Menu

Λίτσα Αμμανατίδου: «Ο θυμός μας θα πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής»

amanatidoulae1

Περιοδεία στην Πιερία και συγκεκριμένα στη Λεπτοκαρυά, στον Μακρύγιαλο στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη πραγματοποίησε τη Δευτέρα, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Λίτσα Αμμανατίδου, συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη του κόμματος.

Μετά την περιοδεία και τις επαφές που έκανε στο νομό μας η κ. Αμμανατίδου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις και στις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Ενότητας για μια ανατροπή των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο θυμός μας θα πρέπει να γίνει μία δύναμη ανατροπής. Είμαστε εμείς οι βουλευτές που καταψηφίσαμε το τρίτο μνημόνιο, μετά και το ΟΧΙ του 62% που έγινε την επόμενη ημερά ΝΑΙ και ο Αλέξης Τσίπρας οδηγήθηκε σε συμφωνία με πολύ σκληρούς όρους για την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αμμανατίδου ανέφερε ότι η Λαϊκή Ενότητα  μπορεί να παρέμεινε εκτός βουλής, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τα στελέχη της από την κινηματική τους δράση, ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών, του ΟΣΕ και για την προστασία όσων θα πρέπει να έχει μία χώρα για να διατηρήσει την εθνική της ανεξαρτησία.

Μιλώντας για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακολούθησε τις ίδιες πολιτικές που εφάρμοσε πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους δανειστές, για ένα χρέος που δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί από τον ελληνικό λαό. Ακόμη, είπε ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, ενώ υπάρχουν χρήματα για τις τράπεζες και για τους δανειστές και υποστήριξε ότι τα υπερπλεονάσματα είναι ματωμένα και βγαίνουν από τις περικοπές στη δημόσια υγεία και παιδεία και από ένα κουτσουρεμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα μπορούσε σε άλλη περίπτωση να στηρίξει τον παραγωγικό κλάδο και τις επιχειρήσεις.

«Μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και ο κόσμος μπορεί να καταλάβει το λάθος που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015 και να επανορθώσει και να πει ότι η Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής πρέπει να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα και ενισχυμένη», τόνισε. Αυτό, πρόσθεσε θα δώσει και μία ώθηση για τις εθνικές εκλογές, όποτε και αυτές αν γίνουν.

Αναφερόμενη στην συντηρητικοποίηση της Ε.Ε. υπογράμμισε ότι με την ανυπότακτη Αριστερά στην Ευρώπη θα μπορεί να υπάρχει ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι σε αυτή την αυταρχική και συντηρητική Ε.Ε., η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της λιτότητας και της φτωχοποίησης των λαών, όπου εκεί βρίσκει χώρο η ακροδεξιά και συνεχώς ανεβαίνει.

Επιπλέον, μίλησε και για λανθασμένη διαχείριση του προσφυγικού, λέγοντας ότι έχουμε μία Ευρώπη φρούριο και μία Ελλάδα όπου με τις πολιτικές της Ε.Ε. έχει γίνει μία «φυλακή των ανθρώπινων ψυχών». «Εμείς λέμε να ανοίξουν τα σύνορα και να βρουν αυτοί οι άνθρωποι τους δικούς τους στην Ε.Ε., καθώς έχουν δοθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, όμως τα προσφυγικά ρεύματα που έχουν φτάσει εδώ δεν έχουν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης.

Τέλος, αναφερόμενη στην παρουσία του ΝΑΤΟ είπε ότι «έχουμε μία ιμπεριαλιστική Ευρώπη σε συνεργασία με της ΗΠΑ που έχει επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να εγκατασταθεί στα νότια Βαλκάνια, ενώ σημείωσε ότι για τη Λαϊκή Ενότητα η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική, διότι εμπεριέχει το ιμπεριαλιστικό στοιχείο και για αυτό όπως είπε «είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία για τις συγκεκριμένους λόγους και χαρακτηριστικά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Βόρεια Πιερία

Οι  Κομματικές Οργανώσεις  Βάσης του ΚΚΕ στη βόρεια Πιερία, συνεχίζουν την πορεία τους ενημερώνοντας  τους κατοίκους των χωριών για τον εκλογικό στόχο του κόμματος ο οποίος είναι ισχυρό ΚΚΕ για...

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για τις εθνικές εκλογές

Η συνεδρίαση  της  Διακομματικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Κατερίνης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 07ης Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την...

20 χρόνια Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

«ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ  για τον Δημήτρη Κυριακού» - Ένα χρόνο μετά  - Καλεσμένος καλλιτέχνης ο Λάκης Χαλκιάς  

Συμμαχία των πολλών για την προστασία του κοινωνικού κράτους

Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του κοινωνικού κράτους, την έξοδο από τη μνημονική επιτροπεία και τη λιτότητα, αλλά και τη στήριξη της...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.