Καίνε τη γη μας στο φευγιό τους!

xailatzidou gnosekl

Η περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου

Τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας δείχνει καθημερινά στην πράξη το πώς εννοεί την ανάπτυξη: ξεπουλώντας σε αμφιλεγόμενους, κρατικοδίαιτους επενδυτές κάθε δημόσιο, κοινό αγαθό, πλιατσικολογώντας κάθε κρατική, παραγωγική υποδομή.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που με τις στιβαρές και ανταγωνιστικές  εργοστασιακές της υποδομές, στήριζε κάποτε την τευτλοπαραγωγή και την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, μεταξύ αυτών και της Πιερίας.

Μέχρι να απαξιωθεί τελείως και να περάσει στα χέρια επιτήδειων ιδιωτών επενδυτών, που εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχουν παράξει ούτε κόκκο ζάχαρης στα εργοστάσιά της,  παρά εισάγουν και εμπορεύονται ζάχαρη από το εξωτερικό. Και δεν έφτανε αυτό, προσπάθησαν και να «σηκώσουν» στα κρυφά τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό του εργοστασίου στο Πλατύ, μια μέρα αφότου το δικαστήριο τους είχε κηρύξει έκπτωτους.

Η περίπτωση της ΕΒΖ είναι ένα από τα πολλά δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης  που η κοινωνία μας βιώνει ως τραγωδία. Και μας ενδιαφέρει πρωτίστως στην Πιερία, γιατί ήταν αιτία να χαθεί μια αγροτική παραγωγή, η παραγωγή τεύτλων, που απέφερε εισοδήματα στον καθημαγμένο από τις οικονομικές κρίσεις και την πρόσφατη επέλαση της ακρίβειας αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί μέχρι και τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές να αφήσει πίσω της καμένη γη. Τρώνε ό,τι προλαβαίνουν. Αλλά, οι μέρες της ασυδοσίας τους έχουν περάσει. Στις 21 του Μάη θα γίνουν παρελθόν, για δει επιτέλους ο τόπος ανάπτυξη, ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η εγγύηση για να ξαναμπεί η Ελλάδα σε τροχιά δίκαιης ανάπτυξης. Για να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν και να εμπορεύονται δίκαια τα προϊόντα τους. Για να υπάρχει ένα κράτος που θα υποστηρίζει και θα ενισχύει τους αγρότες. Ένα κράτος που θα δημιουργεί και θα ανασυστήνει βασικές υποδομές για να αυξάνεται η προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας.

Αυτό σημαίνει δικαιοσύνη παντού, και αυτό για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι μόνο προεκλογική εξαγγελία. Είναι δέσμευση τιμής απέναντι στον ελληνικό λαό, την οποία θα αγωνιστώ προσωπικά να υλοποιήσουμε. Είναι συμβόλαιο αλλαγής, και θα το τιμήσουμε.

Θεοδοσία (Γνωσούλα) Χαϊλατζίδου

υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Image
Image