Εγκρίθηκε ο κανονισμός ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για την πλατεία Δημοκρατίας

pldimokratiastr

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης ο κανονισμός λειτουργίας της νέας πλατείας Δημοκρατίας, ο οποίος ορίζει κυρίως τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αν και τα τραπεζάκια έχουν καιρό που έχουν κάνει την εμφάνισή τους μόλις το βράδυ της Πέμπτης, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τους όρους που θα πρέπει να τοποθετηθούν σε κάθε σημείο της πλατείας αλλά και στα απέναντι πεζοδρόμια.

Αναλυτικότερα, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα γίνεται από το ρείθρο του πεζοδρομίου και προς το κατάστημα, αφήνοντας έναν διάδρομο τουλάχιστον 1,80μ. ενδιάμεσα για τη διέλευση των πεζών. Αυτός ο κανόνας τροποποιείται για το χώρο από την οδό Σολωμού έως την οδό 25ης Μαρτίου, καθώς εκεί υπάρχει στροφή που χρησιμοποιούν και τα λεωφορεία. Σε εκείνο το σημείο, η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επιτρέπεται στην πρόσοψη του καταστήματος και για πλάτος 1,5μ.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται επί της οδού Δ. Αρεοπαγίτου η ανάπτυξη επιτρέπεται σε κάθε κατάστημα που βρίσκεται απέναντι από τον χώρο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάστημα μπορεί το χώρο να τον χρησιμοποιήσει κάποιο από τα παρακείμενα καταστήματα.

Στην οδό 25ης Μαρτίου, η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων προβλέπεται πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά από τα καταστήματα και όχι στο χώρο της πλατείας. Για αυτό τον λόγο έχει γίνει και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου. Τα τραπεζάκια εδώ θα μπουν από το κράσπεδο και προς το κατάστημα, έτσι ώστε να αφήνεται ελεύθερος χώρος για τη διέλευση των πεζών, τουλάχιστον 2 μέτρων.

Στο νότιο πεζόδρομο που βρίσκεται πάνω στην πλατεία, μπροστά από το κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους επί της πλατείας, όπως και πάνω στον πεζόδρομο, στην πρόσοψη των καταστημάτων, αφήνοντας ελεύθερο χώρο πλάτους τουλάχιστον 3,20 μέτρων, για τη διέλευση πεζών και οχημάτων τροφοδοσίας και έκτακτης ανάγκης.

Στον ανατολικό πεζόδρομο έως τη συμβολή με το πάρκινγκ επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους επί της πλατείας απέναντι από το κατάστημα. Επίσης, επιτρέπεται στην πρόσοψη του καταστήματος αφήνοντας χώρο τουλάχιστον 3,20 μέτρων.

Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Μ. Κοϊδάκη. Τραπεζοκαθίσματα μπορούν επίσης να αναπτύξουν τα καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού Τ. Τερζοπούλου γύρω από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης

Όσον αφορά στις τιμές ενοικίασης των χώρων για τα καταστήματα που αναπτύσσουν πάνω στο χώρο της πλατείας θα πληρώσουν 120€ ανά τ.μ. και στα πεζοδρόμια (Δ. Αρεοπαγίου – 25ης Μαρτίου) 60€ ανά τ.μ.

Στον κανονισμό περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν στο πώς θα πρέπει να γίνονται οι κατασκευές στους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς βασικό είναι ότι δεν επιτρέπονται οι σταθερές και μόνιμες κατασκευές, τα διαφημιστικά μηνύματα και η επιλογή των χρωμάτων και του υλικού για τις τέντες σκίασης θα γίνεται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.

Στις γενικές διατάξεις περιλαμβάνονται και κανονισμοί που αφορούν στην εναπόθεση των απορριμμάτων και στην τροφοδοσία των καταστημάτων. Επίσης, ορίζεται ότι η παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία θα κλείνει στις 11:00 το βράδυ για λόγους ασφάλειας του χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ