Menu

Τη «ρητορικά» ερωτήματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Η ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας, η λειτουργία του κτιρίου του πρώην αρχοντικού Τσαλόπουλου, η μέριμνα για τα αδέσποτα της πόλης και η μελέτη στατικότητας του κλειστού κολυμβητηρίου ήταν μερικά από τα ζητήματα που έθεσαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για ερωτήματα που παρέμειναν και αυτή τη φορά χωρίς απάντηση, καθώς απουσία του δημάρχου Σάββα Χιονίδη από τη συνεδρίαση, οι απαντήσεις παραπέμφθηκαν στις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος, αναμένοντας πλέον τις ξερές υπηρεσιακές αναφορές, εντός του χρονικού ορίου των τριάντα ημερών.

Το ζήτημα της μη ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων αλλά και των δημοτών για το τί πρόκειται να γίνει στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη) μετά και την κατεδάφιση του κτιρίου έθεσε η επικεφαλής του συνδυασμού Άλλος Δρόμου Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ξεκίνησε η εκτέλεση εργασιών με απόφαση του δημάρχου χωρίς να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς διαβούλευση και χωρίς μελέτη. Μετά από τέσσερις μήνες συνεχίζονται οι εργασίες κατεδαφίστηκε το κτίριο χωρίς να έχει παρουσιαστεί καμία μελέτη». Η κ. Νταρλαγιάννη ζήτησε ενημέρωση για τα πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και για το πότε θα παρουσιαστεί η μελέτη της ανάπλασης της πλατείας.

Στην ίδια κατεύθυνση η δημοτική σύμβουλος Γνωσούλα Χαϊλατζίδου σημείωσε ότι με διαχρονικές ευθύνες όλων των δημοτικών αρχών ελάχιστα κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία έχουν μείνει στην πόλη και ρώτησε το πότε προτίθεται ο Δήμος Κατερίνης να λειτουργήσει το κτίριο του παλαιού αρχοντικού Τσαλόπουλου και για ποιο σκοπό.

Με αφορμή την επίθεση αδέσποτων σκύλων σε μία γυναίκα που της προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό ο επικεφαλής της Νέας Εποχής Νίκος Μακρίδης έκανε λόγο για αύξηση του αδέσποτων ζώων στην πόλη, ζητώντας να ενημερωθεί για το ποιος είναι αρμόδιος να επιλαμβάνεται των καταγγελιών των πολιτών. Επίσης, ρώτησε πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα, τί κατάσταση υπάρχει σήμερα στο δημοτικό κυνοκομείο και αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι φιλοξενούνται υπεράριθμα σκυλιά.

Στο ίδιο θέμα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φάκας επανάφερε το ερώτημά του που αφορούσε στον έλεγχο από τη δημοτική αρχή των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σε σχέση με το αν τηρούν τη νομοθεσία, βάζοντας μικροτσιπ στον σκύλο τους. Όπως είπε, η δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει ειδικό μητρώο που να γνωρίζει ποια είναι τα δεσποζόμενα σκυλιά της πόλης, καθώς τα περισσότερα αδέσποτα προέρχονται από κάποιους που τα έχουν εγκαταλείψει.

Ένα ζήτημα ρύπανσης σε κανάλι της περιοχής της Ολυμπιακής Ακτής έθεσε ο Νίκος Μακρίδης, μετά από έρευνα που έκανε η τοπική σύμβουλος Λένα Κασιτερίδου. Μάλιστα, για το θέμα έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από πολίτες, ακόμη και από το 2002 και ζήτησε από το Δήμο Κατερίνης να ασχοληθεί με το θέμα, για το οποίο έχει γίνει έκθεση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Πιερίας. Επίσης, ο κ. Μακρίδης αναφέρθηκε και στην ανάγκη στεγανοποίησης των δύο υπόγειων πάρκινγκ του Δήμου και της Δημοτικής Αγοράς.

Την ανάγκη εκπόνησης μελέτης στατικότητας του Κλειστού Κολυμβητηρίου του Β ‘ ΔΑΚ Κατερίνης έθεσε με ερώτημά του ο δημοτικός σύμβουλος του Άλλου Δρόμου Χρήστος Λιανός. Ο κ. Λιανός είπε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014 και με τον Νόμο 4178/2014 υπάρχει απαίτηση έκδοσης άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κολυμβητικών δεξαμενών και υποχρέωση εκπόνηση στατικής μελέτης για αυθαίρετες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε και σε μια σειρά από έγγραφα που αφορούν το κολυμβητήριο και διευκρίνισε ότι το ερώτημά του δεν σχετίζεται με την πρόσφατη ζημιά που προκλήθηκε από τον άνεμο, καθώς ο ίδιος έχει θέσει το θέμα σε παλαιότερες συνεδριάσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.