Menu

Να μην πάνε χαμένα όσα πετύχαμε για τη χώρα και τους ανθρώπους της

Αστέριος Καστόρης

υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

 Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί σε αυτές τις κάλπες;

Το κυρίαρχο ερώτημα, το κρίσιμο δίλημμα αυτών των εκλογών, είναι το αν η χώρα θα συνεχίσει μια πορεία προς τα μπρος, μια πορεία συνεχούς ελάφρυνσης των στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, μια πορεία δημιουργίας συνθηκών δίκαιης ανάπτυξης και δίκαιης κατανομής του πλούτου, ή αν θα επιστρέψει στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, στη λιτότητα και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, όπως πολύ καθαρά αποτυπώνονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ.

Για σας φαίνεται πως είναι ξεκάθαρο το δίλημμα, για τους πολίτες όμως είναι; Δεν είναι οι ίδιοι που μόλις ένα μήνα πριν έδωσαν ξεκάθαρη πρωτιά στη Ν.Δ;

Είναι αλήθεια πως στην κάλπη των ευρωεκλογών οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, γιατί πίστευαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους έβγαζε γρήγορα κι ανώδυνα από τη χρεοκοπία. Πράγμα που δεν έγινε, γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει. Μια κατεστραμμένη χώρα, με διαλυμένη οικονομία, δεν γίνεται να αναστηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη και μάλιστα σε συνθήκες αυστηρής επιτροπείας.

Δώσαμε σκληρές μάχες για να κρατήσουμε πρώτα απ’ όλα ζωντανή την κοινωνία που μαστιζόταν από ανθρωπιστική κρίση. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Πετύχαμε να εκκινήσουμε την οικονομία της. Και τώρα σχεδιάζουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε.

Όλα αυτά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Δε γίνεται να γυρίσουμε πίσω, στις συνθήκες που δημιούργησαν την καταστροφή.

kastoris2

Ακούω κυβερνητικούς παράγοντες να λένε πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να επικοινωνήσει το έργο της. Πιστεύετε κι εσείς ότι η κοινωνία ήταν απλά ανενημέρωτη για το κυβερνητικό έργο;

Μη σας φαίνεται περίεργο. Για παράδειγμα,  ήρθε στο γραφείο μου άνθρωπος που, δυο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου για την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, δεν το γνώριζε.

Μας λένε συνταξιούχοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκοψε το ΕΚΑΣ, αγνοώντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα να κοπεί το ΕΚΑΣ 2015 κι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δοθεί παράταση για άλλα δυο χρόνια, ψηφίζοντας παράλληλα αντισταθμίσματα για αυτήν την απώλεια.

Άκουσα συνταξιούχο να λέει ότι οι προηγούμενοι δεν της είχαν κόψει ούτε μια φορά τη σύνταξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ της την πετσόκοψε.

Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για μας ούτε στο πεδίο άσκησης πολιτικής, ούτε και στο επικοινωνιακό πεδίο, όπου υπήρχε ένας ανελέητος πόλεμος, είτε μέσω ψευδών ειδήσεων, είτε μέσω της παντελούς απουσίας του κυβερνητικού έργου από την ειδησεογραφία.

Έχουμε βέβαια κι εμείς τις ευθύνες μας. Θα μπορούσαμε να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στην καθημερινή μας επαφή με τον κόσμο, να εξηγήσουμε τους στόχους μας, τις επιλογές μας, τις δυσκολίες και τις επιπτώσεις του κάθε μέτρου που πήραμε στην καθημερινότητα των πολιτών. Ήταν μια αδυναμία μας.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ πάντως, αυτό για το οποίο πληρώσατε στις ευρωεκλογές και θα πληρώσετε και στις εθνικές, είναι ότι ασκήσατε κοινωνική πολιτική με χρήματα της μεσαίας τάξης, υπερφορολογώντας την.

Αυτό είναι ο μεγαλύτερος από τους πολλούς μύθους της Ν.Δ. Η αλήθεια είναι ότι η μεσαία τάξη έχασε το 35% του εισοδήματός της την περίοδο 2010-2014, από τις κυβερνήσεις εκείνων που εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες της.

Όπως αλήθεια είναι και το ότι, όταν η Ν.Δ μιλά για φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές, δεν έχει στο νου της τη μεσαία τάξη, αλλά τον μεγάλο πλούτο. Οι οριζόντιες μειώσεις της φορολογίας που επαγγέλλεται, θα ωφελήσουν τον μεγάλο πλούτο κι όχι τα μεσαία στρώματα.

Ας μην αυταπατάται η μεσαία τάξη. Αυτό που έχει στο νου της η Ν.Δ είναι αυτό που γνωρίσαμε: μια διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα, που θα φοροδιαφεύγει με οφσόρ και θα λεηλατεί τις αναπτυξιακές δυνατότητες, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τους φυσικούς πόρους της πατρίδας μας.

Εκτιμάτε ότι μπορεί να «γυρίσει το παιχνίδι» στις κάλπες;

Νομίζω ότι οι πολίτες, ψύχραιμα και με λογική θα ζυγίσουν τα δυο διακριτά πολιτικά σχέδια και θα κάνουν τη σωστή επιλογή, θα επιλέξουν το συμφέρον τους.

Τον συμφέρει τον αγρότη να ψηφίσει εκείνους που τον φορολογούσαν από το πρώτο ευρώ;

Συμφέρει τον εργαζόμενο να ψηφίσει εκείνους που δεσμεύονται για πλήρη ελευθερία στους εργοδότες, 7ήμερη εργασία και 12ωρη δουλειά με επιχειρησιακές συμβάσεις, όπου όλοι καταλαβαίνουμε ποιος έχει το «πάνω χέρι»;

Ποιόν συμφέρει η ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, του ασφαλιστικού συστήματος;

Ποιος πιστεύει στ’ αλήθεια ότι αν οι πλούσιοι γίνουν πλουσιότεροι, με  φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια, θα μοιράσουν τον πλούτο τους στους φτωχούς;

Είναι πολύ ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα. Όσο κι αν προσπαθεί η Ν.Δ να θολώσει τα νερά, το πρόγραμμά της είναι ξεκάθαρο: υπόσχεται να κάνει όλα όσα μας οδήγησαν στην κρίση κι ακόμα χειρότερα.

Εκτιμώ λοιπόν ότι οι πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που δεν είναι ούτε εφοπλιστές, ούτε μεγαλοεργολάβοι, ούτε διαπλεκόμενοι, δεν θα επιλέξουν τους πολιτικούς που δεν εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα των λίγων, οι οποίοι έχουν και ονοματεπώνυμο και τους γνωρίζουμε καλά σ’ αυτή την χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης οχημάτων στην Παραλία Κατερίνης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης οχημάτων, εντός πρατηρίου καυσίμων, στο 1ο χιλ. Επαρχιακής οδού Παραλίας -Κατερίνης, στην Παραλία Κατερίνης.

Χαρίλαος Τζαμακλής: Με έργα για τους αγρότες και τους αλιείς

Λήψη μέτρων για την προστασία της καλλιέργειας καστάνου στην Πιερία

«Θερινό σινεμά» από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στο δημοτικό πάρκο

Για ακόμα μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό!

Και επίσημα σε λειτουργία μία ακόμη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Κατερίνη

Μία ακόμη δομή δημόσιας υγείας που συμβάλλει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης παραδόθηκε σήμερα επίσημα σε λειτουργία στην πόλη της Κατερίνης. Πρόκειται για την 2η Τοπική Ομάδα...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.