Menu

Δώδεκα δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras kep

Ένα συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη τετραετία (2019-2023) παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντας την προεκλογική περίοδο. Στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πήρε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους ομιλητές για να «ξεδιπλώσει» ένα πρόγραμμα «ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο», για πρώτη φορά «χωρίς μνημόνια και αυστηρή επιτροπεία».

Στο βήμα δίπλα στον πρωθυπουργό βρέθηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και ο Νάσος Ηλιόπουλος με τον Αλ. Τσίπρα να εκφράζει την ικανοποίησή του που δεν ήταν μόνος στο πάνελ και πλαισιωνόταν από τα στελέχη του που προηγήθηκαν παρουσιάζοντας μάλιστα τμήματα του κυβερνητικού προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε τις δώδεκα δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία.

Στις βασικές δεσμεύσεις περιλαμβάνεται ο στόχος για 500.000 νέες και ποιοτικές δουλειές, «ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία», αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, μόνιμες προσλήψεις 10.000 ατόμων στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία, θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Επιπλέον, κεντρική θέση στο σχέδιο για την ανάπτυξη, κατέχει η Πράσινη Ανάπτυξη (32% παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση έως το 2030) καθώς επίσης και οι επενδύσεις με στόχο τον διπλασιασμό Ξένων Άμεσων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ έως το 2025. Στους βασικούς στόχους είναι επίσης η μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20% και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στις 12 βασικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συγκαταλέγονται τέλος, το πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο και ο πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.
«Έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσία του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα που θα το εγκρίνει ο ελληνικός λαός και θα εφαρμοστεί από την επόμενη μέρα» σημείωσε εκφράζοντας παράλληλα την πίστη ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε» για «μια Ελλάδα όχι για τους λίγους και τους εκλεκτούς αλλά για τους αδικημένους και όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα».

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως καταλαβαίνει «την κόπωση, το θυμό των ανθρώπων που έβαλαν πλάτη» καλώντας τους παράλληλα «να αναρωτηθούν αν άξιζε τον κόπο να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση». Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσες πως η χώρα «δεν μετατράπηκε σε Παράδεισο» και έδωσε το έναυσμα για «ένα ιστορικό βήμα» που θα κρίνει εάν η Ελλάδα «φτερουγίσει για να πετάξει ή θα γυρίσει πίσω στα μνημονιακά χρόνια».

Θέτοντας το δίλημμα: «Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα τη δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν» κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει την απάντηση και προκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να μιλήσουν «όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα».

πηγή: efsyn

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Βόρεια Πιερία

Οι  Κομματικές Οργανώσεις  Βάσης του ΚΚΕ στη βόρεια Πιερία, συνεχίζουν την πορεία τους ενημερώνοντας  τους κατοίκους των χωριών για τον εκλογικό στόχο του κόμματος ο οποίος είναι ισχυρό ΚΚΕ για...

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για τις εθνικές εκλογές

Η συνεδρίαση  της  Διακομματικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Κατερίνης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 07ης Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την...

20 χρόνια Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

«ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ  για τον Δημήτρη Κυριακού» - Ένα χρόνο μετά  - Καλεσμένος καλλιτέχνης ο Λάκης Χαλκιάς  

Συμμαχία των πολλών για την προστασία του κοινωνικού κράτους

Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του κοινωνικού κράτους, την έξοδο από τη μνημονική επιτροπεία και τη λιτότητα, αλλά και τη στήριξη της...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.