώρο» σε σχέση με το μέλλον και τα όνειρα. Αυτό όμως το μέλλον γίνεται συχνά πηγή άγχους, όσο και ελπίδων.

 Η δράση επικεντρώθηκε στην ανάγνωση του βιβλίου "Ο φυσητής των ονείρων", ενώ έγινε διάλογος για τα μεγάλα όνειρα των παιδιών, τα ταξίδια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, αναφορά σε εφιάλτες και τρομακτικά όνειρα. Αμέσως μετά, στο εργαστήριο κατασκευών το κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του μαξιλάρι των ονείρων. Ειδικότερα από τη μια πλευρά ζωγράφισε το πιο μεγάλο του όνειρο και από την άλλη το χειρότερό του εφιάλτη. Στο τέλος το κάθε παιδί παρουσίασε το όνειρό του.

Στη γιορτή έναρξης συμμετείχαν δημιουργικά και τα παιδιά της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης τα οποία αφού έλαβαν μέρος σε ένα παιχνίδι γνωριμίας, κατασκεύασαν κολάζ με το υλικό της εκστρατείας και αποτύπωσαν σε χαρτί τα συναισθήματα τους με χρώμα και φαντασία!

«Τα παιδιά καθημερινά γεμίζουν ήδη με τη φαντασία τους κάθε γωνιά της βιβλιοθήκης, συμμετέχοντας ενεργά σε ένα δημιουργικό παιχνίδι γνώσεων» υπογραμμίζει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, επισημαίνοντας την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή που καταγράφεται και φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα εργαστήρια δημιουργήθηκαν από καταξιωμένους συγγραφείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και καλλιτέχνες και υλοποιούνται από τους εθελοντές της βιβλιοθήκης.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 12:00μ, απευθύνονται  σε παιδιά ηλικίας 4-14 ετών και αποτελούνται από 16 συνολικά εργαστήρια. Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 9 Αυγούστου .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης οχημάτων στην Παραλία Κατερίνης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων, εντός πρατηρίου καυσίμων, στο 1ο χιλ. Επαρχιακής οδού Παραλίας -Κατερίνης, στην Παραλία Κατερίνης.

Χαρίλαος Τζαμακλής: Με έργα για τους αγρότες και τους αλιείς

Λήψη μέτρων για την προστασία της καλλιέργειας καστάνου στην Πιερία

«Θερινό σινεμά» από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο δημοτικό πάρκο

Για ακόμα μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό!

Και επίσημα σε λειτουργία μία ακόμη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Κατερίνη

Μία ακόμη δομή δημόσιας υγείας που συμβάλλει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης παραδόθηκε σήμερα επίσημα σε λειτουργία στην πόλη της Κατερίνης. Πρόκειται για την 2η Τοπική Ομάδα...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.