Ένα πανόραμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Πιερίας

estiakarakina2

Την Παρασκευή 20 Μαΐου στις Εαρινές Ημέρες 2022 της Εστίας Πιερίδων Μουσών, το μέλος της Εφορείας Λόγου και Τέχνης κ. Καρανίκα Μαρία, αρχαιολόγος και υπ. διδάκτωρ προϊστορικής αρχαιολογίας, παρουσίασε ένα πανόραμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Πιερίας με εστίαση στη Βόρεια Πιερία. 

 

Το κοινό μεταφέρθηκε νοερά σε πεδία ανασκαφών και στις ομορφιές του Πιερικού τοπίου χάρη και στη συμβολή της απαγγελίας της κ. Αλμαλιώτου Κλεοπάτρας και της κ. Εμεξεζίδου Βέτας, μελών του Θεάτρου Πήγασος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κ. Δανάη Αμανατίδου, σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Πήγασος. Η Εφορεία Λόγου και Τέχνης ευχαριστεί δημόσια το Θέατρο Πήγασος για τη δημιουργική σύμπραξη. 

estiakarakina1

Ξεχώρισε στο τέλος της εκδήλωσης η παρέμβαση του παλαιού μέλους της διοίκησης της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Ζαπουνίδη Χαράλαμπου, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό εμπειρίες του από την προσωπική του συμβολή και εμπλοκή στις προσπάθειες και τους αγώνες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Βόρειας Πιερίας και εξέφρασε την ελπίδα η Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου να μετατραπεί και να αναδειχθεί σε σημαντικό Μουσείο της χώρας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης κ. Μπακαλοπούλου, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου κ. Κουκουλιάτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας κ. Αδαμόπουλος. 

Εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή: κριτική και αυτοκριτική

Την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 19:30 η Εστία Πιερίδων Μουσών τιμά την επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και σας προσκαλεί στον χώρο του πνευματικού κέντρου του Δήμου Κατερίνης "Εκάβη" (άνω όροφος) να παρακολουθήσετε την ομιλία με τίτλο

"Εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή: κριτική και αυτοκριτική". 

Ομιλητής θα είναι ο κ. Αγτζίδης Βλάσης, διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας, μαθηματικός, συγγραφέας. 

estiaagtzidis

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image