Σε έναν σοβαρό πολιτικό κόσμο, οι πολιτικοί αφουγκράζονται τους πολίτες

icantbreathequote

Σε μια σοβαρή χώρα είναι θεμιτό οι πολίτες να οργανώνονται ακόμη & σε άτυπες συλλογικότητες & να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να απαιτούν την ενημέρωση σε ό,τι τους αφορά, να αναζητούν πληροφορίες. Σε έναν σοβαρό πολιτικό κόσμο, οι πολιτικοί αφουγκράζονται τους πολίτες & ενεργούν για το κοινό συμφέρον με κάθε πρόσφορο μέσο.

Έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα, ικανό να αντιδράσουν οι πολιτικοί του τόπου μας. Ως είθισται, τα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης λειτούργησαν γρήγορα & συνεχίζουν να λειτουργούν παράλληλα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών "I Can't Breathe" ενώ άμεσα ανταποκρίθηκε στην επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής προς τις βουλεύτριες & βουλευτές του νομού, η κ. Σκούφα η οποία & το 2016 είχε ασχοληθεί με το θέμα μας. 

Πρόσφατα ζήτησε και συναντήθηκε με τη ΣΕ και ο επικεφαλής της παράταξης "Κοιτάμε Μπροστά" στην Π.Κ.Μ., κος Γιαννούλης συνοδευόμενος από την κ. Δ. Θωμά, περιφερειακή σύμβουλο η οποία είχε διαφωνήσει, ως μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής, στην έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσε μία από τις επιχειρήσεις που ελέγχονται διαχρονικά για περιβαλλοντικές παραβάσεις στην αντιπλημμυρική τάφρο & την κ. Γν. Χαϊλατζίδου η οποία επίσης, είχε κάνει σχετική καταγγελία ούσα δημοτική σύμβουλος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, εις ώτα μη ακουόντων.

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε ότι, βουλευτές του ΚΚΕ του ν. Θεσσαλονίκης υπέβαλαν ερώτημα στους Υπουργούς Εσωτερικών & Περιβ/ντος, για το τί μέλλει γενέσθαι, για το αν τα πρόστιμα από το 2013 έχουν καταβληθεί και ζητούν τις εκθέσεις ελέγχου.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα:  Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που θίγει το περιβάλλον, την κοινωνία, την υγεία των πολιτών με τη στενή & την ευρεία έννοια του όρου & υποσκάπτει το όποιο όραμα/σχέδιο ανάπτυξης & αναβάθμισης της πόλης... που αποτελούσε όλο το καλοκαίρι θέμα συζήτησης στις γειτονιές, στα καφενεία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης... για το οποίο & ο ίδιος ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αναγνώρισε την ύπαρξή του & την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής του από τις περιφερειακές αρχές... Γιατί; Γιατί μέχρι τώρα, δεν υπήρξε αντίδραση από τους ντόπιους πολιτικούς της κυβέρνησης; Γιατί δεν ενήργησαν με όποιον τρόπο κρίνουν, γιατί μένουν βουβοί;

Περιμένουν να ατονήσει η δυσαρέσκεια του κόσμου όπως μαραίνονται τα φύλλα στα δένδρα από τη γενικευμένη απραξία; Περιμένουν να λειτουργήσει, η παγιωμένη πεποίθηση ότι σε αυτήν τη χώρα τίποτα δεν θα αλλάξει; Περιμένουν αδρανείς απέναντι στη δράση των αντιπολιτευόμενων, να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη, η συνήθης υποψία & γι΄ αυτήν την Ομάδα ότι είναι υποχείριο της αντιπολίτευσης & για την τελευταία ότι "λαϊκίζει";

Μα τότε, & ο υφυπουργός λαΐκιζε στη βουλή πριν έναν μήνα; Δημαγωγούσε ο κ. Ταγαράς, όταν έλεγε ότι, "η κυβέρνηση δια του υφυπουργού της συμμερίζεται την περιβαλλοντική ευαισθησία" της ερωτώσας βουλεύτριας;

Είναι δυνατόν, στις μέρες μας, στην "κοινωνία της πληροφορίας", να επιχειρείται η τακτική του "διαίρει και βασίλευε" κι εμείς να πατάμε την "μπανανόφλουδα"; Όχι, δεν μπορεί! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, η συμπολίτευση, συζητά το πρόβλημα με τον υφυπουργό της & σύντομα η κοινωνία, - αφήστε την Ομάδα, αφήστε τη Συντονιστική Επιτροπή - η κοινωνία "λέγω", θα έχει την ικανοποίηση ότι εισακούεται, ακόμη & στο μεσοδιάστημα των εκλογών. Το θέλουμε & το περιμένουμε!

H Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών  I can't Breathe

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image
Image