Menu

Ενημερωτικές εκδηλώσεις της Πιερικής Αναπτυξιακής για τα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα του Leader

pierikileadesekd1

Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ,στο πλαίσιο δημοσιοποίησης της πρώτης πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων για έργα ιδιωτικού ενδιαφέροντος στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, διοργάνωσε ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, παρουσιάστηκαν στους κατοίκους της βόρειας Πιερίας τα βασικά χαρακτηριστικά του τοπικού προγράμματος της Πιερικής Αναπτυξιακής, το περιεχόμενο των δράσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων στήριξης, οι επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και οι πιο σημαντικές υποχρεώσεις των δικαιούχων κατά την υποβολή.

Στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε κλαδική ενημέρωση επαγγελματιών του τουρισμού και συγκεκριμένα στους τομείς της κατάλυσης, της εστίασης και των υπηρεσιών.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 9 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προλόγισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. κα Σοφία Μαυρίδου.

Η κα Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο πρόγραμμα Leader, για την ανάπτυξη  μονάδων  οι οποίες θα προσφέρουν  τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της δημιουργίας ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας παράλληλα ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής.

«Η Πιερία άλλωστε είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Έχουμε την τύχη να διαβιούμε υπό τη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, του Ολύμπου, σε συνδυασμό με τις ακτές μας που είναι μοναδικές, τόσο για τη μεγάλη έκτασή τους, όσο και για την ποικιλομορφία των διακοπών που προσφέρουν. Η Πιερία έχει τη δυναμική να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου»,  δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Μαυρίδου.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος προγραμμάτων της Πιερικής Αναπτυξιακής κ. Ζαπουνίδης Κώστας ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή και τους στόχους του προγράμματος για τον τομέα του Τουρισμού. Παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του προγράμματος, η περιοχή εφαρμογής, οι δικαιούχοι και τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε δράσης.

Μετά το πέρας  και των δύο εκδηλώσεων, ακολούθησε συζήτηση και  εκφράστηκαν απορίες οι οποίες αναλύθηκαν από τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ενώ η διοργάνωση ανάλογων ενημερωτικών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης οχημάτων στην Παραλία Κατερίνης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων, εντός πρατηρίου καυσίμων, στο 1ο χιλ. Επαρχιακής οδού Παραλίας -Κατερίνης, στην Παραλία Κατερίνης.

Χαρίλαος Τζαμακλής: Με έργα για τους αγρότες και τους αλιείς

Λήψη μέτρων για την προστασία της καλλιέργειας καστάνου στην Πιερία

«Θερινό σινεμά» από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο δημοτικό πάρκο

Για ακόμα μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό!

Και επίσημα σε λειτουργία μία ακόμη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Κατερίνη

Μία ακόμη δομή δημόσιας υγείας που συμβάλλει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης παραδόθηκε σήμερα επίσημα σε λειτουργία στην πόλη της Κατερίνης. Πρόκειται για την 2η Τοπική Ομάδα...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.