Menu

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Πιερίας: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου»

ekavΜε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Τζανετή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας αναφέρονται στην έλλειψη ασθενοφόρων από το στόλο της τοπικής υπηρεσίας.

Μάλιστα, την επιστολή κοινοποιούν και στον βουλευτή Πιερίας Στέργιο Καστόρη, καθώς μετά από συνάντησή τους τους μετέφερε ότι υπάρχει δέσμευση του προέδρου για αποστολή τριών νέων ασθενοφόρων στην Πιερία.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής των εργαζομένων

ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ κ.Τζανετή Παναγιώτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτή Πιερίας κ.Καστόρη Αστέριο
Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.
Μέλη του Σωματείου
ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κ. Πρόεδρε, στις 02\04\19 επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ Πιερίας ο βουλευτής του νομού κ. Καστόρης ο οποίος μεταξύ άλλων μετέφερε στους διασώστες του ΕΚΑΒ τις δεσμεύσεις σας μετά την συνάντηση που είχε μαζί σας, για ενίσχυση προσωπικού και ανανέωση του στόλου. Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε το γραφείο του βουλευτή αναφέρει μεταξύ άλλων :

“Ο κ. Καστόρης μετέφερε στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Κατερίνης τις πληροφορίες, αλλά και τις δεσμεύσεις του κ. Τζανετή για την ενίσχυση της Πιερίας τόσο με προσωπικό όσο και με ασθενοφόρα. αναμένεται να προστεθούν σύντομα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Πιερίας άλλα 2 άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο πρόγραμμα απασχόλησης αδειούχων, ένα πρόγραμμα στήριξης περιοχών που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες λόγω τουρισμού. Αναφορικά με τον στόλο των ασθενοφόρων, ο οποίος είναι πράγματι απαρχαιωμένος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε για την αποστολή 3 νέων ασθενοφόρων.”

Την Δευτέρα 15/04/2019 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. Του Σωματείου μας συναντήθηκε μαζί σας, στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωση σας για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας μας.

Αρχικά αναλύσαμε το μείζον πρόβλημα της ακαταλληλότητας του απαρχαιωμένου στόλου των οχημάτων ασθενοφόρων που διαθέτει το ΕΚΑΒ Πιερίας και την αναγκαιότητα αντικατάστασής του. Από τη μεριά σας δεσμευτήκατε ότι άμεσα θα ενισχυθούμε με τρία οχήματα ώστε να μειωθεί το πρόβλημα εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου και ότι ο τομέας μας θα ενισχυθεί κατά προτεραιότητα με νέα ασθενοφόρα από τον διαγωνισμό που ήδη είναι σε εξέλιξη. Επίσης ήσασταν θετικός ώστε να βρεθεί λύση για την καθαριότητα απολύμανση των ασθενοφόρων. Επίσης αναφορά έγινε για το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ Πιερίας και τις ανάγκες για την ευρύτερη στελέχωση του. Δέσμευση σας η ενίσχυση του τομέα με επικουρικό προσωπικό και ένταξη του ΕΚΑΒ Πιερίας στο πρόγραμμα απασχόλησης αδειούχων την καλοκαιρινή περίοδο.

Στις 07\05\19 ένα τραγικό περιστατικό, το οποίο και έλαβε διαστάσεις πανελλαδικής εμβέλειας, έλαβε χώρα κατά την πρωινή βάρδια στο ΕΚΑΒ Πιερίας με παραλίγο θύματα Διασώστες εν ώρα υπηρεσίας. Σε ασθενοφόρο που κινούνταν στο Εθνικό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Αθηνών με ταχύτητα περίπου 100 χλμ\ωρα διαλύθηκε στην κυριολεξία το μπροστινό αριστερό ελαστικό. Η εμπειρία και η ψυχραιμία των Διασωστών ήταν ο λόγος που αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο.

Μέχρι σήμερα τι έχει γίνει άπο τις παραπάνω δεσμεύσεις και ανακοινώσεις;

Παραλάβαμε 1 ένα σχετικά καινούργιο ασθενοφόρο 2 ετών με 80.000χλμ και ένα 12 ετών με 350.000χλμ.

Κανένας συμβασιούχος και επικουρικός Διασώστης δεν ήρθε να ενισχύσει το νομό Πιερίας.

Ο τομέας μας δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα αδειούχων την καλοκαιρινή περίοδο, απεναντίας εγκρίθηκαν 2μηνες μετακινήσεις Διασωστών του τομέα για ενίσχυση άλλων τουριστικών τομέων και όχι μόνο.

Όσο για την απολύμανση, καθαριότητα των ασθενοφόρων οχημάτων καμία εξέλιξη.

Για μια ακόμη φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου η οποία έχει ξεκινήσει.

Προτίθεστε να ενισχύσετε με επιπλέον ασφαλή και αξιόπιστα οχήματα ασθενοφόρα καθώς και με ανθρώπινο δυναμικό, ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, άμεσα το νομό μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις συνεχείς αυξανόμενες ανάγκες η για ακόμη μία φορά η εγκατάλειψη και η αδιαφορία θα επισκιάσει το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι Διασώστες του νομού στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα;

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    

Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                                                            

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Βόρεια Πιερία

Οι  Κομματικές Οργανώσεις  Βάσης του ΚΚΕ στη βόρεια Πιερία, συνεχίζουν την πορεία τους ενημερώνοντας  τους κατοίκους των χωριών για τον εκλογικό στόχο του κόμματος ο οποίος είναι ισχυρό ΚΚΕ για...

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για τις εθνικές εκλογές

Η συνεδρίαση  της  Διακομματικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Κατερίνης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 07ης Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την...

20 χρόνια Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

«ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ  για τον Δημήτρη Κυριακού» - Ένα χρόνο μετά  - Καλεσμένος καλλιτέχνης ο Λάκης Χαλκιάς  

Συμμαχία των πολλών για την προστασία του κοινωνικού κράτους

Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του κοινωνικού κράτους, την έξοδο από τη μνημονική επιτροπεία και τη λιτότητα, αλλά και τη στήριξη της...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.