Απαιτούμε να μην φορτωθούν κανένα νέο δάνειο οι δημότες

Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες, ασκώντας μαχητική, ταξική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης και στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των φορέων του μαζικού κινήματος διεκδικεί μέτρα στήριξης των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών που πλήττονται σε συνθήκες  οικονομικής ασφυξίας, ανεργίας, περιστολής αστικών δικαιωμάτων, ξεχαρβαλώματος εργασιακών σχέσεων και χτυπήματος συνδικαλιστικών δημοκρατικών ελευθεριών.

Γι αυτό υπέβαλε ξανά, σε αντίθεση με τη σιωπή των άλλων συνδυασμών, την κατάργηση της αύξησης κατά 20% από τα δημοτικά τέλη, μετά και την ανάληψη των χρεών των δήμων από τη κυβέρνηση, συμφωνά με δήλωση του δημάρχου κ. Κουκοδήμου.

Η ανάληψη των χρεών  των δήμων  από το κράτος ήταν πανελλαδική απαίτηση  της Λαϊκής  Συσπείρωσης μαζί με την ανάγκη να σταματήσει ο ασφυκτικός έλεγχος από το Οικονομικό Παρατηρητήριο για τον ισοσκελισμό των εσόδων –εξόδων με ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης του κράτους προς τους δήμους. Η απάντηση του δήμαρχου ήταν ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο προϋπολογισμός  και ότι θα επισυνάψει ο δήμος δάνειο, μικρότερου ποσού, λόγω χρέους προς την κεντρική διοίκηση.

Απαιτούμε την εδώ και τώρα κατάργηση όλων των αυξήσεων που τέθηκαν με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου και λόγω του μνημονίου που επέβαλαν οι τράπεζες για τη λήψη δανείου. Απαιτούμε να μην φορτωθούν κανένα νέο δάνειο οι δημότες.

Η δημοτική διοίκηση αναγνωρίζοντας το δίκαιο μας για τους επαγγελματίες της εστίασης δέχτηκε την πρόταση μας για τροποποίηση παλιότερης δημοτικής απόφασης που επέβαλε την σύνταξη τοπογραφικού με συντεταγμένες ΕΣΓΑ για την άδεια τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστο χώρο. Ένα μέτρο καθαρά γραφειοκρατικό χωρίς καμιά πρακτική αξία τόσο για τους μηχανικούς, την τεχνική υπηρεσία που επωμίζεται τους ελέγχους αλλά και ένα επιπλέον κόστος για τους επαγγελματίες.

Για το ζήτημα των σχολικών τροχονόμων η δημοτική διοίκηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά το γραπτό ερώτημα που υπέβαλε προς την κεντρική διοίκηση.

Η Λαϊκή Συσπειρώση Πανελλαδικά και το ΚΚΕ στη βουλή δώσανε και δίνουν την μάχη για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους. Συνεχίζουμε για μια ανάσα, για την κάλυψη των συγχρόνων λαϊκών μας αναγκών, για το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης

Νίκος Τσουπέης

Δημοτικός Σύμβουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image
Image