Παραχωρήθηκε στο Δήμο Κατερίνης η έκταση 90 στρεμμάτων πάνω από την υπογειοποίηση

ypogeiopoiis eth

Παραδίδεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Κατερίνης το πάνω μέρος της υπογειοποίησης της εθνικής οδού, μίας έκτασης 90 στρεμμάτων που σύμφωνα με τα σχέδια της δημοτικής αρχής θα μετατραπεί σε έναν χώρο αναψυχής και αθλητισμού.

Βέβαια στο χώρο έχουν ήδη κατασκευαστεί κάποιες αθλητικές υποδομές από την εταιρία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, όμως το σχέδιο της οριστικής ανάπλασης δεν προχώρησε, καθώς ο Δήμος δεν είχε έως σήμερα το δικαίωμα να παρέμβει μέσα στην έκταση, ούτε για να καθαρίσει τα χόρτα.

Την ανακοίνωση της παραχώρησης έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, σημειώνοντας πως μετά από πολλές προσπάθειες και με γραφειοκρατικές διαδικασίες που ξεπεράστηκαν τελικώς και αποφασίστηκε στη σύναψη της παραχώρησης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος υπέγραψε επιτόπου, πάνω στο έδρανο του δημοτικού συμβουλίου τα έγγραφα της διοικητικής παραλαβής. Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος θα προχωρήσει στην ηλεκτροδότηση και στην άρδευση του χώρου ώστε να γίνουν και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένας προσβάσιμος και καλαίσθητος χώρος.

Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση της έκτασης πάνω από την υπογειοποίηση της εθνικής οδού και η ανάπλασή της σχεδιάζεται από το Δήμο Κατερίνης για περισσότερο από δέκα χρόνια με στόχο να λειτουργήσει ως ένα χώρος που θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες του Δήμου, αλλά θα προσελκύει και τους διερχόμενους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό για να κάνουν στάση στην πόλη μας.

«Είναι ένας χώρος ιδιαίτερα χρήσιμος και θα δώσει και μία αναπτυξιακή διάσταση στις γύρω γειτονιές, καθώς η Κατερίνη έχει το πλεονέκτημα να περνά η εθνική οδός μέσα από τα σπλάχνα της», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ