Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου από τη ΔΕΥΑΚ στα Καταφυγιώτικα

antipluimmirikokataf

Σε αντιπλημμυρική παρέμβαση στα Καταφυγιώτικα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ιερομονάχου & Ενιπέως, προχωρά η ΔΕΥΑ Κατερίνης, από τις αρχές της εβδομάδος.

Με το έργο τοποθετείται αγωγός διατομής Φ600, μήκους 160 μέτρων με σχάρες υδροσυλλογής για τα νερά της βροχής και με κατάληξη τον ποταμό Πέλεκα. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση τύπου του Δήμου Κατερίνης, αρκούσαν λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης για να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα που αφενός καθιστούσαν δυσχερή τη διέλευση πεζών και οχημάτων και αφετέρου έθεταν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κατοίκων.

Μάλιστα, όπως τονίζεται, στη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου και κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου αναδείχτηκε η αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασης στην περιοχή και εκπονήθηκε μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη επιθεώρησε τις παρεμβάσεις, συνεχάρη διοίκηση και εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς υλοποίησης του έργου. «Όπως έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει οφείλουμε με τον συντονισμό των υπηρεσιών μας να διαχειριστούμε παρόμοια προβλήματα, για τα οποία υπάρχουν ευθύνες πολλών ετών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για εμάς η πρόληψη είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίζουμε σειρά έργων προκειμένου σταδιακά, να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά τον Δήμο μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με τον συντονισμό του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αστέριου Μπουσνάκη, σε εξέλιξη είναι η καταγραφή αντίστοιχων προβλημάτων σε όλο το εύρος του Δήμου. «Συνιστά πρώτη προτεραιότητα, να δώσουμε λύση σε σχετικά ζητήματα που ταλανίζουν τους δημότες μας κάθε φορά που έχουμε έντονη βροχόπτωση. Έχουμε καταρτίσει σχέδιο άμεσων ενεργειών και προχωρούμε συστηματικά στην υλοποίησή του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κος Μπουσνάκης.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image