Έπαινος για το θεατρικό έργο της Ειρήνης Παπαδοπούλου από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Στο πλαίσιο του 94ου Καλοκαιρίνειου Διαγωνισμού 2015

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου, από την Κατερίνη, απέσπασε έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στα πλαίσια του 94ου  Καλοκαιρίνειου Διαγωνισμού 2015, για το θεατρικό έργο “Ο Εγκέλαδος”.

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας,  ιδρύθηκε το 1965 και ήδη από το 1869/70 εξελισσόταν σε πανελλήνιο πνευματικό κέντρο με πλούσια δράση κορυφαίων εκπροσώπων της πνευματικής, ακαδημαϊκής, πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. Μέλη του υπήρξαν, μεταξύ άλλων, οι: Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος,  Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,  Γεώργιος Βιζυηνός, Κωστής Παλαμάς, Γεώργιος Σουρής, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Στρατής Μυριβήλης , Νικηφόρος Βρεττάκος.

Η απονομή των διακρίσεων έγινε στην αίθουσα του Συλλόγου, στις 27 Σεπτεμβρίου 2016.

Βραβείο απέσπασαν ο Γιώργος Κατσούλας (Αθήνα) με το έργο: «Παραδώστε τους αντιστασιακούς» και ο Άθως Χατζηματθαίου (Κύπρος) για το έργο: «Κραυγή».

Έπαινο απέσπασαν τρεις συγγραφείς: Ειρήνη Παπαδοπούλου (Κατερίνη) για το έργο: «Ο εγκέλαδος». Αντώνιος Ευθυμίου (Μόναχο Γερμανίας) για το έργο: «Ο εκλεκτός του Θεού». Και Παντολέων Φλωρόπουλος (Αγρίνιο) για το έργο: «Ο Καραγκιόζης… Έλληνας».

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν: Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Φ.Σ. Παρνασσός, Μαρία Μαντουβάλου, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και Ελένη Κουντουράκη, Δρ Ν.Ε. Φιλολογίας.

Στα πρακτικά του συλλόγου περιέχεται και η κριτική της επιτροπής για το διακριθέν έργο “Ο Εγκέλαδος”:

“Άκρως επιτυχημένες υπαινικτικές πολιτικές προτάσεις και ζωηροί ενδιαφέροντες διάλογοι. Έχει χαρακτήρα διδακτικό και διαθέτει πλούτο λεκτικό και ιδεολογικό.

Αντλεί την έμπνευσή του από τις σημερινές μνημονιακές πολιτικές πρακτικές των επαχθών φόρων, του ηλεκτρονικού ελέγχου, του συγκεντρωτισμού και της καταρρέουσας κοινωνικοπολιτικής κατάστασης. Πειστικοί ανθρώπινοι χαρακτήρες και τέλος ανατρεπτικό, όπου ο αληθινός ρόλος των προσώπων αποκαλύπτεται παράλληλα με την κορύφωση μιας εφιαλτικής μελλοντικής κοινωνίας ανελευθερίας.”

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου συμμετέχει στην παιδική, ραδιοφωνική εκπομπή “Μουσικό Αερόστατο”, του “Ράδιο Ενημέρωση”.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image