Κίτρινες κρυφές σελίδες | Το νέο βιβλίο της Μάγδας Παπαδημητρίου – Σαμοθράκη

kitrinesselides

Στα βιβλιοπωλεία της πόλης βρίσκεται ήδη το νέο βιβλίο της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη «Κίτρινες κρυφές σελίδες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύνοια. Πρόκειται για το τελευταίο συγγραφικό πόνημα της συγγραφέως από την Κατερίνη.

Όπως αναφέρει η ίδια η συγγραφέας πρόκειται για προσωπικές διηγήσεις που αφορά την άγνωστη ιστορία της οικογένειάς της. «Διηγήσεις του παππού, του παπά-Δημήτρη προς τον απόγονο. Για να μη χαθούν οι μνήμες. Μια προσωπική οφειλή, αφιερωμένο στα παιδιά μου και τις επόμενες γενιές. Παρελθόν-παρόν-μέλλον. Κρίκοι της αλυσίδας του ανθρώπου που δεν πρέπει να σπάσουν στο πέρασμα των χρόνων.

Ένα τετράδιο µε κίτρινες από τον χρόνο, κρυφές σελίδες βρέθηκε μέσα στο σκουριασμένο σεντούκι. Έφερε στο φως την άγνωστη ιστορία της φαμίλιας µου. Ένα μαρτυρικό οδοιπορικό που ξεκίνησε από το Σούλι του 1700, έκανε σταθμό στο μαρτυρικό Ζάλογγο και κατέληξε στο Ξηρόµερο, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια Παππά κι αργότερα Παπαδηµητρίου.

Όλα τα πρόσωπα είναι πραγματικά, όπως και τα ιστορικά γεγονότα. Αφανείς ήρωες που ζητούσαν τη δικαίωση βγαίνοντας στο φως».

Στις ρίζες μου που βούτηξαν στην ιστορία

για να είμαι σήμερα ελεύθερη.

Ή σχεδόν ελεύθερη


Πληροφορίες

Εκδόσεις Οξύνοια 

Τηλ.: 23510 79653, 697 4573429 

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατόπιν παραγγελίας, σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image