Προσπάθεια καθαρισμού της πόλης από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

dimotikiayto

Περίπου 40 εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης κατά τον μήνα Ιανουάριο, σε μία προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αποδεσμεύσει κοινόχρηστους δημοτικούς, δημόσιους χώρους και θέσεις στάθμευσης και να αφαιρέσει από το δημόσιο χώρο τα δεκάδες οχήματα που έχουν παρατήσει οι ιδιοκτήτες τους.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης, η  Δημοτική Αστυνομία μετά τον εντοπισμό του εγκαταλελειμμένου οχήματος είτε από αυτοψία είτε μετά από καταγγελία δημότη ή μέσω της εφαρμογής novoville, προχωρά στην καταγραφή και αναζητά εφόσον υφίστανται στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος π.χ. πινακίδες για ενημέρωση τον ιδιοκτήτη κ.ο.κ. Επικολλάται στη συνέχεια ειδικό αυτοκόλλητο έντυπου χαρακτηρισμού με την ένδειξη ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ και εάν δεν απομακρυνθεί από τον ιδιοκτήτη προχωρά τη διαδικασία απομάκρυνσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο εντοπισμός, η καταγραφή και ο χαρακτηρισμός οχημάτων που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στους δρόμους, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των  Δήμων, οι οποίοι, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες  φροντίζουν  για την ανακύκλωσή τους παραδίδοντάς τα σε κέντρα επεξεργασίας ή σημεία συλλογής. Ήδη κατά το μήνα Ιανουάριο εντοπίστηκαν στο Δήμο Κατερίνης και χαρακτηρίστηκαν συνολικά 40 οχήματα.

«Η άσχημη εικόνα που εμφανίζεται σε τμήμα του αστικού χώρου, όπου δρόμοι μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων δεν αρμόζει στην Κατερίνη», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιαλός σημειώνοντας ότι «για την καλύτερη καθημερινότητα για όλους μας εφαρμόζουμε ένα συντονισμένο πρόγραμμα άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα χωρίς εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους και στις γειτονιές του δήμου».  

Επιπλέον πρόσθεσε: «Η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση παράλληλα με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων από τη Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη. Ζητάμε την συμμετοχή των δημοτών μας, για την εξάλειψη του φαινομένου, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να απελευθερωθούν χώροι στάθμευσης και άλλοι λειτουργικοί χώροι στην πόλη και να αποδοθούν σε αναγκαίες χρήσεις».

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία καλεί τους δημότες να ενημερώνουν στο τηλ. 2351031000 τη δημοτική αστυνομία για εγκαταλελειμμένα οχήματα στη γειτονιά τους ή όπου αλλού έχουν παρατηρήσει.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image