Menu

Συμμαχία των πολλών για την προστασία του κοινωνικού κράτους

syrixzapsif3

Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του κοινωνικού κράτους, την έξοδο από τη μνημονική επιτροπεία και τη λιτότητα, αλλά και τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, ανέδειξαν οι υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε παρουσιάστηκαν τα βιογραφικά των  υποψηφίων και οι υποψήφιοι βουλευτές απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το ποιο είναι το κυρίαρχο ζήτημα σε αυτές τις εκλογές.

Διαβάστε τα βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων βουλευτών Πιερίας εδώ

Ρούλα Αρίση:

«Καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο το κοινωνικό κράτος»

Το ζήτημα της καθημερινότητας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στις επιλογές των πολιτών σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, υποστήριξε στην τοποθέτησή της η Ρούλα Αρίση, προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι το Μακεδονικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες, οι αντιδράσεις έχουν αμβλυνθεί τον τελευταίο καιρό.

«Ξέρω πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να έχουν ένα επίπεδο αξιοπρέπειας, να μπορούν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, να μπορούν να πάνε σε ένα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα στοιχειώδη. Ορισμένα πράγματα βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο από εκείνο που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Και αφού διασφάλισε τα στοιχειώδη για τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου,  ήρθε η ώρα να το κάνει για όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Αρίση, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξανά κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του, ώστε η κοινωνική πλειοψηφία των πολιτών να κερδίσει τα μέγιστα.

«Θα στηρίξω απόλυτα μία κυβέρνηση που σε δύσκολες συνθήκες επιτροπείας κατάφερε να κρατήσει όρθιο το κοινωνικό κράτος, να ξεχρεώσει τα νοσοκομεία που πλέον έχουν ενεργητικό και όχι παθητικό. Να βοηθήσει τη νεολαία, να αυξήσει έστω και σε μικρό ποσοστό τον κατώτατο μισθό» είπε η κ. Αρίση.

Διονύσης Ζαρώτης:

«Δεν θέλουμε να χαθούν όσα κερδήθηκαν αυτά τα χρόνια»

«Αυτό που απασχολεί τον κόσμο κρίνοντας από την καθημερινή επαφή μαζί του είναι το άγχος για την επιβίωσή του», τόνισε ο Διονύσης Ζαρώτης, προσθέτοντας ότι κύριο θέμα για τους πολίτες είναι αν θα παραμείνει στην εξουσία μία φιλεργατική κυβέρνηση που εδραίωσε ξανά το κράτος δικαίου και το κράτος πρόνοιας, μετά την πολυετή κρίση που ζήσαμε.

Ο κ. Ζαρώτης πρόσθεσε ότι ζητούμενο για τον κόσμο είναι να μπορεί να έχει διασφαλισμένα μεροκάματα και μηνιάτικα, να μπορεί να καταφεύγει στους κρατικούς θεσμούς και τους εποπτικούς φορείς της αγοράς ώστε να βρίσκει το δίκιο του, να ξέρει ότι έχει μία κυβέρνηση συμπαραστάτη και να μη φοβάται ότι θα υπάρχει μία ελεύθερη αγορά χωρίς κανόνες, κάτι που ευαγγελίζεται η παράταξη της ΝΔ.

Μάλιστα, ο Διονύσης Ζαρώτης, που είναι μόλις 33 ετών, ανέφερε ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας», τον αγγίζει διπλά, καθώς είναι ένας νέος άνθρωπος που θέλει να ζήσει στον τόπο του και να κάνει οικογένεια εδώ, που έζησε την εργασιακή ανασφάλεια αλλά και εκμετάλλευση, σε μια εποχή κρίσης.

«Προφανώς και η γενιά μας καλείται να δώσει αυτή τη μάχη για τα επόμενα χρόνια. Αν έχουμε αυτή την παλινόρθωση θα έχουμε οπισθοδρόμηση. Δεν θέλουμε να χαθούν όσα κερδήθηκαν αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Στέργιος Καστόρης:

«Θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιό πολιτικό σχέδιο θα διακυβερνηθεί η χώρα»

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέργιος Καστόρης, «είναι αν θα συνεχίσει αυτή η πολιτική συνέχισης της ελάφρυνσης όσων πλήρωσαν περισσότερα στην κρίση για να βγούμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και μία πολιτική που θα μας οδηγήσει σε μία δίκαιη ανάπτυξη ή αν θα έρθει μία άλλη κυβέρνηση που θα ισοπεδώσει όσα με τόσο κόπο κατάκτησε ο λαός μας και θα καταργήσει κοινωνικά δικαιώματα και θα γυρίσει την ιστορία πίσω».

Αυτές οι εκλογές είπε ο κ. Καστόρης είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων χρόνων γιατί θα εκλεγεί μία κυβέρνηση που θα είναι καθοριστική για το μέλλον των πολιτών. «Θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιό πολιτικό σχέδιο θα διακυβερνηθεί η χώρα. Ο ένας δρόμος είναι της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας, της διαφάνειας, της δημοκρατίας της αλληλεγγύης, ο δρόμος που σταματά τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη χώρα μας. Και το άλλο πολιτικό σχέδιο της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας, όπως φαίνεται από το πρόγραμμα της ΝΔ, που θα ενισχύσει περισσότερο τους έχοντες και κατέχοντες, θα ενισχύει την «επιχειρηματικότητα» και θα οδηγήσει στην ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ακόμη, σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το δρόμο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι μπορεί να αναστραφεί πλήρως το πολιτικό κλίμα, ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπέττυ Σκούφα:

«Αποφασίζουμε για το αν θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος προστασίας»

Τη σημασία του να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, ανέφερε η Μπέττυ Σκούφα, η οποία είπε ότι η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει αυξημένο βαθμό ελευθερίας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον καθορισμό της εθνικής πολιτικής σε όλους τους τομείς.

Η κ. Σκούφα σημείωσε ότι για πρώτη φορά από το 2017 η εθνική οικονομία έχει ανάπτυξη και όχι ύφεση, όπως είχε τα προηγούμενα χρόνια από τις άλλες κυβερνήσεις και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το πρόγραμμά της όχι μόνο δεν είναι κοστολογημένο, αλλά είναι και κρυφό. «Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές κατά 9%, αυτό σημαίνει απώλεια εσόδων από το κράτος 1,5 δις €, που για να τα βρει, θα το κόψει από αλλού, από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, όπως τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όπως είπε επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χάθηκαν 1 εκ. θέσεις εργασίας, ενώ  δημιουργήθηκαν 360.000 θέσεις εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν για τη ζωή τους, δηλαδή για το αν θέλουν ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια υγεία και παιδεία, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην ενέργεια, φοροαπαλλαγές για τους αγρότες κ.α. «Αν θέλουν να έχουν ένα κοινωνικό κράτος προστασίας ή αντίθετα να γίνουν βορά στον νεοφιλελευθερισμό», είπε η κ. Σκούφα.

Χάρης Τζαμακλής:

«Καλούμε τους Έλληνες να ψηφίσουν με μνήμη και κρίση»

«Καλούμε τους Έλληνες να ψηφίσουν με μνήμη και κρίση. Να θυμηθούν ποιοι έφεραν την κρίση, ποιοι ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία, ποιοι διόγκωσαν το χρέος, ποια κόμματα οφείλουν πάνω από 400 εκ. ευρώ και ποιων κομμάτων τα στελέχη βρίσκονται στη φυλακή ή στον προθάλαμο του εισαγγελέα», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο κ. Χάρης Τζαμακλής.

Ο κ. Τζαμακλής υποστήριξε ότι σήμερα, έχουμε έναν ιδιότυπο διπολισμό. «Από τη μια είμαστε εμείς που εκπροσωπούμε τον κόσμο της εργασίας και από την άλλη η ΝΔ που εκπροσωπεί τον κόσμο των λίγων, το μεγάλο πλούτο και τις ελίτ», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι πλέον οι πολίτες θα αντιληφθούν αυτή τη διαφορά.

«Το σύνθημα «Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» εκφράζει αυτό που πραγματικά επιδιώκουμε. Στις ευρωεκλογές ο κόσμος ψήφισε με μια χαλαρότητα και με μια διάθεση διαμαρτυρίας που πάντα την εισπράττει το κυβερνόν κόμμα. Αυτή τη φορά καλούμαστε να ψηφίσουμε με βάση δύο διαφορετικά προγράμματα: ανάμεσα στους εκπροσώπους των πολλών και τους εκπροσώπους των λίγων», είπε ο υποψήφιος βουλευτής.

Γιάννης Τραπεζανλίδης:

«Οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να προχωρήσουν ενωμένες»

«Σε αυτές τις εκλογές θα συγκριθούν ο πόλος της προόδου και ο πόλος της συντήρησης», υποστήριξε ο Γιάννης Τραπεζανλίδης, σημειώνοντας ότι οι πολιτικές της συντήρησης έφεραν τη χώρα στην καταστροφή, πτώχευσαν την Ελλάδα, απαξίωσαν τον άνθρωπο. Αντίθετα, όπως είπε ο πόλος της προόδου μας έβγαλε από το τούνελ και έχει βάλει εκείνες τις υποδομές που αύριο θα μας φέρουν τα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές «Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» είπε ότι είναι ένα ιδεολογικό ζήτημα που πηγάζει μέσα από το ότι οι προοδευτικές δυνάμεις ενωμένες θα πρέπει να προχωρήσουν για μια καλύτερη ζωή των πολιτών, που θα βγει μέσα από τα κεκτημένα που ο ελληνικός λαός κατάφερε και δεν πρέπει να πάνε χαμένα.

Το σημαντικότερο όλων είπε ο κ. Τραπεζανλίδης είναι να πειστούν οι πολίτες για το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και για τις θέσεις που έχει για την επόμενη κυβερνητική θητεία. «Για την καθημερινότητα έχουμε μέτρο σύγκρισης με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το τί είχαν κάνει και που είχαν φέρει τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης οχημάτων στην Παραλία Κατερίνης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων, εντός πρατηρίου καυσίμων, στο 1ο χιλ. Επαρχιακής οδού Παραλίας -Κατερίνης, στην Παραλία Κατερίνης.

Χαρίλαος Τζαμακλής: Με έργα για τους αγρότες και τους αλιείς

Λήψη μέτρων για την προστασία της καλλιέργειας καστάνου στην Πιερία

«Θερινό σινεμά» από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο δημοτικό πάρκο

Για ακόμα μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό!

Και επίσημα σε λειτουργία μία ακόμη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Κατερίνη

Μία ακόμη δομή δημόσιας υγείας που συμβάλλει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης παραδόθηκε σήμερα επίσημα σε λειτουργία στην πόλη της Κατερίνης. Πρόκειται για την 2η Τοπική Ομάδα...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.