Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών»

Η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης διοργανώνει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών», φιλοξενώντας φολκλορικά συγκροτήματα από το εξωτερικό και από την Ελλάδα.

 

Το παραδοσιακό φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Πιερία το τριήμερο 23-24 και 25 Ιουλίου 2019 σε συνεργασία της Εστίας με το Ελληνικό εθνικό τμήμα του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών).  Το CIOFF λειτουργεί ως επίσημος εταίρος της UNESCO.

Την πρώτη ημέρα, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών», πραγματοποιούνται στην Κατερίνη (πεζόδρομος και ανοικτό θέατρο δημοτικού πάρκου), στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συγκεκριμένα. Στις 8:00 μ μ τα συμμετέχοντα συγκροτήματα θα παρελάσουν ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας και μέσω του πεζοδρόμου της Κατερίνης θα καταλήξουν στο δημοτικό πάρκο.

Στη συνέχεια, στις 9:00 μ μ, τα συγκροτήματα  Alma Guarani (Παραγουάη), Alexandria folk dance troupe (Αίγυπτος), Shilpagya (Ινδία) και της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου θα αποδώσουν το πρόγραμμα της παραδοσιακής μουσικής και του χορού της χώρας που εκπροσωπούν.

Το επόμενο διήμερο το διεθνές φεστιβάλ θα παρουσιαστεί, την Τετάρτη 24-7-2019  στη Λεπτοκαρυά (ώρα 8:30 μ μ η παρέλαση και 9:00 μ μ η παράσταση) και την Πέμπτη, 25-7-2019 στην Παραλία Κατερίνης (8:00 μ μ η παρέλαση και  9:00 μ μ η παράσταση).

Από Ελληνικής πλευράς, εκτός από την Ε.Π.Μ. Κατερίνης, παίρνουν μέρος το τριήμερο των εκδηλώσεων, ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Επιβάτες» και η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image