Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

epm imeramoyeion

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων  Πιερίας και ο ΟΡ.ΦΕ.Ο., διοργανώνουν μουσική-ποιητική βραδιά με έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Αρχαιότητα, την Πέμπτη 18 Μαΐου, ώρα 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Δίου. 

Θα παρουσιαστούν τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου, αποσπάσματα από όπερες και λογοτεχνικά κείμενα ξένων δημιουργών με άμεσες αναφορές στην Μυθολογική και Ιστορική Ελλάδα. Συνθέτες όπως οι Gluck, Schubert, Haendel, Cimarossa, Wolf, Gounod, Berlioz, Offenbach συνδιαλέγονται την Ελληνική Αρχαιότητα με τους Shakespeare, Byron,Goethe, Schiller, Rimbaud, Dante, Ezra Pound κ.α. 

Τραγουδούν οι: Μαρία Στάθη, Μαρία Τσομπανοπούλου του Κυριάκου, Μαρία Τσομπανοπούλου του Χρήστου, Κοσμάς Τσομαπανόπουλος, Θεοδώρα Κρεμύδα, Σοφία Ταφίλη. Απαγγέλουν οι Ηλίας Παπάζογλου και Σοφία Χαραλαμπίδου. Στο πιάνο η Kατερίνα Ελενίδη. Στην καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσικολογική ενημέρωση ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθεια του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το έτος 1977 τη 18 η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Απώτερος στόχος, να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, Πέμπτη 18 Μαΐου, ώρα 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image