Ο Ζήσης Ζάννας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

zanna zisis2023a

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρας της γυναίκας, επισκιάζεται από μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα και στους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και βεβαίως στις μάνες που “ουρλιάζουν “. Στις γυναίκες, τις συζύγους, τις μάνες που χάσανε δικούς τους ανθρώπους στην τραγωδία των Τεμπών. Τιμούμε το διαχρονικό αγώνα των γυναικών για την ισότητα και την κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Είμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου. Παρά την πρόοδο που έχει γίνει, σε μεγάλο μέρος του πλανήτη δεν υφίστανται δικαιώματα γυναικών, αλλά καιστον ανεπτυγμένο κόσμο απαιτούνται τομές και γενναίες πρωτοβουλίες. Τα φαινόμενα της έμφυλης βίας, της κακοποίησης, της ενδοοοκογενειακής βίας, της γυναικοκτονίας παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας.

Διαχρονικά αιτήματα όπως η ίση εργασιακή αμοιβή με αυτή των ανδρών, η δημιουργία υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών για τις εργαζόμενες μητέρες, η δημιουργία δομών υγείας, κοινωνικής φροντίδας γυναικών και δημοσίων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, η ανάπτυξη κουλτούρας σεβασμού του καθε φύλου μέσα απο τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι ώριμα να γίνουν πραγματικότητα.

Τιμούμε την 8 Μάρτη, οι αγώνες του γυναικείου κινήματος συνεχίζονται μέχρι την δικαίωση τους.

ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ

π. Βουλευτής Πιερίας,

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Image
Image