«Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν πρέπει να χαλαρώσουν»

71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 695.

Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 28 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ιδιαίτερα Περιφερειακές Ενότητες του Νομού Αττικής. Το 56% των νοσούντων έως σήμερα, είναι  άνδρες. Ηλικίες από 18 ως 64 ετών αφορούν το 75% των περιπτώσεων, ενώ άνω των 65 είναι το 21% των περιπτώσεων.

Συγχρόνως, 114 συμπατριώτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Το 61% από αυτούς είναι άνδρες και 35 συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουν», τονίζοντας πως «μια πανδημία σαν αυτή δεν αποχωρεί από μόνη της». Επίσης, πρόσθεσε πως δεν παρατηρείται επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία και δηλώνοντας ότι φαίνεται πως αποδίδουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ακόμη, είπε ότι τα  στοιχεία δείχνουν πως περίπου 8.000 με 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί στη χώρα, γεγονός που δείχνει πόσο κοντά μας μπορεί να είναι ο ιός στην κοινότητα και για αυτό μας αφορά όλους.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

Please publish modules in offcanvas position.