Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Νότια Πιερία

koutsoubasplat2

Σε εκδήλωση – γλέντι που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Ανατ. Ολύμπου του ΚΚΕ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας (στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς»), μίλησε το βράδυ του Σαββάτου 30 Νοέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Το απόγευμα της ίδιας μέρα με ιδιαίτερη θέρμη μέλη και φίλοι του ΚΚΕ τον υποδέχτηκαν στο «Καφέ Σούσουρο» στον Πλαταμώνα. Ως επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, ενώ του προσφέρθηκε η έκδοση «Στα Κάστρα του Αγώνα» που αναφέρεται στην ιστορία του λαϊκού κινήματος στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, το πρωί της Κυριακή 1 Δεκέμβρη  επισκέφτηκε  τον Νέο Παντελεήμονα καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του παλιού Παντελεήμονα.

Ο Δ. Κουτσούμπας περιηγήθηκε στα γραφικά σοκάκια του οικισμού που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με την ομορφιά τους και συνομίλησε με κατοίκους του, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά, προσφέροντάς του τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Ένα βασικό ζήτημα που έθεσαν κάτοικοι του οικισμού είναι η ανεξήγητη «εξαφάνισή» του από τη νέα Εθνική Οδό, καθώς καμία ταμπέλα δεν αναφέρεται στον οικισμό, για να κατευθύνει όσους ενδιαφέρονται να τον επισκεφτούν.

Ο Γ. Ταντής, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Παντελεήμονα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις δύο χρόνια τώρα, παρατηρείται αδικαιολόγητη απροθυμία ικανοποίησης του απλού αυτού αιτήματος.

Το ίδιο ισχύει και για το αποχετευτικό του χωριού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί μάλιστα πάρα πολλούς επισκέπτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνιζε ότι η ΝΔ ήρθε με φόρα να κάνει πράξη τα "θέλω" των λίγων, όταν πλέον απελευθερωμένη και με λυμένα τα χέρια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία ιδιαίτερη βρώμικη δουλειά τα προηγούμενα 4μιση χρόνια. « Σάρωσε εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Απογείωσε την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάφτισε ανάγκη όσα αντιπάλεψε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια:

Έγιναν "αναγκαία" τα μνημόνια, ονομάστηκαν "εθνικοί στόχοι" οι στόχοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έγιναν "εταίροι" οι φονιάδες των λαών, βαφτίστηκαν "παθογένειες" όσα είχαν κατακτημένα με αγώνες οι εργαζόμενοι, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση. Προπαγάνδισε ως "δίκαιη ανάπτυξη" την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη των κερδών των λίγων σε βάρος των όρων ζωής των πολλών.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «όλα αυτά μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε στο όνομα της "αριστεράς", της προόδου, επικαλούμενος ακόμα και ηρωικούς αγώνες του λαού μας, όπως αυτόν του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ. Με αυτόν τον τρόπο διέσυρε αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, ενίσχυσε την συντηρητικοποίηση, την επιζήμια λογική που λέει πώς "όσο κι αν παλέψουμε, δεν αλλάζουν τα πράγματα".

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

Please publish modules in offcanvas position.