Menu

Θανάσης Λιακόπουλος: «Είμαστε η νέα πλειοψηφία στο Δήμο της Κατερίνης»

liakopoulos egk3

«Είμαστε η νέα πλειοψηφία στο Δήμο της Κατερίνης, είμαστε η νέα δύναμη που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος, στην ομιλία του το απόγευμα της Παρασκευής, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού του που έχουν να κάνουν με μειώσεις δημοτικών τελών στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος της Κατερίνης με προϋπόθεση την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τη δημιουργία μίας πόλης φιλική στα άτομα με αναπηρία, αλλαγές στο κυκλοφοριακό, καθώς και στη δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Βασικό μάλιστα στοιχείο της ομιλίας του ήταν και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, με βάση την εξαγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε όταν αν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση, από το 2021 ο ΕΝΦΙΑ θα περάσει στους Δήμους και θα εισπράττεται από αυτούς.  «Όταν έχουμε σημεία του Δήμου μας που δεν προσφέρουμε στους δημότες αυτό που δικαιούνται, δεν μπορούμε να τους καλούμε να πληρώσουν μεγάλους φόρους», είπε ο Θανάσης Λιακόπουλος και πρότεινε 30% μείωση για τα χωριά με προβλήματα υποδομών,  60% μείωση για τα χωράφια στα οποία ο Δήμος δεν έχει λύσει το πρόβλημα άρδευσής τους και 90% μείωση για τα χωράφια στα οποία ο Δήμος δεν έχει λύσει το πρόβλημα πρόσβασης των ιδιοκτητών τους σε αυτά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα της στάθμευσης αναφέροντας την ανάγκη κατασκευής πάρκινγκ. «Δεν εισακουστήκαμε στην πρότασή μας για κατασκευή υπογείου πάρκιγκ στην Πλατεία Ευκαρπίδη. Η απερχόμενη δημοτική αρχή βιάστηκε να τελειώσει την ανάπλασή της για προεκλογικούς λόγους. Εμείς θα επιστρέψουμε στο πρόβλημα και θα δημοπρατήσουμε πολυόροφο υπόγειο πάρκιγκ, με πρίζες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάθε του θέση. Επίσης, εκτός από τη λειτουργία περιφερειακών πάρκιγκ σε στρατηγικά σημεία και σύνδεσή τους με το κέντρο της πόλης, θα αποκαταστήσουμε τις θέσεις που έχουν χαθεί και θα καθιερώσουμε τον κανόνα: Δημιουργία 3 νέων θέσεων στάθμευσης για κάθε μία που θα χάνεται», είπε μεταξύ άλλων.

Θα εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό νόμο

Ο Θανάσης Λιακόπουλος πήρε ξεκάθαρη θέση στο θέμα του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους: «Θα σταματήσουμε τη σημερινή κατάσταση, εφαρμόζοντας τον νόμο, αλλά με δίκαιους ελέγχους προς όλους. Επειδή τα μαγαζιά μας θα έχουν κάποια απώλεια εισοδήματος λόγω της εφαρμογής του μέτρου, θα εφαρμόσουμε γενική μείωση 30% των δημοτικών τελών σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα όρια του Δήμου μας». 

Ακόμη αναφέρθηκε στην πρόταση για επένδυση του Δήμου Κατερίνης σε μονάδα Βιοαερίου: «Θα συλλέγουμε τα λύματα από όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και τους παραγωγούς τροφίμων. Έτσι αυτοί θα αποφύγουν περιβαλλοντικά πρόστιμα και θα είναι περιβαλλοντικά νόμιμοι. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψουμε το περιβάλλον και τη θάλασσά μας. Αλλά παράλληλα αυτά τα λύματα θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για τη λειτουργία της μονάδας Βιοαερίου, η οποία θα προσφέρει έσοδα άνω των 3.000.000 Ευρώ τον χρόνο για τον Δήμο μας. Τα έσοδα αυτά θα διατίθενται στο σύνολό τους σε έργα υποδομών που τόσο έχουμε ανάγκη».

Μιλώντας για την πρόταση του συνδυασμού του για την αξιοποίηση της έκτασης στην Ολυμπιακή Ακτή, τόνισε ότι είναι αντίθετος στην πρόθεση της σημερινής διοίκησης να κόψει τα οικόπεδα της Ολυμπιακής Ακτής σε μικρά κομμάτια για βίλες. «Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή την πρακτική και προτείνουμε: Διεθνή διαγωνισμό για να προσελκύσουμε 10 μεγάλες 5στερες ξενοδοχειακές μονάδες στην ίδια έκταση. Αυτές θα δημιουργήσουν άμεσα 3.000 νέες θέσεις εργασίας και άλλες 3.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο μας, για πάντα. Γιατί να δεχτούμε 100 – 200 θέσεις για 2 χρόνια, αντί για 6.000 θέσεις για πάντα;»

Τέλος πρότεινε, τη μονοδρόμηση συγκεκριμένων οδών στις συνοικίες της πόλης, μεγάλωμα των πεζοδρομίων, λωρίδα κίνησης των ποδηλάτων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε εργασιακούς χώρους

Την Παρασκευή 29 Μάρτη,  κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Νίκο Τσουπέη, πραγματοποίησε περιοδεία στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας όπου εκεί έγινε συζήτηση με...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.