Δεν θα επιτρέψουμε το ξερίζωμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

anemogennitriestop

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 14:00 εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, άνθρωποι του Πολιτισμού, της Τέχνης και των Γραμμάτων θα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης για να ενημερώσουν τους διερχόμενους πολίτες για τις συνέπειες της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην καρδιά του Βουνού των Μουσών, μέσα σε παρθένες περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους, σε έναν τόπο με τεράστιο ανεξερεύνητο πολιτισμικό απόθεμα.

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια δε θα πλήξει μόνο το περιβάλλον, τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου μας! Η βιομηχανοποίηση και η υποβάθμιση της περιοχής θα πλήξουν και τον Πολιτισμό μας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον και την τοπική κοινωνία.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε το ξερίζωμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος της Γ. Ολυμπίου, θα εγκατασταθεί η Κοινωνική Κουζίνα του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης από όπου θα προσφέρεται δωρεάν ζεστό τσάι στους διερχόμενους πολίτες. Στη δράση θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε σύλλογο.

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί και πρόσκληση προς όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για συμμετοχή στη δράση του Σαββάτου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Στη δράση του Σαββάτου συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Ενωση Ποντίων Πιερίας

Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Μηλιάς "Αγία Παρασκευή"

Εξωραϊστικός Σύλλογος Καταφυγιωτών «Η Λιάχα»

Εστία Πιερίδων Μουσών

Θέατρο "ΜΩ"

Θέατρο "Πήγασος"

Καπνικός Σταθμός Κατερίνης

Μορφωτική Ενωση Καταφυγιωτών «Το Φλάμπουρο»

Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας

Olympopolis Art Project

Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδημητρινών "Ο Δίας"

Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαφίνας

Σύλλογος Κρητών "Το Ξαθέρι"

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας

Φεστιβάλ Ολύμπου

Χορευτικός Ομιλος Κατερίνης

Οργάνωση: Επιτροπή Πολιτών και Φορέων για την προστασία των Πιερίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Image
Image