Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή «Κυανό» της Μαρίζας Καζακλάρη

kazaklarikiano

Μόλις κυκλοφόρησε από την εκδοτική ομάδα του Mystory και τη σειρά Πασιφάη, ειδικά για αξιοσημείωτους, σύγχρονους Έλληνες ποιητές, η ποιητική συλλογή «Κυανό», της συγγραφέως Καζακλάρη Μαρίζας. 

Όσο πλησιάζουμε από το βυθό της θάλασσας προς την επιφάνεια, το χρώμα των υδάτων αλλάζει και από σκούρο μαύρο γίνεται κυανό. Από τα βάθη, ποιος ξέρει τι είδους θάλασσας, ανασύρονται και οι λέξεις της εν λόγω ποιητικής συλλογής, με σκοπό να βγουν στο φως. Να αποκαλύψουν μνήμες, πάθη, αδιέξοδα, ξεχασμένες αισθήσεις, εξωτικά κοράλλια και σπάνια όστρακα. Έτσι που στο τέλος κάτι αλλάζει. Μεταμορφώνοντας το βλέμμα, πλημμυρίζοντάς το με εικόνες.

Η Μαρίζα Καζακλάρη, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία, με ειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στο τρίτο κατά σειρά ολοκληρωμένο προσωπικό της έργο, μας ξεναγεί στα υδάτινα σκοτάδια και στους ήλιους μιας επικράτειας, που μας κρατάει εξόριστους εδώ και χρόνια.

/Πνιγμένοι άγγελοι επιπλέουν

στην αχλή της θάλασσας.

Σαλεύει ο άνεμος τα φτερά τους

και λικνίζονται τα κύματα

της μοναξιάς μου.

Μου λείπεις./

Το βιβλίο «Κυανό» είναι διαθέσιμο στην Κατερίνη, στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ, Κανάρη 5, τηλέφωνο επικοινωνίας, 2351036024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image