Menu

Εξοντωτική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου μας

Την έντονη αντίδρασή του για την αύξηση της τιμής των διοδίων στα Μάλγαρα που θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στους πολίτες του Δήμου και θα τους υποχρεώσει να πληρώνουν ένα άδικο τέλος για τις μετακινήσεις του, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, Πρόκειται για εξοντωτική πια επιβάρυνση, μια και οι κάτοικοι του Δήμου μας θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνολικά 5,20 ευρώ (10,40 μετ’ επιστροφής) για διαδρομή 35 περίπου χιλιομέτρων.

Η επιστολή του δημάρχου

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Χρήστο Σπίρτζη

Κύριε Υπουργέ,

Καθώς επίκεινται νέες αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, το οξύ ήδη πρόβλημα των διοδίων στην περιοχή μας επανέρχεται και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς το τίμημα στα διόδια Μαργάρων από 1,20 που είναι σήμερα θα αυξηθεί από 1ης/1/2019 στα 2,98 Ευρώ.

Πρόκειται για εξοντωτική πια επιβάρυνση, μια και οι κάτοικοι του Δήμου μας θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνολικά 5,20 ευρώ (10,40 μετ’ επιστροφής) για διαδρομή 35 περίπου χιλιομέτρων. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής μας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το υπέρογκο τίμημα, καθιστά απαγορευτικές πια και τις πιο αναπόφευκτες μετακινήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη με τη σημερινή κατάσταση πολλοί αδυνατώντας να καταβάλλουν το τίμημα στον «Μολώχ» των διοδίων αποφεύγουν τη νέα εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούν τον παράπλευρο παλαιό δρόμο για τον προορισμό τους.

Το γεγονός αυτό καθιστά «υποχρεωτική» τη διέλευση των αυτοκινήτων μέσω του Αιγινίου, επιβαρύνοντας έτσι το οικιστικό περιβάλλον και την κυκλοφορία του κεντρικού άξονα, συνέπειες αρκετά σοβαρές εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου και της ακαταλληλότητας της οδού. Γνωρίζουμε τις προθέσεις σας για τη γενίκευση της αναλογικής χρέωσης των διοδίων τελών, οι δημότες μας όμως υφίστανται την άδική αυτή χρέωση επί εξαετούς οικονομικής κρίσεως και η ετήσια απώλεια εισοδημάτων για τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιούντες την ΠΑΘΕ ανέρχεται σε υπερβολικά μεγάλο κόστος.

 Ιδιαίτερα οι αγρότες μας που μεταφέρουν τα προϊόντα τους σε τακτική βάση στη Λαχαναγορά της συμπρωτεύουσας, νιώθουν ασφυκτικό τον βρόγχο από τις παράλογες, άδικες και ακατανόητες για την κοινή λογική νέες επιβαρύνσεις, καθώς, επίσης και για τον τουρισμό που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση κατά τους θερινούς μήνες για το Δήμο μας.

Για τους παραπάνω λόγους και η Δημοτική Αρχή θέτει επιτακτικά το ζήτημα ώστε να το αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών της στην απρόσκοπτη χρήση δρόμων που διασφαλίζουν άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης οχημάτων στην Παραλία Κατερίνης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων, εντός πρατηρίου καυσίμων, στο 1ο χιλ. Επαρχιακής οδού Παραλίας -Κατερίνης, στην Παραλία Κατερίνης.

Χαρίλαος Τζαμακλής: Με έργα για τους αγρότες και τους αλιείς

Λήψη μέτρων για την προστασία της καλλιέργειας καστάνου στην Πιερία

«Θερινό σινεμά» από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο δημοτικό πάρκο

Για ακόμα μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό!

Και επίσημα σε λειτουργία μία ακόμη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Κατερίνη

Μία ακόμη δομή δημόσιας υγείας που συμβάλλει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης παραδόθηκε σήμερα επίσημα σε λειτουργία στην πόλη της Κατερίνης. Πρόκειται για την 2η Τοπική Ομάδα...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.